26.01.15
08:57
Здравейте.
Виждам, че един български сайт напоследък доста продава добавки за отслабване с подчертано съдържание на DMAA (Диметиламиламин / екстракт от здравец / geranium oil). Става на въпрос за стари формули на добре известни суплементи, които бяха принудени да бъдат променени точно заради това вещество в тях.
Стана ми интересно, дали си играят с огъня, или ДМАА е отново легален?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Появиха се достатъчно алтернативи на DMAA. Аз лично не съм впечатлен от него при различни дозировки. Кои продукти визираш? Не виждам проблем да споменеш продукта без търговеца за да не нарушаваш правилата на форума.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 26.01.15 13:38.
Jack3d, OxyElite Pro ги видях със сигурност, с подчертано в описанието съдържание на DMAA.
А за дериватите на различните вещества е ясно. Както има дизайнерски дроги, така има и дизайнерски стероиди, дизайнерски добавки и т.н. :))
Не съм ги засичал повече от година. Боя се ,че просто не са си актуализирали информацията.
27.01.15
14:09
Доколкото знам все още се произвеждат за страни от третия свят и някой намира начин да ги внася и тук. Аз също наскоро си взех Джак3д от първата формула с 1,3-диметил.
казано от Кирил Генов на 27.01.15, 14:09:
Доколкото знам все още се произвеждат за страни от третия свят и някой намира начин да ги внася и тук. Аз също наскоро си взех Джак3д от първата формула с 1,3-диметил.
Nope. Не видя ли не вярвам.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 27.01.15 17:32.
ДМАА си е забранен и ако намериш формули с него или са изостанали и със сигурност срока не им е ок или не са много “реални” така да се каже.
27.01.15
19:18
Ще го снимам тези дни и ще кача снимка.
В момента легалните “еквиваленти” на 1.3 ДМАА до колкото си спомням са само амп цитрат и дендробиум,но не са далеч толкова силни ...
казано от Just DoIt на 28.01.15, 19:33:
В момента легалните “еквиваленти” на 1.3 ДМАА до колкото си спомням са само амп цитрат и дендробиум,но не са далеч толкова силни ...
Хигенамин + на който му понася хорденин.
пс. Старите джакове ми харесваха само при 3 scoops.
Мнението беше редактирано от Strelok91 на 29.01.15 00:23.
то по-добре да тупам джам отколкото тия “дизайнерски” пържилки ...
грам не ме кефи да тренирам “надрусан”
3/4 грама хубав карнитин ми дават нужната енергия за перфектната тренировка ...
И аз скоро си поръчах oxyelite pro от сайт където пише, че е без ДМАА , но като го получих погледнах етикета и си беше старата формула с ДМАА , а срока му е до 05/2016г. Като гледам сайтовете за добавки на няколко места видях че се предлага oxyelite с ДМАА. От къде ги извадиха изведнъж тези с ДМАА
17.02.15
11:51
А продуктът (OxyElite Pro) дори не се произвежда вече. В този ред на мисли - честито на печелившите. Бих посъветвал да звъннете на UPS Labs да ги помолите за потвърждение на LOT номера, но на всички е ясно какъв ще е отговорът.
Особено след скандала през 2013 с влезналите хора в болница, нямаше как да не го спрат. Заместен е от EpiBURN Pro.
Относно DMAA - все още е нелегален. Гледайте внимателно и формата - Geranium Oil не е забраненото DMAA и ефектът му е мнооого далече от него. А ако намерите продукт на голям и известен производител със съдържание на оригиналното DMAA, значи просто сте си купили менте. :)
казано от Тихомир Велев на 17.02.15, 11:51:
А продуктът (OxyElite Pro) дори не се произвежда вече. В този ред на мисли - честито на печелившите. Бих посъветвал да звъннете на UPS Labs да ги помолите за потвърждение на LOT номера, но на всички е ясно какъв ще е отговорът.
Особено след скандала през 2013 с влезналите хора в болница, нямаше как да не го спрат. Заместен е от EpiBURN Pro.
Относно DMAA - все още е нелегален. Гледайте внимателно и формата - Geranium Oil не е забраненото DMAA и ефектът му е мнооого далече от него. А ако намерите продукт на голям и известен производител със съдържание на оригиналното DMAA, значи просто сте си купили менте. :)
Извинявам се, че повдигам стара тема, но въпросът ме интересува.
Без ни най-малко да искам да правя реклама, ********** продава цитирам “OxyELITE Pro /OLD Version/”.
Бих искал логично обяснение защо се продава старата формула (която всички знаем е с DMAA) и как изобщо го имат наличен, ако написаното в тази тема е вярно. След запитване към консултанта получих отговор, че оксито не било изтеглено, само старата форма била спряна за страни, в които DMAA е забранена съставка.
Друго, което ме вълнува, смятате ли че оксито ще е също толкова ефективно за изгаряне на мазнини и без DMAA? Тъй като аз съм пил Oxy още навремето като излезе и бях изключително доволен. Бих си взел веднага това, което във ******** е обявено за стара версия, стига да съм сигурен, че действително е това, което пих преди 3-4 години.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 25.05.15 23:16.
казано от Pleasure Pleasure на 25.05.15, 22:31:
казано от Тихомир Велев на 17.02.15, 11:51:
Извинявам се, че повдигам стара тема, но въпросът ме интересува.
Без ни най-малко да искам да правя реклама, ********** продава цитирам “OxyELITE Pro /OLD Version/”.
Бих искал логично обяснение защо се продава старата формула (която всички знаем е с DMAA) и как изобщо го имат наличен, ако написаното в тази тема е вярно. След запитване към консултанта получих отговор, че оксито не било изтеглено, само старата форма била спряна за страни, в които DMAA е забранена съставка.Друго, което ме вълнува, смятате ли че оксито ще е също толкова ефективно за изгаряне на мазнини и без DMAA? Тъй като аз съм пил Oxy още навремето като излезе и бях изключително доволен. Бих си взел веднага това, което във ******** е обявено за стара версия, стига да съм сигурен, че действително е това, което пих преди 3-4 години.
Българския пазар е залят от ментетета на OEP, дори подозирам, че са родно производство или произведени специално за някой “находчив” роден търговец. За съжаление приказката за глупака и баницата, тук важи с пълна сила. ;) ДМАА е забранен в доста глобален мащаб, дори и в Бг, много ще ми е интересно да срещна човек, който ме убеждава в оригиналността и легалния статус на подобен продукт :D http://usplabsdirect.com/wp/wp-content/uploads/2015/03/Memorandum.pdf
Както писах по горе аз си купих OEP old version без да знам, че ще ми пратят старата версия, произведено 05.2013 срока му на годност беше до 05.2016г. Не съм добре с английския, от това писмо разбирам че последната партида е произведена 05.2013г. и срок на годност е 3 години, но не твърдя, че съм купил оригинал. Не съм пил преди OEP нито от старата нито от новата, така и така вече бях го купил аз си го изпих и имаше добър ефект, но пак казвам не твърдя че е оригинал.
Няма как толкова търсен продукт да залежи 2 години, да не говорим, че това, което наричаме оригинална формула, не се произвежда от почти 5 години. Не знам какво съдържаше първата версия на продукта(силно подозирам, че е съдържал нещо структурно-подобно на амфетамин и със сигурност мога да твърдя, че ефектът не се дължеше на ДМАА), но работеше много добре. Година, година и половина след излизането, OEP беше променен и нямаше нищо общо като ефект. Простата истина е, че почти всички “добре” работещи продукти, са свързани със вещества стимулиращи отделянето на допамин и инхибиране на обратното захващане на серотонина. Подобни вещества се продават като медикаменти с рецепта и подлежат на изключителен контрол или са класифицирани като наркотици. Нови или модифицирани молекули на подобни вещества се продават съвсем легално преди да бъдат забранени и вкарани в листите за забранени вещества. ;) Тъй че, когато има масови отзиви за определен продукт, че работи много добре, винаги трябва да се има едно на ум.
