20.03.15
20:23
Здравейте! В момента пия ZMA-то на Now Foods, когато пия 3 капсули и стана сутринта ми е много изморено и продължава така през целия ден, а когато пия по 2 капсули сутринта ставам свеж. Въпроса ми е дали ще има ефект ако пия по 2 капсули, или няма да има защото не спазвам точната формула на ZMA. Извинявам се ако има вече такава съществуваща тема.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 20.03.15 22:47.
Цинка на гладно ми действа така, макар и в по-скандални дози. Просто го пий с храна, пък ако издребняваш за конкурирането с калция , то нека тя да не е богата на калции и воала.
Къв ефект, кви 5 лева....
20.03.15
22:06
Това,което описваш е по скоро някакво плацебо приятелю,а и дали ще станеш свеж или изморен е толкова относително,че далеч не е свързано само с приема на два минерала и един витамин краткосрочно и още повече че не е и фрапираща доза.Принципно при увеличаване на дозата ЗМА приемаш и повече Б6,което може да окаже вече някакво влияние върху съня при краткосрочен прием .Цинкът и магнезият,действат с натрупване и прекаляване с тях се наблюдава трудно и в по-дългосрочен план,но все пак в случая говорим за малко количество над дозата,а тя като цяло е доста под максимално безопасната.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 20.03.15 22:07.
20.03.15
22:34
Всъщност, това не е първият случай на който се натъквам. Дори Кольо Пияндето имаше сходен опти със самоделен ZMA. Доколкото си спомням, той срещаше трудност със събуждането. При мен напротив, забелязва се по-голяма свежест през деня.
Препоръчвам да оставиш дозата на 3 капсули, само че ги приемай сутрин на гладно, без никава храна. Ако ти дразни на стомаха, тогава допълнии само храна, която е богата на белтъчини и избягвай растителните храни.
20.03.15
23:13
казано от Десимир Петров на 20.03.15, 22:34:
Дори Кольо Пияндето имаше сходен опти със самоделен ZMA. Доколкото си спомням, той срещаше трудност със събуждането.
Мне, при мен такъв ефект има мелатонинът - спя наистина чудесно, но на другия ден тия очи нямат отваряне до обяд. Може би не сме се разбрали, когато сме говорили... Вярно е, че пих “самоделен” ZMA, но не съм имал такива “проблеми”, независимо от по-стабилните дози (90 mg Zn / 1+ g Mg). Според мен в случая се касае за фактори, които не са свързани директно с въпросния суплемент. Прием на магнезий сутрин, обаче, като правило ме прави леко сънлив през деня...
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.03.15 23:24.
Благодаря ви за съветите. Реших да пия по 1 таблетка от мултивитемините адам и вечер 2 капсули от ЗМА-то.
За да не отварям нова тема, ще ползвам тази на колегата.
Днес разглеждайки добавки по сайтовете ми изникна един въпрос относно ZMA и приема му. Нали по принцип не се препоръчва да се приема с храна и най-вече с калций, а пък се предлага продукт, който съдържа калций, магнезий и цинк. Не съм решил да пия тези 3 елемента, но просто ми стана интересно и ще се радвам, ако някой сподели мнение по въпроса :)
Подкрепям мнението на Десо да пиеш ZMA сутрин на гладно. Моето мнение е, че е безмислено да се пие ZMA преди лягане - най-много да си изпършиш нервната система с това “залъгване”. Ако ще пиеш нещо преди сън нека е GABA(гама аминобутирична киселина)
Мнението беше редактирано от Владимир на 05.05.15 12:37.