27.11.14
15:39
Здравейте -
До този момент не съм си вземал кокосово масло, а това което виждам по магазини/сайтове е “био” и на доста високи цени. Има ли някоя добра марка, на по-приемлива цена, от която може да се купува регулярно, без това да “счупи касичката”? Естествено всичко е субективно и за някой 10-12 лева за 200 мл. “Кокосово маслo - био” е приемлива цена, но приемам, че за повечето хора не е.
Поздрави,
-Радослав
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Кокосовото масло не е особено евтин продукт. Аз лично предпочитам да го купувам в по-големи разфасовки (500 мл), и ми излиза около 22-25 лв.
Можеш да си намериш и за по 5-6 лв килото, но, повярвай ми, по-добре е да ползваш маргарин вместо него. Предпочитай качеството пред количеството.
Гледай каквото купуваш да е в стъклени опаковки.
27.11.14
15:53
Благодаря! 20-25 лева би следвало да е цената на “Био” продукта, но както има и приемливо краве масло, което не е “био”, така и предполагам, че има алтернативи и при кокосовото. За стъклото - да, винаги.
27.11.14
17:07
Аз си купувам на Rapunzel има го в метро :) 200мл е ~9лв >> http://www.violey.com/images/produkte/500x500s/4006040216278.jpg
27.11.14
18:14
Изглежда добре :) Макар и да ми писна от маркетингови думички - “Organic”, “native” :)
01.12.14
11:15
Взимал съм на NOW веднъж. Соленичко е по-принцип, но поне може да се разчита на качество. Направиха ни отстъпка понеже напазарувахме за голяма сума.
казано от Николай Арабаджиев на 01.12.14, 11:15:
Взимал съм на NOW веднъж. Соленичко е по-принцип, но поне може да се разчита на качество. Направиха ни отстъпка понеже напазарувахме за голяма сума.
Това, което аз съм ползвала на НАУ, се оказа в пластмасова опаковка, което опорочава доброто му качество. ;)
Мнението беше редактирано от Margi на 01.12.14 12:10.
01.12.14
19:34
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.14 20:57.
01.12.14
20:27
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.12.14 20:58.
02.12.14
19:13
Какво като е в пластмасова опаковка? Ще пробвам Рапунцела сега, ако е като фъстъченото масло ще съм мега щастлив :D
казано от Николай Арабаджиев на 02.12.14, 19:13:
Какво като е в пластмасова опаковка?
Мазнината реагира с пластмасата, която е източник на една камара нежелани вещества.
Ако имаш кухненски робот или omega juicer(или друга, тип masticating juicer), можеш сам да си правиш кокосово масло. Аз си купувам 1 кг пълномаслени кокосови стърготини от Метро и получавам 1 кг масло(за 8 лв). Може да пробваш и с кокосов орех. Потърси в Интернет информация, гледай клипчета и ще разбереш схемата.
Мнението беше редактирано от TheVikk на 02.12.14 20:45.
казано от TheVikk на 02.12.14, 20:45:
Ако имаш кухненски робот или omega juicer(или друга, тип masticating juicer), можеш сам да си правиш кокосово масло. Аз си купувам 1 кг пълномаслени кокосови стърготини от Метро и получавам 1 кг масло(за 8 лв). Може да пробваш и с кокосов орех. Потърси в Интернет информация, гледай клипчета и ще разбереш схемата.
Всъщност, качественото масло се извлича от зелени кокоси. Зрелите са ниско качествени по default.
03.12.14
10:22
Garden of Life е извлечено чрез ферментация, както са правили хората хиляди години, а Nutiva е най-хваленото като вкус и аромат (по-силен аромат в сравнение с предното ). Това са двете конкуренти марки, които се препоръчват от различните експерти на тема кокосово масло. Аз предпочитам Garden of Life , защото е в стъклен буркан и така избягвам ксеноестрогените.
казано от инж. Марин Маринов на 03.12.14, 10:22:
Garden of Life е извлечено чрез ферментация, както са правили хората хиляди години,
В някои части на света все още така го произвеждат. Просто трябва да се гледа произхода на продукта. Има и някои други признаци, по които да си различиш качественото масло. На българския пазар не са много читавите кокосови масла (ако изобщо ги има).
Предложеното от инженера е добро като вариант.
казано от Мимка М. на 21.12.16, 09:09:
А откъде си купувате Garden of life и на каква цена?
1.Гуглето
2.Garden of life
3. И Амазон бие по цена Зоята :)http://www.zoya.bg/en/Organic-Extra-Virgin-Coconut-Oil-Nutiva-858ml.2704
Здравейте!
Наскоро си взех 2 различни вида кокосово масло в стъклени бурканчета.
1. Dragon Superfoods 300ml - около 9-10лв. от аптека. Има вкус и мирис на кокос.
изглежда така
2. Ari Evrazia 300гр. около 7-8лв. от известен магазин за ядки в София.Пише, че е нехидрогенирана на етикета.Липсва вкуса и мириса на кокос.
Бих искал да разбера мнението ви ако знаете нещо за тях или по-точно с хидрогенирани мазнини ли са според вас и дали са по-скоро полезни отколкото вредни.
Благодаря!
05.01.19
19:29
За маслото на Евразия не успях да намеря данни за състава, не са упоменати в сайта им, затова и не мога да съм конкретна, но след като имаш по бурканче от всеки вид, сравни етикетите и сам ще намериш отговор на въпроса си кое от двете да избираш.
Предполагам, че това на dragon foods ще е по-добрият избор.
А може да прочетеш мненията нагоре в тази тема, ще са ти от полза.
Драгон фуудс са едни от най-големите боклуци на пазара (това е обобщение на продуктите им, не само в конкретния случай).
Обезмиирсеното кокосово масло, от своя страна, се получава чрез загряване на много високи температури на маслото и използване на химически разтворители. Понякога на така рафинираното (обезмирисено) кокосово масло, обаче, му връщат аромата на кокос, но то все още остава рафинирано.
Ако искаш качествено кокосово масло, интресувай се от репутацията на производителя/вносителя, иначе е трудно “на око” да определиш колко е добро.
казано от Margi на 05.01.19, 20:02:
Драгон фуудс са едни от най-големите боклуци на пазара (това е обобщение на продуктите им, не само в конкретния случай).
Обезмиирсеното кокосово масло, от своя страна, се получава чрез загряване на много високи температури на маслото и използване на химически разтворители. Понякога на така рафинираното (обезмирисено) кокосово масло, обаче, му връщат аромата на кокос, но то все още остава рафинирано.
Ако искаш качествено кокосово масло, интресувай се от репутацията на производителя/вносителя, иначе е трудно “на око” да определиш колко е добро.
Благодаря за конкретния отговор!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече