10.05.15
12:54
В четвъртък, след кото се прибрах реших да си сипя половин чаша биша от хладилника и резултата е налице три дни съм на легло, тече ми носа и давам пари за глупави лекарства. Нито съм бил потен, нито пък бирата да е била толкова студена, а и се беше разгазирала.
Есента на миналата година една вечер, температурите паднаха със 15 за една вечер и понеже, аз това няма как да го знам сибях легнал гол на отворен прозорец и хоп айде пак една седмица сополи, лекарства кихане.
Цяла зима беше сняг, студ и когато нормалните хора настиваха и обявяваха грипни епидемий не съм имал никакви проблеми. Сега обаче стана 30 градуса и каква по добро от това време човек да настине. Още повече, пия витамини, спортувам и гледам да се пазя.
Каква е форумлата, ако мога така да се изразя да се предпазиш от лятна настинка. Както казах зимата нямам проблеми, гледам да се калявам, да пия витамини, тялото ми да диша и когато има епидемия много да не излизам.
Темата беше редактирана от avirex на 10.05.15 12:56.
На тялото му трябва време да се адаптира. Аз например като дълго време е било хладно/студено да кажем температурата е била не повече от 15 градуса и изведнъж като стане топло 20-25 градуса и не спирам да се потя и няма как или ще те надуха или докато спиш, след някакъв период от време тялото свиква и всичко е наред.
Мнението беше редактирано от aleks на 10.05.15 19:02.
10.05.15
19:21
казано от avirex на 10.05.15, 12:54:
.............. и обявяваха грипни епидемий .....
един епидемий
два епидемия
три епидемии
четири епидемии....
.... извинявай, ама не се стърпях :D
По темата: аз за сега се боря успешно със следното:
1. по-разнообразна храна
2. пресни зеленчуци и плодове, вкл. лимони
3. пчелни продукти
4. спортни витамини, разбирай с по-голяма концентрация
5. достатъчно почивка
Поздрави!
И аз повечето пъти настивам пролетно време. Зимата всички болни от грип, аз лазя в снега потен, току- що излязал от залата и нищо ми няма. Пролетта всички налазили сладоледите, аз пък със запушен нос :D .
Никога няма да забравя как една пролет (към края на април) се разболях от ангина.
Според мен резките промени на температурата са причината. Не може единият ден да е 10 градуса, а на другият 20 градуса и да не ти се обърка нещо в системата.