Хомеопатите ще доказват ефективността на продуктите си

Прескочи до:

06.05.15
16:49

Търсих едни билкови добавки за майка ми в нета и случайно попадам на хомеопатия.
Ето една “скромна” извадка за приложение на някакво измислено шишенце :

КРЕОСОТУМ 5 СН
Произход:
Химичен - продукт на дестилацията на дървесния катран.
Тропизъм:
Пикочо-полова система.
Храносмилателна система.
Симптоми:
Парене като от жарава.
Усещане за охлузване и разязвяване.
Парещ сърбеж във влагалището и по срамните устни.
Отпадналост.
Голяма загуба на тегло.
Загуба на слух, бучене и свистене в ушите преди менструация.
Показания:
Зъби:
Гингиво-стоматит.
Стоматит и зъбен кариес при първата дентиция.
Черни зъби и ранни кариеси.
Женска полова система:
Дълбока, пареща, упорита болка в гениталиите.
Вагинално течение при метрит или цервицит със следните особености:дразнещо, разраняващо, зловонно или кръвенисто.
Вагинално течение с изглед на сапунена пяна, при трихомонаден колпит и силно раздразнена влагалищна лигавица, която кърви и при най-лек контакт.
Метрорагия с черна, полукоагулирала кръв.
Други:
Повръщане с хематемеза при алкохолици.

Най- искрено се надявам НИКОЙ  повтарям НИКОЙ НИКОГА да не помисли, че изброените сериозни да не кажа животозастрашаващи възпаления се лекуват с това ....
Еле пък кариеси !!
Вземете което и да е друго хомеопатично “лекарство” , не ми стигна търпението да потърся друг пример за безумност.

06.05.15
17:04

О, не, не, не, ще падна:

ЛИЛИУМ ТЕГРИНУМ 9 СН
Показания
Полова система при жената
Нимфомания.
....
Астенопия на акомодацията, амблиопия, страбизъм, миопия.
Натрапливости на сексуална или религиозна основа с фобия за греховност.
Реактивна депресия, особено в период на менопауза с изтощаващи психиката скрупули.

Da си поръчам а? Имам късогледство, астигматизъм и упорити грешни помисли за млади мъже с плочки :)

04.06.15
12:48

Homeopathy treatment not effective and should not be prescribed @ Royal Australian College of General Practitioners (RACGP)

Australian doctors told not to prescribe homeopathic items as ‘they do nothing’

Препоръка е към лекарите, не наредба, а и фармацевтите не са съгласни, но все пак е интересно.

И това:

“The RACGP is concerned that health insurance premiums continue to rise as significant subsides are paid for homeopathy and other natural therapies. In 2013-14 health insurers paid out $164 million in benefits for natural therapies, an increase of almost 60% from 2010-11.”

Стабилно плащат хорицата.

10.06.15
13:26

:) Интересна картинка във фейбук. Много ме разсмя, споделих я да разведря и някои други.

Мнението беше редактирано от karfi4ka на 10.06.15 14:54.

Много пъти съм изказвал мнението си за хомеопатията, но никога за хомеопатите. То е както следва: Те са или самопровъзгласили се за хомеопати лица с липса на медицинско образование, които страдат от комплекс, може би, че не са имали финансовите и/или умствени възможности да станат лекари и виждат в хомеопатията възможност и поле да омаловажат заслугите на поколения лекари, които са дарени от Господ със способности да практикуват и развиват медицината до нивото и днес, като по този начин потискат собствените си комплекси за малоценност и дори се чувстват едва ли не пророци на знание, достъпно за малцина. Има и други и те са истински тревожното явление. Това са лекари, които загърбват принципите на логиката, която е в основата на медицината. Те или никога не са я притежавали и в този смисъл не притежават качествата да бъдат лекари, или за да бъдат по-интересни и да се продават, тъй като за жалост и медицината е бизнес за много от практикуващите я, се обръщат към налудничави теории и използват неинформираността на обикновения, в смисъл на не-лекар, човек, който освен всичко друго бидейки болен или страдащ от някакъв вид телесен или психически дискомфорт е склонен да се хваща за обещания като удавник за сламка.
Тези хора са шарлатани независимо дали го осъзнават или не и трябва да бъдат забранени със закон. Малко е късно за тъмници и тем подобни - закъснели сме с няколко века...

