казано от aleks на 10.03.15, 15:52:
Аз от първия път те разбрах и съм съгласен с теб. Все пак никъде не се изясни или аз поне не съм попадал на подобен материал, който да отговаря на моите питания.
Защо се изхвърля на някакъв измислен подиум и тежестите не са отстрани, а непосредствено зад подиума?
Кевин Огар е инвалидизиран, защото дисковете с тежести се намират непосредствено зад подиума за изпълнение.
Сега разбрах и че другия ми “любим” комплекс (прескочи кобилата) се случва на същото подобие на спортно мероприятие...
Защото организаторът на това събитие (OCT) е идиот. И при това нагъл идиот, както си пролича от кореспонденцията.
А от тази “прескочи кобила” има няколко неприятно пострадали... Силно се надявам да няма повече такива простотии или просто състезателите да проявят повечко разум отколкото ентусиазъм и да не се пускат на това “състезание”.
Извинявайте, че пренасочвам дискусията, но...
Кросфит да не е станал задължителен в Исландия?
като гледам колко хора от там са записани в игрите не ми се вярва.
Уникална нация са Исландците. 350 хиляди и вероятно до един активни спортисти в поне два спорта. Иначе не излиза сметката. Пловдив и Варна са със сходно население.
Имаш предвид, че в Пловдив и Варна също сме активни в поне два спорта ли или че просто сме уникални? :D
Имам предвид, че ако процентът сериозно спортуващи в България беше равен на Исландския щяхме да сме в топ 5 по медали на всяка олимпиада.
Иначе просто се възхищавам на масовия спорт в Исландия.
казано от CarnalK на 11.03.15, 15:40:
При положение, че традиционните викингски забавления като това да се качиш на дракара и да идеш за уикенда да плячкосваш и изнасилваш, вече не са на мода, какво друго им остава на горките исландци в оная безплодна пустош?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 11.03.15 15:52.
казано от CarnalK на 11.03.15, 14:46:
...
Уникална нация са Исландците...
Абсолютно! И не само в спорта. Голям фен съм им.
казано от Boby_ на 11.03.15, 15:52:
казано от CarnalK на 11.03.15, 15:40:
При положение, че традиционните викингски забавления като това да се качиш на дракара и да идеш за уикенда да плячкосваш и изнасилваш, вече не са на мода, какво друго им остава на горките исландци в оная безплодна пустош?
Всъщност Исландската природа е доста красива.
Явно Пайнер не са успели да проникнат както трябва. като гледам на Асдис Ран ѝ хареса да обикаля чалготеките и не ѝ се връща :D
казано от CarnalK на 11.03.15, 16:01:
... Асдис Ран ...
Наложи са да питам Гугъл кой/коя е Асдис Ран...(tmi)
Истинате е, че Исландското правителство финансира спортистите си, но изискват високи спортни постижения, също така имат и спортни програми, по които наистина се работи. За положението на спорта в България не ми се коментира. Иначе български, исландски курволяка си е курволяк.
П.П. Нямаше тема за 15.2 (14.2), а комплексът е добър и си струва да се отбележи поне развитието на атлетите като резултати.
Мнението беше редактирано от aleks на 11.03.15 22:24.
Един по-страничен въпрос.. Фронинг и Калипа като няма да участват в игрите , защо си дават зор на Open-a? Колкото за гъдел или им е нужно за квалификациите при Team?
Реклама? Кеф? Всъщност не знам какви са точно правилата и изискванията, но не ме и интересуват особено. Кросфитът стана много модерен вече и много хора се запалват, което пък помага и на истинските спортове, например вдигане на тежести, лека атлетика.
Не намерих нищо за отборните квалификации.
Видях, че по-рано в темата беше писал за грешна форма при изпълнението на олимпийските движения на Фронинг и Фрейзър. Били обяснил защо?
15.2- Това което забелязах е масово повишаване на резултатите при мъжете и жените. Рич с 54 повторения, Фрейзър- 92.