Информативно това се продава от доста време свободно в голям он лайн магазин (rock)
13.05.16
09:46
Здравейте,
Преди 3 дни си взех онлайн /имат и физически магазин/ Окси елит про старата версия със здравец. На дъното на опаковката пише EXP. 03/17 тоест срок на годност март 2017. Тубичката бе запечатана фабрично, под капачката фолио и вътре памук, отгоре-вакумирана капачката с бяло фолио. Обаче аз знам, че от май 2013г. оксито вече е спряно от производство и понеже срока на годност му е 3 год., няма как да е произведено тогава. На дъното е отпечатан фабричен номер LOT#421563. Преди да го взема в чата ми отговориха, че нямат Окси и не били актуализирали инфото в сайта им, където беше наличен. На другия ден ми звъннах по телефона и ми казаха-абе имаме останали няколко опаковки, можеш да поръчаш. Поръчах и Оксито дойде на следващия ден.
Във връзка с това изпратих запитване /на английски/ на имейла на USP Labs с прикачени няколко снимки и партидния номер. Върнаха ми отговор, че продукта е фалшификация и да прекратя да го вземам, ако съм го почнал.
Обаче продукта действа и няма за момента никакви странични ефекти. Пия сутрин 1 капсула и в 14 часа още една, заедно с 1 капсула Lean Extreme на Driven Sports. За 2 дни от 91кг станах 89,5кг, като ефекта е видим най-вече се топя в краката. Мисля да звънна в магазина да ги питам от къде имат оксито и дали да го пия след като е фалшификат. Между другото ми издадоха фактура за покупката-някъде четох, че с нея мога да ги съдя ако нещо стане с мен.
Какво е Вашето мнения по темата и знаете ли нещо за това окси, което макар и фалшификат според мен действа отлично.
1. В БГ почти всичко се пакетира по разни гаражчета.
2. В БГ добавките работят.
За оксито не знам, ама преди време си бях взел един йохимбин кора на хаяа, от две таблетки ме държи по 3-4 часа...
13.05.16
10:20
казано от Спас Петров на 13.05.16, 09:46:
....Между другото ми издадоха фактура за покупката-някъде четох, че с нея мога да ги съдя ако нещо стане с мен.
Какво е Вашето мнения по темата и знаете ли нещо за това окси, което макар и фалшификат според мен действа отлично.
Доколкото знам през април 2013 USPLabs обявиха на сайта си, че спират производството на продукта, заради обвиненията на федералните. Така, че, да - старата версия не се произвежда отдавна и това, което имаш вероятно не е произведено от USPLabs.
Това, което изглежда не е ясно - DMAA никога не е бил официално забраняван в САЩ; делото все още тече. Но FDA оказа голям натиск срещу индустрията да изтеглят продуктите съдържащи тази съставка. Има обаче няколко фирми, които са с по-корави нерви и които продължават да си произвеждат и продават такива продукти. Такава фирма е HTP (Hi-Tech Pharmaceuticals), която от доста време успешно призвежда ментета на USPLabs (не са точно ментета, защото съдържат същите неща, просто са с друго име) - вкл. Jack’d Up.
Колкото до съденето - у нас практиката е търговецът да обяви публично, че ще върне парите на клентите, като през това време следите кой на кого какво е продал се позамитат и нещата потъват.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 13.05.16 11:28.
13.05.16
10:21
Там е работата, че въобще не приличаше на бг гаражно производство. Как в гараж примерно ще извлечеш екстракт от здравец? Капсулите са точно като оригиналните-лилави, с лого. А и действието им е като на оригинала /по отзиви, до сега не съм пил окси/, кофеина ме държи бодър 8 часа след прием. По-скоро да си ги произвеждат още нелегално и да ги разпространяват.
