Протеинов шейк, пит в движение

15.02.15
20:39

Здравейте,
разгледах подоби теми, но не открих търсения от мен отговор (изцяло).

Въпросът ми е следния:
Сутрин, ставайки за работа нямам достатъчно време, за да закусвам.  Естествено, мога да стана по-рано и да отделя време, но предпочитам да се наспивам.
Мислех си дали това е удачно - протеинов шейк състоящ се от доза протеин на прах+1 яйце+100гр извара. Идеята ми е да пасирам всичко това с вода и да го пия попътно към работа (в рамките на един час).
Количеството на яйцата може да варира (едно, две, плюс няколко белтъка и т.н.). Може да добавя и стевия някой път.

Интересува ме при така направен шейк, който ще бъде пит в рамките на максимум един час, дали усвояемостта на макронутриентите се влошава?
Т.е. бих ли имала същия резултат пиейки го така, сравнено с ако го изпия веднага?

15.02.15
22:20

Ако яйцата са домашни, ок, ако ги купуваш от магазина по - добре не ги пий сурови. Иначе това е добър вариянт, аз понякога си правя 50 грама овесени ядки ( смляни на кафе-мелачка ) + доза протеин, или кофичка кисело мляко + 200 грама извара + 1 банан, става хубаво, ако нямаш банан, може да добавиш малко степче :).

15.02.15
22:30

Благодаря за отговора. :)

Забравих да кажа, че яйцата са варени.
Не консумирам сурови яйца. Освен, че не се усвояват толкова добре, и не мисля, че са приятни на вкус/усещане.

Има много комбинации, могат да се измислят доста приятни шейкове.

Та, главния ми въпрос - протеинът/яйцата/изварата няма да се прецакат ако стоят разбити 30-60минути и си ги пия на глътки?

Утре смятам да го пробвам. :)

15.02.15
23:25

Зависи как пътуваш - с кола, с рейс, с метро, пеш, такси.... И ако е с кола, също зависи кой шофира.

Извара, банан, кисело мляко. Всичко това се приготвя и изяжда за 5-10 минути. Може и да се пие ако се сложи по-воднисто кисело мляко.

Angel Gyaurov

16.02.15
00:21

Като видя такива рецепти и ми се дохожда. Как по един час сърбате някаква пасирана бъркоч?  Има куп протеинови храни, които се разнасят по-лесно от шейк и не изискват никакво приготвяне: месо, кашкавал, ядки - за преглъщане кисело мляко. С малко повече подготовка: пържени или варени яйца, кордон бльо, ала бала.

16.02.15
00:29

казано от Jewelz на 15.02.15, 22:30:

Благодаря за отговора. :)

Забравих да кажа, че яйцата са варени.
Не консумирам сурови яйца. Освен, че не се усвояват толкова добре, и не мисля, че са приятни на вкус/усещане.

Има много комбинации, могат да се измислят доста приятни шейкове.

Та, главния ми въпрос - протеинът/яйцата/изварата няма да се прецакат ако стоят разбити 30-60минути и си ги пия на глътки?

Утре смятам да го пробвам. :)

А варените яйца във блендера ли ги слагаш? Аз тях бих ги пропуснал.

Няма да се развали за 60мин, най-много да се разслои малко и да се наложи да го разклатиш пак

Ако искаш да направиш въглехидратите по-малко, може да намалиш бананите и да добавиш стевия. Степчетата са много удобни, но лесно се привиква към тях, а са с аспартам, оцветители и т.н.. Аз ги ползвам само в краен случай, за закърпване на положението. Положителното е че не влияят на макротата

Канела също може да сложиш, какао, кокос, каквото се сетиш

казано от DEADLIFT на 15.02.15, 22:20:

овесени ядки ( смляни на кафе-мелачка )

Това чак наскоро го “открих”. Не се бях замислил че една от машините може да свърши тая работа

16.02.15
14:39

Ако яйцата са домашни, ок, ако ги купуваш от магазина по - добре не ги пий сурови.

Домашните яйца са до голяма степен по-опасни за сурова консумация от купените.

16.02.15
14:40

казано от Angel Gyaurov на 16.02.15, 00:21:

Като видя такива рецепти и ми се дохожда. Как по един час сърбате някаква пасирана бъркоч?  Има куп протеинови храни, които се разнасят по-лесно от шейк и не изискват никакво приготвяне: месо, кашкавал, ядки - за преглъщане кисело мляко. С малко повече подготовка: пържени или варени яйца, кордон бльо, ала бала.

Не знам защо коментираш, ама по - добре да си замълча :(

казано от Veso Pervazov на 16.02.15, 14:39:

Ако яйцата са домашни, ок, ако ги купуваш от магазина по - добре не ги пий сурови.

Домашните яйца са до голяма степен по-опасни за сурова консумация от купените.

Къде си го чел това, за първи път го чувам.. :D

Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 16.02.15 14:44.

Angel Gyaurov

16.02.15
14:59

Виждам че не искаш да си замълчиш ама нямаш какво да кажеш. Готвиш си със степче и смяташ, че домашните кокошки не боледуват. Я си виж домашните.