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 11.06.15 23:22.

11.06.15
22:58

Единственото положително в хомеопатията е плацебо ефекта и това е единствената причина да работи и съществува. Докато има медицина ще има и хомеопатия. Хомеопатията сама по себе си е една безсмислица, но плацебо ефектът е реален и доказан. За съжаление все повече се появява и ноцебото. Просто човек е много повече от наука и факти. Хомеопатията предполагам е възникнала с добри намерения, но в днешно време е повече начин някой да се облагодетелства на гърба на човешката глупост и наивност. Във връзка със заглавието - по същата логика ще трябва и да накарат астролозите, врачките и гадателите да доказват словата си :D

П.П. Напротив, аз съм ЗА хомеопатията (както и астролозите, врачките и гадателите), без тях щеше да има една скучна наука и въобще скука.

Мнението беше редактирано от aleks на 11.06.15 23:01.

12.06.15
13:28

Със сигурност е възникнала с добри намерения и е била най-прогресивното з времето си лечение, използвали са най-новите методи-първите  мискроскопи и пр. и са били доста по- полезни от кръвопускането.
Но в 2015 година някой да твърди, че безкрайно разреден бульон от гъши дроб- по-скоро 200 пъти изплакнат празен съд, в който някога е имало бульон (метод на Корсаков), ЛЕКУВА  грип, е .... нагло?

12.06.15
13:39

Не мога да разбера защо сте се събрали да плюете по хомеопатите. Мисля че никой от вас непознава тази материя достатъчно дълбоко за да коментира.
Като не ви допада като идеология и методи на лечение, просто пийте антибиотици и това е. Аз не виждам абсолютно никаква полза от тази тема. Никой нищо няма да научи в нея. Не знам дори защо е пусната, камоли защо вече се е разпростряла в две страници.

12.06.15
13:45

Не плюя, Марги. Търся обяснение.
Затова и основната статия е , че хомеопатите трябва да докажат ефективността на лекарствата си. Това са именно лекарства, по начина си на регистрация и продажба. За мое съжаление, малко хора се включиха  с позиция, Боби например, повечето са крайни мнения- ‘от Осанна’ до “Разпни го”
Напротив, не пия произволно антибиотици -изобщо не пия всъщност, предпочитам народната медицина и растителните и пчелните екстракти. Те имат доказани ефективни дози и показания.
Но ефектът на нищото в разреждането , това не мога да си обясня.

12.06.15
13:52

Онзи ден като пътувах към Пловдив за състезанието, по радиото казаха че имало световен симпозиум(ако за това говорите) и там щяло да се излиза с N-брой доклади. Те със сигурност ще разгорещят още повече дискусии.
Хомеопатията е част от много решения, които човек благодарение на мозъчните си импулси и следствията от техните честоти и насочености взима.
Има доста случаи да такива фатални решения, но това пак е преругатив и отговорност на вземащия ги.
Боби казал онова, Сашо друго, Евстати, Слави, Унуфри трето и айде пак тема в гъза.
Същото беше за ваксините..и т.н. Има хора оцеляли без ваксини, има и “излекувани” с хомеопатия...e…!?!?!!?

12.06.15
13:53

казано от Queen Cobra на 12.06.15, 13:45:

Не плюя, Марги. Търся обяснение.
Затова и основната статия е , че хомеопатите трябва да докажат ефективността на лекарствата си.

С риск отново да се започне безконечен спор, ще спомена, че една огромна част от гениалните открития нямат обяснения. Учените, на които принадлежат не могат да кажат как састигнали до идеята за тях (и това съвсем не са единични случаи), но е факт че работят.
Аз не подкрепям която и да е страна, по простата причина, че никога не съм се интересувала от това как и дали работи хомеопатията, така че не бих могла да защитавам техните подходи,още по-малко да ги отхвърля.