А ти как установи, че има екстракт от здравец?
Китайците фалшифицират магазини на епъл с всичко вътре, та едни капсули ли ще им се опрат?
Купувате килограм активно вещество за 1500-2000 евро, от него получавате минимум 1000 опаковки с по 100 10 милиграмови таблетки (като съвсем не е задължително да слагате точно по 10 мг активно вещество, може и по 7-8) и ги продавате минимум по 40 лв. Печалбата ви на всеки един вложен лев е 1000 лева, като това е най-смекченият вариант. Не е нужно да си измисляте даже и търговски имена или марка, просто взимате тези на някои от най-популярните неофициални производители (а може и на съвсем официална компания, стига да знаете как изглежда точно опаковката), имитирате им дизайна и опаковки и ето, вие сте част от играчите на дребно в света на забранените субстанции.
...
За по-голяма печалба, след време или пък още в самото начало, минимализирате разходите, като замествате скъпоструваща суровина с по-евтина и с по-ниско качествена такава или като я замествате с друго активно вещество със сходно действие и в пъти по-ниска цена.
...
Е, страничните ефекти от тази замяна вас не ви засягат естествено, както не ви засягат и ефектите от ниската хигиена и качество.
(Из 3-та част от статията на Сашо за анаболните стероиди)
Мнението беше редактирано от Енев на 13.05.16 11:12.
13.05.16
11:22
казано от Спас Петров на 13.05.16, 10:21:
Т..... Капсулите са точно като оригиналните-лилави, с лого. ....
Повечето фирми не произвеждат сами нито опаковките, нито етикетите, нито капсулите или съдържанието им. Това се прави от фирми-подизпълнители, наричани “contract manufacturers”. Обикновено, една фирма купува съставките, смесва ги, капсулова ги, а друга доставя опаковките и етикетите, докато фирмата-поръчител се занимава основно с маркетинг.
Аз ако искам да направя продукт-менте и не ми се занимава с обратен инженеринг (да им разглабям формулата, за да я изкопирам), бих се свързал с някои от доставчиците на капсули или етикети и може да използвам оригиналните. Това се прави и в Азия, Латинска Америка и в Европа. Преди няколко години се говореше, че bodybuilding.com се отказали да разширяват дейността си в Европа, защото имало прекалено много и прекалено добри копия на най-известните продукти. Не просто ментета, а идеални копия, произвеждани във фармацевтични заводи, които са сертифицирани да произвеждат подобни продукти и единственото нарушение е етикета - даже като съдържание отговарят до голяма степен на оригиналите. от друга страна има и лоши ментета.
Но с кое ли вече не е така? Няма да се учудя ако китайците пуснат и фалшива “Тесла” един ден :)
13.05.16
12:31
Току що питах в магазина относно произхода на оксито. Отговориха ми, че го произвеждат още но само за Южна Америка, било си оригинално на ЮСП Лаб, не било китайско менте. Да го пия смело без претиснения. Мисля да рискувам да продължа да го пия, след известно време ще дам отзиви. :)
13.05.16
12:57
казано от Спас Петров на 13.05.16, 12:31:
Току що питах в магазина относно произхода на оксито. Отговориха ми, че го произвеждат още но само за Южна Америка, било си оригинално на ЮСП Лаб, не било китайско менте. Да го пия смело без претиснения. Мисля да рискувам да продължа да го пия, след известно време ще дам отзиви. :)
Поправи ме ако греша, но нали самите USP Labs са ти потвърдили, че този продукт, с този номер, е фалшив и не е техен. ДОРИ и все още да си произвеждат за Южна Америка, което също не ми се вярва, то пак този номер трябва да е верен и да ти потвърдят произхода.
Явно е, че си взел продукт с неясен произход и неясен състав. Това какво пише на етикета не е гаранция, когато продуктите идват от производителите, а какво остава за този.
