Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим“Силовите” тренировки, които да суплементират дългото бягане, са доста специфични и... не толкова силови :). Служат главно за засилване на някакви слаби места или превенция на контузии и т.н. Все неща строго индивидуални. Много бих внимавал с тях, защото лесно биха попречили на дългото бягане, ако то е приоритет.
Добре дошла отново, тъкмо вчера попаднах на дневниката ти случайно. Успешна да ти е тази година и пиши така от време на време.
казано от Витан на 28.01.21, 11:42:
“Силовите” тренировки, които да суплементират дългото бягане, са доста специфични и... не толкова силови :). Служат главно за засилване на някакви слаби места или превенция на контузии и т.н. Все неща строго индивидуални. Много бих внимавал с тях, защото лесно биха попречили на дългото бягане, ако то е приоритет.
Съгласна съм с теб. Да го наречем some form of resistance training тогава.
Чудя се адекватно ли е дори да започна отново дори с нещо кръгово със собствено тегло, РЕДОВНО като за начало и да мисля оттам ?
29.01.21
11:14
Щом не държиш да непременно да подпомагат дългото бягане, може да правиш каквото ти е кеф и просто за по-различен тонус. Ако все пак искаш и някакъв пренос в бяганията, ще трябва да наблегнеш на специфични протоколи за различните групи на долната част на тялото, а за горната отново каквото ти е кеф.
А според седмичния план на бяганията, най-добрите дни за други тренировки са ти вторник, сряда, четвъртък и евентуално събота, като въобще не е задължително да го правиш и четирите дни.
казано от BGDN. на 28.01.21, 10:27:
Ще ми се все пак да падна под 1:45 на халф ...
Адмирации за хъса и упоритостта ти!Дано го постигнеш,с подобен резултат може да се изкачиш 10-15 места напред в софийския примерно,и въпреки голямата конкуренция,да се намърдаш измежду първите 40,а защо не и 30.Успех ?
Мнението беше редактирано от Дидо на 29.01.21 17:39.
казано от James Hinks на 29.01.21, 11:14:
Щом не държиш да непременно да подпомагат дългото бягане, може да правиш каквото ти е кеф и просто за по-различен тонус. Ако все пак искаш и някакъв пренос в бяганията, ще трябва да наблегнеш на специфични протоколи за различните групи на долната част на тялото, а за горната отново каквото ти е кеф.
А според седмичния план на бяганията, най-добрите дни за други тренировки са ти вторник, сряда, четвъртък и евентуално събота, като въобще не е задължително да го правиш и четирите дни.
Мерси много за помощта! Къде според теб бих могла да намеря примерен такъв протокол?
Оглеждайки из нета, повечето мейнстрийм тренировки за бегачи ми изглеждат малко като скалъпен комерс. ?
Искам от скъпото, хо хо ?
казано от old_man на 29.01.21, 17:37:
казано от BGDN. на 28.01.21, 10:27:
Ще ми се все пак да падна под 1:45 на халф ...
Адмирации за хъса и упоритостта ти!Дано го постигнеш,с подобен резултат може да се изкачиш 10-15 места напред в софийския примерно,и въпреки голямата конкуренция,да се намърдаш измежду първите 40,а защо не и 30.Успех ?
Благодаря ти много ?
Сега ми стана любопитно и проверих. Тази година с 1:48 съм била... 48ма! ? Верно едни три минутки какво правят.
31.01.21
10:55
Четох, че Тайгър Уудс бягал по 50км всеки ден, това разбира се, преди да претърпи 6-7 операции на коленете. Питам се, възможно ли е изобщо или е поредният мит?
казано от Brown Bomber на 31.01.21, 10:55:
Четох, че Тайгър Уудс бягал по 50км всеки ден, това разбира се, преди да претърпи 6-7 операции на коленете. Питам се, възможно ли е изобщо или е поредният мит?
Не е възможно, това са пълни глупости, ако въобще питаш сериозно де :)
Но по-важното освен това е че е напълно безмислено...
Пак ще се коригирам, възможно е, обаче за колко време и на каква цена. Но все пак в твоя въпрос се съдържа и отговора.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 31.01.21 12:50.
казано от BGDN. на 31.01.21, 09:50:
Оглеждайки из нета, повечето мейнстрийм тренировки за бегачи ми изглеждат малко като скалъпен комерс. ?
Комерс са си, но най-вероятно това са им тренировките, все пак не наблягат на тях (дългите бегачи). Разочаровам те малко, ама кво да се прави, това е :)
01.02.21
15:31
казано от BGDN. на 31.01.21, 09:50:
Мерси много за помощта! Къде според теб бих могла да намеря примерен такъв протокол?
Моля, няма за какво.
Честно да ти кажа - не знам. За беговите има много готови протоколи, но за ОФП-то няма почти нищо. Но пък мога да ти помогна с няколко принципни идеи...
Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.02.21 15:31.
Не знам дали си попадала на това. Ако не си, би могло да ти е от полза.
https://garyhowells.co.uk/strength-and-conditioning-for-distance-runners/
Днес май те мярнах на софийския маратон, жалко че не пишеш вече тук, да кажеш как вървят нещата и подготовките.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече