03.03.15
17:29
Здравейте, има ли протеинови вафли от магазина(какви марки), който са подходящи за НВД, да са с ниско съдържание на въглехидрати.
03.03.15
18:30
И да има за какво са ти,жулни да речем 3х300 качествено месо за деня, хем по-евтино и по добре по всички показатели ;)
Принципно на пазара има и барове относително подходящи за нвд, но въпреки всичко са прекалено обработени продукти и пълни с разни щуротии. Като цяло съдържанието на чист протеин в които и да е вафли не е особено голямо, за разлика от продажната им цена
03.03.15
22:10
Ако нямаш друга алтернатива за хранене, освен протеинов бар, може да погледнеш Oatsnack. Не са без въглехидрати, но са богати на фибри. Weider също имат някои добри попадения със сравнително по-малко въглехидрати.
Встрани от това, мнението на Велико има резон, затова е важно да премериш алтернативите.
04.03.15
16:52
Пробвал съм десетки видове. Може би Quest Bar, Weider и MP Combat бяха най-задоволителни и засищащи, без да са прекалено сладки.
Но е факт, че при засилването на консумацията на всеки от тия барове, веднага се възпрепятстваше горенето на мазнини. Затова, консумирайте с мярка!
07.03.15
14:22
FitSpo зелените и Quest bar са най-подходящи за НВД.
14.03.15
19:08
Приятели обмислям да си вземам по една протеинова вафла на трен но да е със високо съдържание на протеин.Бихте ли ми дали съвет тъй като трудно стигам а какво остава да мина 170гр белтъчини на ден .. ? Мерси. Към днешна дата нямам пари за креатин и протеин на прах ,чакам заплата но до тогава обмислям да прибавя към менюто и по една вафличка :D
Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 14.03.15 19:09.
14.03.15
20:28
казано от retaer retaer на 14.03.15, 19:08:
Приятели обмислям да си вземам по една протеинова вафла на трен но да е със високо съдържание на протеин.Бихте ли ми дали съвет тъй като трудно стигам а какво остава да мина 170гр белтъчини на ден .. ? Мерси. Към днешна дата нямам пари за креатин и протеин на прах ,чакам заплата но до тогава обмислям да прибавя към менюто и по една вафличка :D
Протеиновите вафли съвсем не са евтин източник на белтъчини...
От друга страна - в 400 g месо (т.е. 2 по-едри пържоли), 6 едри яйца и 200-250 g извара има 160-170 g белтъчини. Та какъв е проблемът с осигуряването им в рамките на един ден? Не съм забравил, че ще има и друга храна, освен споменатата от мен (в която също има някакво количество протеин). За да разчиташ на протеинови вафли, значи си много приятно богат човек...
14.03.15
20:36
казано от Кольо Пияндето на 14.03.15, 20:28:
казано от retaer retaer на 14.03.15, 19:08:
Протеиновите вафли съвсем не са евтин източник на белтъчини...
От друга страна - в 400 g месо (т.е. 2 по-едри пържоли), 6 едри яйца и 200-250 g извара има 160-170 g белтъчини. Та какъв е проблемът с осигуряването им в рамките на един ден? Не съм забравил, че ще има и друга храна, освен споменатата от мен (в която също има някакво количество протеин). За да разчиташ на протеинови вафли, значи си много приятно богат човек...
Чух аз ,че са по 4-5 лв но това ще е най-много 1 седмица да ям ако изобщо почна...ама да скъпички са.
Става въпрос ,че не съм седнал да смятам точно колко приемам на ден но 130 едва ли ще падам.Та за момента си държа теглото просто ...
Аз извара не ям предпочитам яйца месото е винаги в менюто ми дали ще е пилешко или свинско и отделно бадеми си взимам примерно.
Ще ми се да съм богат ама не е точно така.Честно казано давам доста пари за храна и не си правя сметка....мога да ходя с малко пари до заплата но пък поне съм ги дал за храна.
Благодаря за мнението все пак ....не смъ седнал да смятам колко приемам на ден но щом не свалям кг значи за момента е добре ..за напред трябва явно да измисля нещо защото когато започна да навлизам във форма се притеснявам ,че може да стане обратен ефект и да свалям.Тъй като за момента съм направил само една седмица и за това още не се “притеснявам”.
14.03.15
20:57
Ти не си седнал да смяташ, но си убеден, че не можеш да стигнеш въпросните 170 g белтъчини дневно. В отговор на това аз посмятах малко, за да те ориентирам какво “представлява” това количество белтъчини. От мен - толкова.
14.03.15
21:07
казано от Кольо Пияндето на 14.03.15, 20:57:
Ти не си седнал да смяташ, но си убеден, че не можеш да стигнеш въпросните 170 g белтъчини дневно. В отговор на това аз посмятах малко, за да те ориентирам какво “представлява” това количество белтъчини. От мен - толкова.
Да благодаря ти.Бъди здрав колега :)