16.02.15
15:56

казано от Angel Gyaurov на 16.02.15, 14:59:

Виждам че не искаш да си замълчиш ама нямаш какво да кажеш. Готвиш си със степче и смяташ, че домашните кокошки не боледуват. Я си виж домашните.

Степче за вкус, лошо има ли?
Ям домашни яйца от 3-4 години, много пъти ги ям сурови, нищо ми няма, явно смятам ;). Това с яйцата е пълна глупост..
Гледах ти един пост в дневника на @Рони Колман, че тренира със скъсан анцунг, от тогава просто не искам да ти се обеснявам. Виждам, че си доста заблуден, поне за мен.

Човека е питал за шейк, ти му даваш наклон на ***, как да яде и какво да яде?
P.S. почни да се къпеш всеки ден и тогава се заяждай :)

Модерация: Моля, не излизайте от рамките на Добрия тон! Молбата е към двама Ви!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 16.02.15 16:04.

Angel Gyaurov

16.02.15
16:15

Има лошо в степчето да.
Има лошо и в схващането - аз тей правя и нищо ми няма, значи и на другите ще им е добре.

Има лошо и в предразсъдъците

Няма лошо да запомниш “Правилно е да се пише анцуг, мн.ч. анцузи. Думата е заета от немски – Anzug.” и да си видиш домашните както вече казах.

За заяжданията на дребно мога да ти кажа, че на твоите години вдигах повече от теб на по-ниско ЛТ, а сега много повече. Така че си гледай в паницата и не си мисли, че си голям разбирач и вдигач.

Carbohydrate

16.02.15
16:35

казано от Jewelz на 15.02.15, 20:39:

Здравейте,
разгледах подоби теми, но не открих търсения от мен отговор (изцяло).

Въпросът ми е следния:
Сутрин, ставайки за работа нямам достатъчно време, за да закусвам.  Естествено, мога да стана по-рано и да отделя време, но предпочитам да се наспивам.
Мислех си дали това е удачно - протеинов шейк състоящ се от доза протеин на прах+1 яйце+100гр извара. Идеята ми е да пасирам всичко това с вода и да го пия попътно към работа (в рамките на един час).
Количеството на яйцата може да варира (едно, две, плюс няколко белтъка и т.н.). Може да добавя и стевия някой път.

Интересува ме при така направен шейк, който ще бъде пит в рамките на максимум един час, дали усвояемостта на макронутриентите се влошава?
Т.е. бих ли имала същия резултат пиейки го така, сравнено с ако го изпия веднага?

Протеина е добавка, която се приема по необходимост, а не просто така. Когато няма необходимост организма, тогава просто си хабиш парите и нищо повече. Потребност от протиен има непосредствено след тренировка, а през другото време е достатъчно да приемаш белтъчна храна. Също така, можеш да замениш едно междинно ядене само с протеин.

16.02.15
17:16

казано от DEADLIFT на 16.02.15, 14:40:

Никъде, просто съм чел как се разпространява салмонелата, къде и как се развъжда бактерията, после съм се замислял колко баби на село изследват кокошките си, колко им дават антибиотици, къде, как и колко дълго съхраняват яйцата... И така. Имам и доста сериозно наблюдение върху това какво се случва, когато лежиш на тая “бе то домашно, нищо му нЕма”. И как лекари едва върнаха от оня свят бебе на една-две седмици.

16.02.15
17:56

казано от Veso Pervazov на 16.02.15, 17:16:

казано от DEADLIFT на 16.02.15, 14:40:

Никъде, просто съм чел как се разпространява салмонелата, къде и как се развъжда бактерията, после съм се замислял колко баби на село изследват кокошките си, колко им дават антибиотици, къде, как и колко дълго съхраняват яйцата... И така. Имам и доста сериозно наблюдение върху това какво се случва, когато лежиш на тая “бе то домашно, нищо му нЕма”. И как лекари едва върнаха от оня свят бебе на една-две седмици.

Абе аз така си ги ям, здраве да е ;). Много четете, гледате и изследвате..
Аз на моите кокошки им бия ваксини, понякога и тестостерон, нямам проблеми с яйцата от тях.

@Angel Gyaurov - какво е значението колко си вдигал, а и не ме интересува. Казах, че на много места се мешаш, ей така да кажеш някоя тъпотия, човека е написал нещо, отговори му, а не се прави на “интересен”.

Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 16.02.15 17:58.

Angel Gyaurov

16.02.15
18:19

Намеквам ти просто, че нямаш нито опит, нито знания. Тука подскачаш насам натам из форума и искаш да си важен. Шейкът, който предлагаш, прилича на кофти попара. И давам съвет, че ако искаш да си набавиш протеини, може да е по-лесно и вкусно да ги изядеш.

Човекът е жена и утре ще направи такъв шейк на гаджето си. Оня като ти опита попарата със степче, ще ти прати поздрави.

