Добавки, стимулиращи мозъчната дейност

01.04.15
17:51

Здравейте, бихте ли ми препоръчали комбинация от 2-3 добавки за стимулиране на мозъчната дейност? Базовите ми добавки ще са:
Омега3, Витамин Ц, Б комплекс, ZMA или Цинк Пиколинат и Магнезий поотделно, Креатин. Чудя се от добавките за мозъчната дейност, кои бихте ми препоръчали: DMAE, L-Tyrosine, L-Theanine, Caffeine и др. . И ако може да са подходящи  за 17 годишни.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.04.15 18:46.

01.04.15
19:29

Имам богат личен опит с DMAE+Rhodiola rosea+N-Acetyl-L-tyrosine+Caffeine. Комбинацията е “избухваща”, ако мога така да кажа. Изключителна концентрация, доста жизненост, изключително ефективно учене след и преди 8 часов, натоварен психически, работен ден. Доста добра редукция на умората.

За 17 годишен не се наемам да кажа доколко това е “полезна” комбинация, макар, че силно я препоръчвам за кратък период от време от гледна точка ефективност. Все пак мисля, че 100-150мг кофеин + 1гр. N-Acetyl-L-tyrosine + 500мг родиола + 250мг DMAE на гладно, за кратък период (до месец, МАКСИМУМ два) няма да доведат до някакви щети.

01.04.15
21:37

Благодаря за съвета! А стават ли тези добавки да се пият за по-дълъг период от време с почивки, за да няма негативни последици. Например 2 дена ги пия, 2 дена почивка и така, или само 2-3 дена от седмица.

Мнението беше редактирано от Тодор на 01.04.15 21:40.

01.04.15
21:39

Можеш ли да кажеш първо с каква точно цел ти трябва стимулиране на мозъчната дейност?

01.04.15
21:43

Тренирам сутринта, наблягам на силовите тренировки и след това имам работа на компютъра и учене, но съм изморен.

01.04.15
22:40

казано от karfi4ka на 01.04.15, 19:29:

DMAE+Rhodiola rosea+N-Acetyl-L-tyrosine+Caffeine.

Още следващата сесия ще се пробва тая комбинация. Ако помогне за търговско, трудово, семейно и наследствено ще те черпя :)

Мнението беше редактирано от Георги Попов на 01.04.15 22:41.

Карфиченият мега стак всъщност беше и предтренировъчен буустър за силови тренировки. Впоследствие го нагласихме за учене и се получи добре.

Подобни ноотропици са идеални за силови тренировки с висока интензивност и малко повторения.

Ако ти трябват добавки, които да поддържат тренировките и когнитивната дейност, то те трябва да се разделят в две категории:

1. За общо подобряване на мозъчната дейност - рибено масло, б-комплекс, родиола розеа, източници на холин;
2. Моментна стимулация и фокус - тирозин, кофеин, таурин;

Кофеинът и другите стимуланти помагат в краткосрочен план, но пречат в дългосрочен. Трябва да комбинираш двата подхода.

02.04.15
15:23

Благодаря за съвета! Омега3 ги пия от 1 година без прекъсване. Така става ли Кофеин + Теанин за 2 дена, 2 дена Родиола розеа, и така да редувам, след това 1 пълна седмица почивка в месеца?

Родиолата я пий месец-два без прекъсване, няма смисъл. Но пък кратки почивки от теанин и кофеин не са лоша идея.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1