12.06.15
14:21

В крайна сметка форума е за да си полафим в свободното време. :) Много ясно, че нито ти, нито аз, нито Славко, Боби, Алекс, Унифрий ще прибавим нещо съществено по въпроса. Уважавам  хората, които защитават някаква идея и имат аргументи за нея.

п.п. не знам за кои открития говориш. Обикновено “откритията” са резултат от дългогодишния труд на много предшественици и натрупване на критична “маса” познания и опит. Нито едно откритие не е дошло ненадейно от космоса.

12.06.15
14:22

казано от Маргарита Манева на 12.06.15, 13:53:

казано от Queen Cobra на 12.06.15, 13:45:

Не плюя, Марги. Търся обяснение.
Затова и основната статия е , че хомеопатите трябва да докажат ефективността на лекарствата си.

С риск отново да се започне безконечен спор, ще спомена, че една огромна част от гениалните открития нямат обяснения.

Стана ми интересно и не можах да се сдържа, кои гениални открития имаш предвид? Няколко примера биха били достатъчни.

ред.  Кобрата ме е изпреварила.

Мнението беше редактирано от Joe Musashi на 12.06.15 14:22.

12.06.15
14:41

Бях чела за доста примери, но на първо четене се сещам за алопланта. Очния хирург, на когото принадлежи не успява да обясни как точно е стигнал до откритието си пред колегите си учени. Разбира се, обявяват го за луд, защото самата технология на алопланта е странна.
Изгонен е от клиниката в която работи, дават му малка стаичка в зачукан град в Башкирия, в която да работи, която в момента (няколко десетилетия по-късно) е една от най-големите клиники по очна хирургия в Русия, които използват абсурдното изобретение на лудия доктор, който връща зрението на хора от целия свят. ;)

12.06.15
14:43

http://newsinbg.net/5-случайни-но-гениални-открития.html
Популярна нАука ;):D

12.06.15
14:51

Не бих включила микровълновата фурна в гениалните открития. Да не говорим, че този, койтое дал разрешително за масовата и домакинска употреба би трябвало да бъде подведен под отговорност.
Пкетчето чай също не бих квалифицирала като гениално...може би удобно, но чак пък генаилно...

12.06.15
14:52

казано от Маргарита Манева на 12.06.15, 14:51:

Не бих включила микровълновата фурна в гениалните открития. Да не говорим, че този, койтое дал разрешително за масовата и домакинска употреба би трябвало да бъде подведен под отговорност.

Що? Какво й е на микровълновата?

12.06.15
14:54

Мда, алоплантите лекуват чрез биополето на “фините” измерения , не може да се обясни научно. Кой не е чел Мулдашев и неговите търсения в Хималаите...

12.06.15
15:06

казано от Boby_ на 12.06.15, 14:52:

казано от Маргарита Манева на 12.06.15, 14:51:

Не бих включила микровълновата фурна в гениалните открития. Да не говорим, че този, койтое дал разрешително за масовата и домакинска употреба би трябвало да бъде подведен под отговорност.

Що? Какво й е на микровълновата?

По пътя от Варна към Добрич има местност, която е обозначена с табела, гласяща: “Зона с микровълново лъчение. Затворете прозорците на колата си”.
Доколкото съм информирана, микровълновата фурна кара молекулите на водата да вибрират, правейки я радиоактивна. Знам че ще се включат много физици тук, но все пак азпредпочитам дастоя настрана от подобни домакински “удобства”.

Кобре, въпросът не е във фините енергии,а в това че аопланта работи по някакъв начин и това никой не може да отрече.
Не знам защо отбелязваш Хималайските търсения на Мулдашев като нещ отрицателно или достойно за подигравка.

12.06.15
15:11

Всъщност, дори не мога да повярвам, че хора,които уж държат на здравето си, не намират нищо смущаващо в микровълновите фурни...?!

Мнението беше редактирано от Margi на 12.06.15 15:13.

12.06.15
15:19

О, боже, защо винаги намираш подигравка в думите ми.
Самият той казва как може би “работи” алопланта - чрез взаимодействия на ефирните тела на човека (и другите предмети - всеки обект си има няколко тела, поне 4 бяха,  на различно енергийно ниво, като матрьошки) и ги възстановява на всяко от тези нива.
Иначе хималайските му експедиции са свързани с твърде духовни неща и твърде много Бог, което не мога да приема.