За инжекциите тестостерон ме печелиш. Бий си ги във врата да достигат по-лесно до мозъка.

16.02.15
18:24

Ама тя пита за шейк, не за храни богати на протеин. Или си сляп или си малоумен?
Пробвал ли си шейка?

Мнението беше редактирано от DEADLIFT на 16.02.15 18:25.

Angel Gyaurov

16.02.15
18:51

Мерси бате! Пробвах го шейка и е невероятен. Пийнах и вече тениската ми стяга десния бицепс. Сега ще звънна 2 телефона, каня скъпи гости, да видят и те.

Дай още някоя рецепта.

+1 за яйцата от магазина, за справка може да гледате епизода на Супер сериите на Бодиконструктор, където обясниха за някой причини

17.02.15
08:32

Сега относно темата - пробвал съм такъв подобен бъркоч и ефекта е буквално бомбастичен (час размисли в тоалетната) . При теб може и да е друго опитай.

Относно яйцата . Имам МАЛЪК опит и мога да кажа че в България нямай вяра на нищо . От село кокошките ясно че има голям шанс да ти лепнат салмонела с някое яйце , но и не си обеден че кварталното ти магазинче не се зарежда и то от там . Разликата е един печат (бил съм свидетел на това) . Рядко си позволявам да ям сурови . Все пак варенето е 6 7 минутки . ☺

17.02.15
20:02

казано от DEADLIFT на 16.02.15, 17:56:

Много четете, гледате и изследвате..

Да. И затова си тренираме вече 20+ години и си просперираме... За разлика от ония, дето не четат, не гледат и не изследват и след 2-3 загубени години я посягат към зобта, я се отказват, щото той гена им бил виновен... Или -морфа.

За салмонелата, знам какво съм видял, ей така, от сигурното, здраво, домашно яйце. Което при това, забележи, дори не беше изядено, а само мазано по кожата!!! А ти си яж каквото искаш.

17.02.15
22:11

казано от Veso Pervazov на 17.02.15, 20:02:

казано от DEADLIFT на 16.02.15, 17:56:

Много четете, гледате и изследвате..

Да. И затова си тренираме вече 20+ години и си просперираме... За разлика от ония, дето не четат, не гледат и не изследват и след 2-3 загубени години я посягат към зобта, я се отказват, щото той гена им бил виновен... Или -морфа.

За салмонелата, знам какво съм видял, ей така, от сигурното, здраво, домашно яйце. Което при това, забележи, дори не беше изядено, а само мазано по кожата!!! А ти си яж каквото искаш.

Направо ме отказа от яйцата братле . Такова нещо за пръв път чувам.

17.02.15
23:04

Факт! Според някакви бабини деветини, когато новороденото ходи на гости за първи път някъде, трябвало оттам да му подарят сурово яйце, с което майка му да му намаже телцето като се приберат. И после да го къпе. Това било за здраве!!! Е да, ама бебенцето на малко повече от седмица, домашното яйце със салмонела (подчертавам, че яйцето е снесено същия ден, не е престояло) и бактерията прониква през още не напълно зарасналото пъпче. Оттам директно в дробчето. Малката душичка едва прескочи трапа...

Иначе яйцата си ги яж, не ги отказвай, просто си ги вари/пържи/печи и не разчитай на тая “ма те са хубави, от една баба на село”...

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 17.02.15 23:05.

Ако бях на ваше място бих предпочел да стана 15 минутки по-рано и да закуся като нормален човек. За 15мин нито ще се наспите повече, нито по някакъв начин ще си нарушите съня. :)

20.02.15
21:20

Така...
Не очаквах толкова глупости да се изпишат по темата.
Все пак благодаря на всички дали ми отговор, макар и да не съм съгласна с някои от вас.

За бъдеще ще помоля, когато задам въпрос да ми бъде отговорено конкретно по него, а не да се развиват други теории.

Angel Gyaurov

20.02.15
21:34

Да ти е сладко.

22.02.15
10:38

казано от Jewelz на 20.02.15, 21:20:

Не очаквах толкова глупости да се изпишат по темата.
...
За бъдеще ще помоля, когато задам въпрос да ми бъде отговорено конкретно по него, а не да се развиват други теории.

Ами това е обществен форум, не личния ти профил във Фейсбук. И като такъв се чете от много хора, а не само от питащия. Така че е напълно в реда на нещата да се дискутират и изясняват потенциално опасни и вредни аспекти на въпроса, па макар и да не си питала точно това. Ако не ти изнася, има и лични. Избери си някой много знаещ и питай там.
След такова отношение, аз лично не бих отговорил повече на твой въпрос, където и когато и да е във форума. Другите потребители ще решат сами за себе си.

25.02.15
00:49

Аз си правя подобен шейк за закуска. Слагам 100 - 150 грама извара, 50 грама овесени ядки, 1 банан, понякога добавям и половин доза протейн (зависи дали имам нужда от допълнително). Слагам вода, за да може да се пие и го разбивам с пасатора.

Мнението беше редактирано от deqn91 на 25.02.15 15:45.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1