Помощ при избирането на добавки.

03.03.15
20:52

Здравейте,
Първо преди да започнете да ме нападате и т.н. или да спорите, защо съм незапознат с подобни неща искам да кажа, че не съм влезнал в този форум да се заяждам, а да потърся помощ :).
Сега относно моя проблем. Попринцип много пъти съм тренирал фитнес. Случвало ми се е 5-6-7 месеца интензивни тренировки. Правил съм добро тяло , но никога не съм качвал кой знае каква мускулна маса. Заздравявал съм самите мускули , но дори и с помоща на хранителен режим , не успявах да кача така желаната мускулна маса. След което съм спирал фитнеса за няколко месеца, и след няколко месеца пак започнал отново и ефекта беше същия :). Реших вече съвсем сериозно да се заема с нещата :). Вече почти 2 месеца ходя отново и съм доволен от мускулатурата си, въпреки че съм много слаб. Не съм взимал никога никакви добавки и т.н. Имал съм някакви хранителни режими, ама като цяло нямаше кой знае какъв ефект от тях. Консултирал съм се с много треньори относно въпросния ми проблем, но те винаги ми препоръчваха добавки. Е в крайна сметка се реших :). 69кг съм и съм висок 1.79. Като цяло тялото ми е атлетично, но нямам желаната мускулатура и общо взето си личи, че съм “клечо”. Естествено не искам да ставам някакъв културист или Лазар Ангелов искам да стана поне 79кг (около 79кг) и да имам добра мускулна маса и оформено тяло. Попринцип съм страшно издръжлив и мотивиран като човек. Какво бихте ми препоръчали в следващите 3-4 месеца да взимам като добавки и как би трябвало да ги зимам. Тренирам в момента около 4-5 пъти седмично. Не правя кардио, защото мисля, че още повече ще се стопя. Като цяло проблема ми е да кача освен мускулна маса, а и да я задържа. Благодаря предварително!

Темата беше редактирана от Ivan Ivanov на 03.03.15 20:53.

03.03.15
23:22

Моят съвет е да ядеш много и може да си купиш ензими. Ако тренировките ти са дълги може да си купиш и аминокиселини, които да приемаш по време на тренировка. Това са нещата, които на мен ми помогнаха.  Ползвах и Омега3 и витамини, защото храненето ми е еднообразно и не си набавям достатъчно от тях.

Мускулна маса се качва на маса, а не с хранителни добавки.

Вземи си креатин монохидрат и яж здраво.

04.03.15
09:14

Чудя се как Кольо Пияндето още не се е намесил. Искаш да не се заяждаме - пиши грамотно ...
По въпроса ти - пудрите , като цяло са един много вълшебен бизнес за новаците (в това число и аз) .
След време ще разбереш , че няма нищо по-добро от добрата стара храна.Храни се здраво , постоянно и резултатите ще са на лице.

04.03.15
17:38

Един приятел съвсем начинаещ преди време похарчи 100лв. за суроватъчен протеин. Заради похарчените пари беше единствено на банички и дюнери, но ми казваше- взех тоя буркан и виж какъв масивен ще стана. Еми естествено не стана по- масивен или силен.
Един човек без наличие на храна в кухнята и без знания за адекватни тренировки просто няма смисъл да употребява хранителни добвки.
Един начинаещ просто няма как да извлече максимума от добавките.

04.03.15
23:52

Ако не вярваш на нас :)

05.03.15
19:06

казано от Ivan Ivanov на 03.03.15, 20:52:

... Вече почти 2 месеца ходя отново и съм доволен от мускулатурата си, въпреки че съм много слаб. ... Имал съм някакви хранителни режими, ама като цяло нямаше кой знае какъв ефект от тях. ...
69кг съм и съм висок 1.79. Като цяло тялото ми е атлетично, но нямам желаната мускулатура и общо взето си личи, че съм “клечо”. ...
Тренирам в момента около 4-5 пъти седмично.

Доста си противоречиш в написания текст. Казваш, че си много слаб. Сетне пишеш, че си атлетичен, накрая, че си “клечо”. Не разбирам как си едновременно атлетичен и клечо. И какво означава много слаб? За мускулната маса ли става въпрос или за силата?
На 69 кила човек не е чак пък “много слаб”. Изглежда имаш ниско самочувствие и си внушаваш. Има мъже по 55-60 кг. :)

Според мен претренираш с тия тренировки 4-5 пъти седмично. Ако искаш да натрупаш маса, тренирай 2-3 пъти в седмицата и ще видиш как за 2-3 месеца ще станеш като Рони Кулман. :)

А ако съвсем не вървят нещата си направи един тренировъчен дневник в сайта.

Как точно тренираш и как точно се храниш?
Опиши 1-2 примерни дни. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1