Още един начинаещ, без програма за фитнес.

Здравейте! От няколко дни, чета различни теми, за тренировки за добавки и за хранене. Днес,  мо бе дадена една тема,  за начинаещи, и доста неща ми станаха ясни. Но все още нямач програма върху която да работа. Това което искам да постигна е: Маса,  но не прекалено,  и много релев. На това ще се отдам най вече. Молбата ми е за програма, защото не съм наясно изобщо.
П.С. Това ми е програмта за хранене. Ако е добра моля,  кажете мнение и за нея.

Закуска 8ч.
Овесени ядки 100-150 гр. С мед.
Суроватъчен протеин една доза
Банан, ананас или круша.

Предобедна закуска 9ч.
50 гр. Ядки ( суров вид) 

Обед 11ч.
250-300 гр. телешко месо
300 гр. Сварен ориз
Салата с зехтин и лим. Сок
250 мл. Вода

Хранене 3-то 14ч.
150 гр. Макарони с извара
250 мл. Вода

Хранено 4-то 17ч
250 гр. Пилешко филе
2 каркартофа ( сварени или печени)
250 мл. Вода

Хранене преди тренировка 18ч.
Прием на хранителни добавки ( все още не се знае какви ще са, освен тези който ще взимам в началото) ( суроватъчен протеин, мултивитамини, рибено масло)

Прием на хранителни добавки след тренировка 20ч.

Пример:
Суроватъчен протеин 1 доза
5гр. Глутамин
5гр. Креатин
Амино киселини
Витамини

Вечеря 8:30ч.
200гр. Пилешко филе
Малко ориз
Зелена салата с зехтин и лим. Сок
250 мл. Вода

Вечерна закуска 23ч.
8 белтъка и един жълтък
2 домата

Преди лягане пием добавките.

Програмата за ядене, не съм я направил аз,  желая да подчертая.

Моля за вашите професионални мнения.
Благодаря.

Пич, не съм напълно запознат с килограмите ти, но според тази таблица - http://calorienbalans.com/FoodInfo.aspx
можеш да си изчислиш количеството протеин, което приемаш. За мен това не е режим за начинаещ, ама въобще. Първо, не ти знам килограмите, но ако ти изчисля САМО от месото и суроватката, ти имаш поне 220 грама протеин /50 от телешкото, около 120 от пилешкото филе и да го кажем по 25 грама на доза протеин - това прави 50 грама./ Кажи го по 5 грама протеин на яйце - това са ти 40 грама от яйца. Сложи от макароните с извара още 8 грама протеин някъде. Сложи едни 500 грама ориз около 32 грама протеин някъде. На око ми излизат ПОНЕ 300 грама белтъци дневен прием. Освен ако не си с някакви нечовешки кила, това ще ти е първо ОГРОМЕН стрес за огранизма, защото са си, хич да не е, много калории, второ - ти приемаш белтъци, които няма как да усвоиш, защото един организъм при нормални условия трудно успява да усвои повече от 30 грама белтъци на хранене. Тоест - останалото ще си мине по отходната тръба, а в допълнение можеш да си натовариш и бъбреци/черен дроб. Различните изследвания показват различно, но горе-долу организмът ти има най-много ползи от около 2.2 грама протеин на телесен килограм.

Мнението беше редактирано от Никоай Калоянов на 17.03.15 21:40.

Висок съм 1.80 и около 80-85 килограма
Как и от къде да си направя,  програма за ядене и програма за трениране.

18.03.15
10:43

@Никоай (поправи си името , че срамота)
не съм съгласен , че тялото не може да усвои повече от 30 гр. протеин на хранене или определен час. За мен това е мит и скоро гледах клип , в който се казва че това си е лъжа .
До автора -  на тея 180 85 кг са си добре за мен и щом искаш да правиш релеф тоя режим ти е много ... Колко още искаш да качиш и повярвай няма да е чиста ММ.
Като си чел теми как пък не видя че ЗАДЪЛЖИТЕЛНО след като искаш помощ се дава лична информация ? Ти кво искаш да гадаем ли ?
Не знам на колко години си , но в 3 изречения 5 грешки ...

Мнението беше редактирано от Радо на 18.03.15 10:44.