В крайна сметка микровълновото лъчение е навсякъде във Вселената, навсякъде около нас. Това във фурната е затворено вътре в нея, нали? Опасността е за храната вътре, на която се разрушава структурата. Поне това знам.

12.06.15
15:24

казано от Маргарита Манева на 12.06.15, 15:11:

Всъщност, дори не мога да повярвам, че хора,които уж държат на здравето си, не намират нищо смущаващо в микровълновите фурни...?!

Първо самата микровълнова представлява фарадеев кафез. Количеството вълни, които преминават през нея, е нищожно. Второ радиацията, излъчвана от магнетрона на микровълновата, е нейонизирана и няма канцерогенен ефект. Това е доказано доста категорично чрез множество тестове. Трето в момента микровълновият фон в дома ти или на улицата, а дори само докато седиш пред тоя компютър и пишеш във форума, е толкова по-голям от това, което поемаш от микровълновата, че е просто несериозно дори да водим този разговор.
И последно в храната, приготвена или претоплена в микровълнова, няма остатъчна радиация. Вкусовите и хранителните качества на храната се променят точно толкова, колкото при нормално нагряване до същата температура. Това важи както за макро-, така и за микронутриентите.

Мога да те уверя, че микровълновите фурни са ти последната грижа по отношение на здравето.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.06.15 15:25.

12.06.15
15:38

казано от Queen Cobra на 12.06.15, 14:54:

Мда, алоплантите лекуват чрез биополето на “фините” измерения , не може да се обясни научно. Кой не е чел Мулдашев и неговите търсения в Хималаите...

Ти чела ли си Мулдашев, сигурен съм че И той е шарлатанин, но ми е интересно как абсолютно нищо което не е наУчно обосновано се отхвърля.
Айде хомеопатите наистина на 99% са си измекяри, каквито има във всяка индустрия, но наистина не разбирам, ти от всичко ли разбираш че се намесваш абсолютно навсякъде, както наскоро беше модерирано едно мнение:)
Е така, за преди затваряне и на тази тема питам:)

Както съм казвал може би имах един колега в университета. Беше попско дете и когато вече завършвахме се заговорихме за еволюция и т.н. Той твърдо вярваше и дори се обиждаше на мен като му казвах, че еволюцията, а не Господ са ни създали такива, каквито сме. Това е друга тема и то обширна, но това, което искам да кажа е, че както и по темата с еволюцията, така и по темата с хомеопатията винаги ще има два полюса и среда и каквото и да си говорим няма да променим този факт. Можем само да изразяваме мнение. Не може да прогледне този, който не иска да прогледне. Аз казах каквото имах да казвам и мнението ми се крепи на моите разбирания за света и медицината.  Сестра ми вярва в тия шитни и наскоро преди седмица четох какво пише на едно от шишенцата, за които бе дала 8 лева. За всякакви групи заболявания, на органи от всички системи, но накрая пишеше ” Ако до (определен период, който сега не си спомням точно от 2 дни до две седмици беше) не получите облекчение на симптомите, моля посетете лекар.” Точка.

12.06.15
17:36

От 12 години не съм пил антибиотици и други лекарства, освен хомеопатия. Като дете съм прекарвал няколко пневмнонии и едната е излекувах с хомеопатия и от тогава съм само на хомеопатия. Дори да е плацебо ще е още по-добре. Това ще означава, че тялото се е справило само с помощта на психическата нагласа. :)

Мнението беше редактирано от Devastion на 12.06.15 17:36.

До преди 2 години и аз като теб не бях пил антибиотик около 12 години. И аз в първи клас лежах в болница от пневмония, а в осми клас прекарах месец вкъщи заради бронхит. Антибиотици не ми помогнаха 20 дни и лекарят тогава ми изписа витамин А. След 10 дни ми мина. Нямам представа от какво е, но ако пак се разболея от бронхит или пневмония, да пази Господ, няма да се зобя с витамин А със сигурност.