Моят съвет е да го разкараш и да не си рискуваш здравето. Странични ефекти причиняващи трайни поражения върху даден орган, най-често черния дроб или сърцето, не е нужно да се видят на втория ден. Някои странични ефекти се забелязват на по-късен етап, често когато вече е късно.
Решението си е твое разбира се и ми се струва вече е взето, но се надявам да те разубедя. Както и за в бъдеще да не купуваш продукти, за които сам знаеш, че не се произвеждат вече 3 години. :)
А ти какво очакваше да ти кажат от магазина “Абе, брат, прав си, фалшиво е и нямаме представа от къде е и какво има вътре”
13.05.16
14:02
Ето отговора от USPlabs :
Hi Spas,
The product that you show in the pictures is counterfeit. Please discontinue use immediately, if you already haven’t done so.
Thank you.
Jessica Franko USPlabs LLC | Consultant 1-800-890-3067 | (Work)
Продуктът, който сте показали на снимките е фалшификат. Моля, прекратете незабавно използването му, ако вече не сте го направили.
Промених си решението-ще прекратя приема на оксито и ще остана само на липотропния Lean Extreme на Driven Sports. Благодаря за съветите. :)
Мнението беше редактирано от Спас Петров на 13.05.16 14:04.
13.05.16
14:44
казано от Спас Петров на 13.05.16, 14:02:
...
Промених си решението-ще прекратя приема на оксито и ще остана само на липотропния Lean Extreme на Driven Sports. Благодаря за съветите. :)
Ако започне да ти липсва много, имай предвид, че миналата година хванаха фалшив OxyElite с високо съдържание на антидепресанта флуоксетин (Прозак). Компанията обяви, че няма нищо общо и че продукта е менте. Но все пак, може да е от същия.
13.05.16
14:47
Ей, с тая дискусия ме върнахте 22 години назад, когато произвеждах “протеин”...(giggle)
13.05.16
16:08
Затова най-добре да се тренира без да се пият подобни боклуци с неизвестен произход :)
13.05.16
20:43
И така, да споделя последно мнение по темата-днес след прием на 2 оксита(едно в 6 и още едно в 14 часа) вечерта след работа около 18ч отидох на крос. Бягам в пресечена местност със средно темпо. Обикновено бягам по 7-8 км но съм достигал и 15. Днес обаче още след първите 200м се затоплих страшно и започнах да се потя много. Пулса ми се вдигна страшно и намалих темпото. Но и това не помогна- на втория километър (бягам с телефон с рънтастик
и ми казва километрите) сякаш сърцето ми щеше да се пръсне и решиш да не рискувам-върнах се полу-бегом, полу-ходом. След това пулса ми бе висок 1 час след бягането.
Всичко това отдавам на оксито тъй като преди това не съм имал никакви проблеми.
Оксито твърдо го изхвърлям не си струва риска за здравето. Споделям това с цел някои друг да не се излъже като мен.
Благодаря Ви за съветите може би ми спасихте здравето.
В заключение-6 капсули окси за 3 дни -2.5 кг и много голямо сърдечно натоварване. Аз лично приключих с оксито и залагам на чисти тренировки
Мнението беше редактирано от Спас Петров на 13.05.16 20:57.
13.05.16
22:35
казано от Енев на 13.05.16, 16:07:
Я разкажи :D
Половин кило кокосово брашно, 300 гр соево брашно, 100 гр нишесте, 100 гр пудра захар и по едно шише бионабол от 5 мг(40 таблетки).
Вакуумирана опаковка и цветен етикет с американското знаме и надпис America’s super special 85% protein, защото авера, с които го правехме имаше машина за вакуумиране, цветен принтер и самозалепващо фолио и 200 кг кокосово брашно. 10 марки килото и всичко доволно - и ние и консуматорите, те с по кило-две “протеин” на месец растяха като гъби :)
Мнението беше редактирано от James Hinks на 13.05.16 22:37.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече