05.02.15
17:58
Здравейте , имам един основен проблем- гърба.. Докато го тренирам абсолютно нищо не усещам в него, ето тренировката ми за гръб : 1.Набирания шир. хват зад врат - 12,10,6,6
2.Набирания шир хват пред гърди - 12,10,6,6
3.Мъртва тяга - 12,10,8,6,6,1
4.Гребане с щанга - 12,12,12,12
5.Мечка - 15,12,12,10
Всяко едно от тези упражнения докато го изпълнявам усещам напрежение навсякъде само не и в гърба , някой може ли да ми помогне ? Благодаря.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
05.02.15
21:50
По описанието ти, първото, за което се сещам, е техниката.
Бихме могли да помогнем, ако помолиш някой да те заснеме и ни покажеш видеа с техниката ти на движение. :)
05.02.15
22:11
И аз също си мисля, че е техниката. Също така ми се струва че и сериите са ти много (20).
05.02.15
23:28
Малък ти е обема дори. Като не го усещаш вкарвай още серийки. Колкото повече наблягаш на гърба толкова повече ще расте, логично нали.. Моя гръб гръмна като увеличих обема - 90 санта.
06.02.15
00:21
Свали повторенията, вдигни тежестта и се старай да дърпаш с гръб, а не с бицари.
казано от Атанас Иванов на 05.02.15, 23:28:
Малък ти е обема дори. Като не го усещаш вкарвай още серийки. Колкото повече наблягаш на гърба толкова повече ще расте, логично нали.. Моя гръб гръмна като увеличих обема - 90 санта.
Хахаха (снимка)
Към автора послушай Весо : намали повторенията (3-7І и вдигай тежко , прави максове. На набиранията слагай ДТ ;)
Мнението беше редактирано от rory на 06.02.15 03:18.
Няколкото неща които можеш да направиш са следните:
1. Накарай инструктора да следи за техниката ти при мъртвата тяга, гребането, набирането и тн. От голяма полза ще е също да си направиш клипчета при самото изпълнение- тоест да се погледнеш от страни дали правиш някакви грешки и прочие.
2. Подредбата на упражнения може да бъде съвсем различна. Първо това набиране зад врат изобщо не ти трябва. Второ, нека първото ти упражнение да е мъртва тяга- все пак е най- сложно за изпълнение и изисква да си максимално зареден с енергия и концентрация.
Ако ти останат сили можеш към набиранията да прибавиш допълнителна тежест. Ако правиш тягата и набиранията правилно, не се притеснявай от по- големите тежести и по- малкото повторения в серия.
Ако не усещаш и гребането с щанга, можеш да го замениш с гребане с дъмбел. Аз лично никога не усещам правилно гребането с щанга.
07.02.15
20:50
Благодаря за препоръките! Ще се постарая да направя каквото ми казахте !
казано от Vili Ivanov на 07.02.15, 20:50:
Благодаря за препоръките! Ще се постарая да направя каквото ми казахте !
Пробвай да разнообразиш малко. Тренирам главно силово, но вчера направих една тренировка за гърба и влезна доста добре. Ако тренирам по сплит, винаги правя 5 упражнения с по 2 серии за гърба.
16.02.15
11:43
Хора, моля ви не говорете глупости ... Малък бил обема, увеличи обема (facepalm) Обзалагам се, че тренировката на профитата на е толкова обемна, а вие искате да увеличи обема.А това за гръмналия 90 сантиметров гръб няма дори да го коментирам :)
16.02.15
12:00
казано от Vili Ivanov на 05.02.15, 17:58:
Здравейте , имам един основен проблем- гърба.. Докато го тренирам абсолютно нищо не усещам в него, ето тренировката ми за гръб : 1.Набирания шир. хват зад врат - 12,10,6,6
2.Набирания шир хват пред гърди - 12,10,6,6
3.Мъртва тяга - 12,10,8,6,6,1
4.Гребане с щанга - 12,12,12,12
5.Мечка - 15,12,12,10
Всяко едно от тези упражнения докато го изпълнявам усещам напрежение навсякъде само не и в гърба , някой може ли да ми помогне ? Благодаря.
На набиранията трябва лактите да са пред тялоно, а не отстрани, тогава повече ще работят по-големите гръбни мускули. Раменен нормален хват, раменен успореден, тесен успореден, обратен раменен, обратен тесен... Иначе, когато правиш широко, натоварват се основно ротаторите на лопатката и не до там поддържащите: подостната и широките на гърба.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 16.02.15 14:50.
16.02.15
14:47
Прави гребане на хоризонтален скрипец - някакви серии по 10-15 повт с малки кг, целта е да се концентрираш в стягането и движението на гърба, може да задържаш 1-2 сек напълно стегнат като си придърпал тежестта пред гърдите си и после бавно да я отпуснеш. Аз чрез това упражнение почнах да си “усещам” гърба като работи.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече