(rock)
Опитах се да прикача една снимка, но не стана. Жалко, смешна беше.
И за да не е напразно този постинг, да взема да напиша нещо. :)
- 2 кг тази седмица.
За днес:
- 50 гр. овесени ядки, 200 мл. прясно мляко, кафе;
- салата (айсберг, краставица, 120 гр. шунка, 1 яйце, 30 гр. сирене, 20 гр. семки, 1/2 авокадо);
- банан, кафе с мляко;
- пиле на фурна (бутче, крилце и малко бяло месо, всичко ~ 250гр.), домати, краставици, 2 ч.л. кокосово масло, 1 ч.л. мед.
Движение:
21 мин. (словом: двадесет и една минути (nod)) тае бо с Били Бланкс;
Ходене - 4 км.
Добавки: комплекс витамини и минерали.
П.П. Много харесвам това приложение (втората снимка, че и профилната). Зарибяващо е.
Мнението беше редактирано от Елена на 15.01.16 19:55.
За днес:
- 50 гр. овесени ядки, чаша мляко, кафе, 1 ч.л. мед;
- картофена крем супа от 150 гр. картофи с 10 гр. масло.
- около 200 гр. филе от ципура с лимон;
- мандарина и райска ябълка (забравих да ги напиша и сега допълвам);
- 200 гр. свински врат със задушени моркови, гъби, патладжан и броколи в 1 с.л. зехтин.
Движение извън обичайното: засега няма. Събота е ден за пазаруване и обикновено обикаляме града в търсене на определени продукти. Днес и чистихме.
Мнението беше редактирано от Елена на 16.01.16 20:02.
Честито на именяците и техните семейства! Здраве и любов!
Събудих се отпаднала след 9 часа сън и дано не се разболявам. Снощи гледах “Стажантът” и какво да кажа - Робърт Де Ниро си е Робърт Де Ниро. :) Макар да е леко сълзлива комедия, филмът ме изненада приятно с някои свежи идеи. Бих препоръчала.
Мнението беше редактирано от Елена на 17.01.16 12:50.
Никой не е казал, че е лесно. Днес съм гладна. Доста. Ни вода помага, ни чайове.
- 50 гр. овесени ядки, 200 мл. прясно мляко, кафе;
- 220 гр. (сурово състояние) свински врат, печен със зеленчуци, задушени в 1 с.л. зехтин с 20 гр. козе сирене;
Този врат излезе наполовина, когато го сготвих и мисля, че стана така, защото го поръсих със сол преди печенето. Вече няма да правя така.
- 50 гр. смес от овесени ядки със семена и стафиди, 1/2 чаша кисело мляко;
За момента гладът е под контрол. Навъртях едно към 1200 калории до момента, а е едва 2 следобед.
Вечеря: 40 гр. оризовки, 150 гр. сьомга на фурна, 100 гр. козе сирене, 1/4 авокадо, 20 гр. семки, айсберг и краставици.
Движение: 6 км разходка в студа.
Калории: Май са към 2000.
Мнението беше редактирано от Елена на 17.01.16 22:00.
Лошо няма. Сучвало ми се е да навъртам 1500 ккал само на закуска. /Макар че, сега дори и не закусвам, ама то е защото съм влюбена (wasntme)... / Храната ти е качествена. Сваляш килограми. Полагаш грижи. Много добре! Радвам се, че си водиш дневника и си на линия. Постоянството е най-важно. Резултатите няма да закъснеят!
Честито и на днешните именяци! Здраве, щастие, удовлетворение!
Едно малко лично щастие: един от любимите ми поети е прочел книгата ми и каза, че много му е харесала. Такива неща ми оправят настроението за целия ден. :)
Днес станах в 6:20 - защо, да ме пита човек! (headbang)
Храна:
- 2 яйца, 3 оризовки, 100 гр. козе сирене, кафе с мляко;
- 1/2 сладък картоф (120 гр.), 100 гр. сьомга на фурна, чери домати, 10 гр. семки;
- 170 гр. свински котлет, 1 яйце, 150 гр. котидж, моркови;
- печено пилешко бутче със зеле (мисля това да е).
Движение:
около 4 км;
20 мин. тае бо.
Днес, докато се разхождах по улицата, намерих едно портмоне. Надникнах - пълно беше с документи, имаше и пари. Занесох го в полицията, само дето не можах да обясня къде точно съм го намерила, та казах приблизителния адрес. Просто го намерих пред един руски магазин, а служителката в полицията не беше чувала за него.
Направих едно добро дело днес и се чувствам добре. Като знам с колко нерви е свързано издаването на нови документи...
Мнението беше редактирано от Елена на 18.01.16 19:50.
Благодаря, Кико. Не знам защо не работи, но става въпрос за 15-годишно момиче, спасило шофьор на тролейбус в Стара Загора, на когото му прилошава по време на шофиране. Вече пуснаха статии навсякъде из интернет, така че няма да търся нов линк.
Писах, писах, накрая не можа да ми обнови постинга. Накратко:
- 60 гр. фини овесени ядки, 250 мл. прясно мляко, кафета и мед;
- към 300 гр. пилешки гърди на два пъти, глава фенел/резене на пара, 50 гр. сирене;
- 1 райска ябълка;
- задушено телешко с моркови и лук - към 200-250 гр. месо, чери домати, евентуално малко котидж.
Движение: засега само 20 минути упражнения вкъщи - напади, клекове, опити за планк, опити за лицеви опори и др.
Много е студено и не ми се мърда никъде. Май по-късно ще повторя серията упражнения, за да имам все пак някакво раздвижване.
Човекът с изгубеното портмоне си го е получил и се обади да благодари.
Мнението беше редактирано от Елена на 19.01.16 19:23.
Престъпление и наказание (и разкаяние)
Престъпление:
Снощи правих кекс.
С шоколадова глазура.
И изядох тестото, останало по стената на съда, в който смесих съставките. Към 20 грама тесто.
Наказание:
Подарих целия кекс на един приятел.
Разкаяние:
Невинна до доказване на противното.
Събудих се и нападнах овеса. (tmi)
Днес ще трябва да се раздвижа по-активно, защото вчера нищо не направих. От това нищо днес имам мускулна треска, но какво тук значи някаква си треска?! ;)
Тия дни ще излязат резултатите от един конкурс за стихотворения, в който участвам. Преди няколко години ме отличиха, така че не очаквам чудеса тази година, но надеждата умира последна. :D
Успешен и весел ден на всички, които ще наминат.
Отпаднало ми е.
Храната:
- 60 гр. овесени ядки, чаша мляко, кафе;
- 1 яйце, 25 гр. семки;
- 60 гр. оризовки, 250 гр. котидж, 1 с.л. мед с кокосово масло;
- 50 гр. протеинов бар - този бар ме “свести”, та живнах следобеда;
- планирам пилешко бутче и крило + салата някаква, със зехтин и сирене.
Движение: засега 4 км.
Едно стихотворение на Валери Станков, което ме впечатли днес:
Девойките, с които бях момче,
навярно се смириха. Побеляха.
А как им чуруликах аз… Врабче!
И как им обещавах топла стряха…
Къде се запиляха през света
с косици като есенни тревици?
И все така ли светят във нощта
бездънните им котешки зеници?
Една едничка ли не пожела
във хищните си лапи да ме сграбчи?
Да ме превърне в старче с очила,
което пие хапче подир хапче.
Да ме завива с три одеяла.
А нощем да ми мърка като котка.
О, как сънувам техните тела
и тяхната убийствена походка!
Девойките, с които бях момче,
на върволици хлътнаха във мрака.
А споменът за тях като врабче
издъхва в лапите на котарака.
ВАЛЕРИ СТАНКОВ
Мнението беше редактирано от Елена на 20.01.16 18:46.
Резултатите от онзи конкурс ще излязат следващата седмица, в сряда. |-) Ако в сряда се направя на разсеяна и нищо не ви кажа във връзка с конкурса, значи не са ме наградили. :D
Иначе нищо особено. Меря се чат-пат, но тази седмица нещата не са като първата, естествено. Свалям бавно, много по-бавно. Но продължаваме напред! ;) “Аз ходя бавно, ала не назад. Назад го помня пътя - всеки метър”.
Успешен и забавен ден на всички.
Да сме наясно
Не съм ти обещавала друг свят,
че всеки си отглежда световете.
Аз ходя бавно, ала не назад.
Назад го помня пътя. Всеки метър.