18.03.15
12:29

И аз съм чел доста статии и наистина това е мит, че организма може да усвои до 30 грама протеин на хранене, има хора които не могат да се хранят през 2-3 часа и просто приемат по-голямо количество храна наведъж примерно 3 пъти дневно и постигат същите резултати.

18.03.15
18:19

казано от Daniel Stanev на 18.03.15, 12:29:

И аз съм чел доста статии и наистина това е мит, че организма може да усвои до 30 грама протеин на хранене, има хора които не могат да се хранят през 2-3 часа и просто приемат по-голямо количество храна наведъж примерно 3 пъти дневно и постигат същите резултати.

Вярно е това което казваш!Така ,че и аз се вкл. да не се подведе момчето.Хранителния режим ми харесва лично на мен за което моите поздравления!

Мнението беше редактирано от Свилен Киров на 18.03.15 18:19.

Благодаря момчета. Вече имам програма за фитнеса, с помоща на един приятел, дългогодишен фитнес маняк. Ще ползвам тази програма за хранене. Но с малко по малки количества, защото по принцип аз си ям много, но адски трудно качвам.
ПС. Радо,  на 28 съм, и не съм тук,  за да ми преподаваш, български език и литература. И защо, се надъхваш толкова не ми е ясно! На останали благодаря. Ако евентуално някой иска да споделя програмата която ми дадоха, и да я коментираме,  ще я публикувам. Peace

Мнението беше редактирано от Костадин Нанев на 18.03.15 21:47.

18.03.15
22:16

казано от Костадин Нанев на 18.03.15, 21:43:

Благодаря момчета. Вече имам програма за фитнеса, с помоща на един приятел, дългогодишен фитнес маняк. Ще ползвам тази програма за хранене. Но с малко по малки количества, защото по принцип аз си ям много, но адски трудно качвам.
ПС. Радо,  на 28 съм, и не съм тук,  за да ми преподаваш, български език и литература. И защо, се надъхваш толкова не ми е ясно! На останали благодаря. Ако евентуално някой иска да споделя програмата която ми дадоха, и да я коментираме,  ще я публикувам. Peace

Късно е да ти преподавам и не се “надъхвам” . Много добър въпрос , ама дай тея килограми , ръст , снимки и прочие . На ден има по 25 теми като твоите и повярвай почти всички са така . С някви въпроси и 999 въпросителни ... С това те провокирам да се отделиш от стадото и да покажеш , че си сериозен и поемаш всяко 1 мнение . И да - сподели хранителния си режим и когато направиш трен. програма я сподели :) . Поздрави !

Храненето, ще ми е по тази програма която съм дал в първият пост. Ще пробвам нея да видим как ще ми отрази. А тренировъчната програма е следната.
Първите 4 седмици,  ще са по 3 пътибвъв фитнеса, за да свикне тялото, без тежки серий.

Понеделник - гръб,бицепс,корем
1- 15мин. Пътека
2- загрявка на цялото тяло
3- 3х20 коремни
4- придърпване на горен скрипец 3х15
5- мъртва тяга 3х12
6- придърпване на долен скрипец 3х15
7- сгъване на бицепс с дъмбели от стоеж
8- 3х20 коремни

Вторник - почивка

Сряда- гърди и трицепс
1- загрявка на цялото тяло
2- пътека 15мин.
3- коремни 2х20
4- лежанка 3х15
5- полулег с дъмбели 3х15
6- лицеви
7- разгъване на трицепс на скрипец 3х15
8- 10 мин. Пътека

Четвъртък - почивка

Петък - крака, рамо,трапец
1- загрявка на цялото тяло
2- пътека 15мин.
3- коремни
4- клек 3х20
5- сгъвач за бедро 3х20
6- разгъвач за бедро 3х20
7- повдигане за прасец от стоеж с подложка под пръстите 3х15
8- военна преса 3х12
9- коремни 2х20

Това е като за начало. Ще видим как ми се отразява първите месеци,  храна и тренировка и после ще сменяме.

Моя снимка нямам,  на телефона. Нормално телосложение с корем... А снимката която давам е,  това което ще постигна, каквото и да ми коства...
Моля за вашите мнения!

Мнението беше редактирано от Костадин Нанев на 19.03.15 00:39.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1