15.06.15
00:25

Последното ми сериозно и тежко боледуване беше през лятото на 1999г. Температура 38.8-39, подути лимфи и обща отпадналост. След 3 седмици на различни антибиотици резултата беше нулев. “Излекувах” се след като спах 25 часа непробудно. Просто се събудих като нов. Предполагам, че ако преди да заспя някой ми беше дал да изпия някаква хомеопатична боза, сега и аз щях да превъзнасям тази “нАука” и да обяснявам как през 99г хомеопатията ми е спасила живота и оттогава, благодарение на нея не съм помирисвал антибиотик (защото наистина не съм де). Надявам се да съм достатъчно ясен.

казано от slavko на 12.06.15, 15:38:

...но наистина не разбирам, ти от всичко ли разбираш че се намесваш абсолютно навсякъде, както наскоро беше модерирано едно мнение :)
Е така, за преди затваряне и на тази тема питам:)

Това мое мнение няма връзка с темата, давам го като модератор, който категорично не се чувства длъжен да аргументира действията си (особено по този начин).

Слави, въпросните мнения бяха отстранени, тъй като този казус няма връзка с разговора за хомеопатията (както и да го погледна). Да го разискваме отново - не виждам нужда и смисъл. От една страна - какво и как се интересува Queen Cobra - това не е редно да регулираме. От друга страна всички тук сме грамотни в някаква област и ни сближава стремежът да се ограмотим в друга (в случая - хомеопатия). Говорим си - това е... в случая - за хомеопатия. Дали е шарлатанство или наука от бъдещето - нека поговорим. Както го правим за азотните бустери и употребата на дъмбели в домашни условия.

Теми във форума не се затварят случайно и/или безотговорно. Винаги е било така. Ако смяташ, че в даден определен има нужда от такава мярка и ние все още не сме се намесили, чудесно знаеш как и към кого да се обърнеш. Предлагам да действаме заедно в една посока, а не въпреки другия. Не мога да доловя идеята на нежните предизвикателства да затваряме теми, но честно казано мен лично не ме впечатляват, а видимо не амбицират и колегите. Ако желаете да изкоментираме тази материя - готов съм да отделя разговора в нова (публична) тема и там да изясним кой е кум, кой е сват, и кой - на булката брат. :)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.06.15 17:14.

18.06.15
23:24

Даже само съпоставката на Камен Илиев за хомеопатията с Бог отваря един косвен крайъгълен въпрос: дали един разумен човек би повярвал, както на Божи дела описани в книга, така и на лекарство, направено от преплакнати бутилки? Някой мъдрец беше казал, че е лесно да бъдеш атеист, когато си здрав.

Въпросът с хомеопатията е много сложен или знам ли- умишлено усложнен в световен мащаб? Хареса ми аргументът (на Кобра мисля), че това учение е възникнало във времена на бурно развитие и експерименти в медицината, и просто се е промушило между капките до ден днешен, така че и чак да стане бизнес за милиарди. Не знам вече, може би? Но пък трудно се оборват и примерите с положителни ефекти върху малки деца и животни, както и някои проучвания (макар и пуснати от съмнителни фирмички)

В крайна сметка консервативната медицина обяснява много неща, но повечето не успява да ги лекува. Точно това прави и науката- повече анализира, отколкото да действа. Войната с болестите се обсъжда на висши нива, но в крайна сметка здравните работници (вкл. хомеопатите) са пешките, които изнасят всичко на гърба си.

Мнението беше редактирано от introducer на 18.06.15 23:26.

19.07.15
08:49

http://www.nenovinite.com/ne/obshtestvo/6021/

25.07.15
19:38

http://zdravodete.com/homeopatiya/otslabvane-s-homeopatiya
:)

01.08.15
00:51

Homeopathic products no longer allowed to make health claims re cough, cold & flu, unless scientific evid (ie, never)
http://healthycanadians.gc.ca/recall-alert-rappel-avis/hc-sc/2015/54460a-eng.php

01.08.15
14:20

Просто обясняват, че ще добавят към етикетите пояснителна информация, че продуктът не служи/ замества ваксина, както и не предотвратява инфекции...
п.с.
Смляхтe се да я чоплите тая хомеопатия ей :D

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1