Не съм ти обещавала покой.
Покой аз нямам. И не го изисквам.
Където има вятър – все е мой.
Където и да никна – все е смисъл.
И до юмрук се сривам. До ръце.
А те – без жал към мене – все са кротки.
Стените се разбиват със сърце
и пак със него се градят животи.
Така че – идваш с мене или не -
да знаеш - нито следвам, нито водя.
Не съм ти обещавала криле,
но паднеш ли – ще ти заема моите.
Аз.
Мнението беше редактирано от Елена на 21.01.16 09:32.
Трудно отворих сайта, да видим сега дали това, което написах, няма да отиде на кино.
Храна:
- 60 гр. овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, кафета с мляко;
- 30 гр. оризовки и 100 гр. сирене;
- 100 гр. пилешки гърди, печени, незнайно количество пълнозърнест ориз с гъби (на снимката), салата от маруля с чери домати, 1/2 авокадо, 1 с.л. зехтин и балсамов оцет;
- Около 300 гр. смес от кайма, ориз и лук с 2 нарязани чушки. Правих пълнени чушки, част от които се оказаха прекалено тесни, за да ги напълня и ги нарязах в остатъка от сместа. Все някой трябва да я изяде тая смес сега. :D Чудя се дали пък с шприц нямаше да стане. :D Майтап.
Движение:
4-5 км;
27 мин. тае бо с Били Бланкс.
Извинявам се за размазаната снимка - само една направих, а яденето замина и не мога да го снимам пак. :)
Мнението беше редактирано от Елена на 21.01.16 19:12.
Първо за конкурса - резултати има и аз не съм сред наградените. Здраве да е, друг път.
И второ - минус кило тази седмица.
Успешен петък!
То не е глад, то не е чудо.
Под контрол е, но си е трудничко.
Но и никой не е обещавал, че ще е лесно, цветя и рози, пийс ъф кейк и уолк ин дъ парк. :)
Храната:
- 60 гр. овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, кафета с мляко;
- 2 варени яйца;
- 230 гр. нетлъсто свинско на тиган, 50 гр. рикота, чери домати и 1 оризовка king size :);
- 2 оризовки кинг сайз, 1 с.л. бадемово масло с мед, 50 гр. рикота;
- свинско със зеле, месото към 250 гр., 200 гр. рикота и сурови чушки.
Калориите станаха бая, но имах нужда.
Движение: 6 км;
Снощи - караоке, танци, едно-друго, но не бях в настроение и се прибрахме рано.
Мнението беше редактирано от Елена на 22.01.16 18:17.
Храната:
- 60 гр. овесени ядки, 1 с.л. бадемово масло, кафе;
- малка пица с аншоа (приятелка черпи за рожден ден в пицария) + още кафе;
- останалото свинско със зеле от вчера - месото под 100 гр. + 30 гр. оризовки, 1/2 пакет чери домати, 2 сурови чушки.
Движение: обиколки по магазините и по улиците. Нищо съществено.
Купих си симпатично портмоне на промоция. Посъветваха ме да е червено. ;)
Мнението беше редактирано от Елена на 23.01.16 20:33.
Снощи правих здравословни ореховки, тъй като щяхме да имаме гости днес следобед, но планът се промени - вместо да стоим у нас, след пицарията се разходихме по магазините. Тъй като бяха паркирали колата пред нашия блок, на тръгване ги почерпих и останаха във възторг. Затова реших да пусна рецептата и тук, въпреки че аз все още не съм ги опитала и не мога да гарантирам за резултата от първо лице. :)
Ореховки
1 чаша натрошени орехи
2 яйца
30 гр. фини овесени ядки (аз ги смлях)
1 с.л. мед (може и да не се слага мед преди печенето, а да се намажат с мед след изпичането).
Пекат се 15 минути на 180 градуса.
Аз сложих и десетина стафиди, защото само толкова ми бяха останали. Може и без тях, а може и с фурми, вместо мед или с повече стафиди.
Мнението беше редактирано от Елена на 23.01.16 18:50.
23.01.16
18:59
Изглеждат страхотно ! Със сигурност ще пробвам рецептата. (inlove)
Сънувах, че една приятелка живее на Марс и аз ѝ отивам на гости. На Марс е много тъмно и се изхранваме с шоколад. Друга приятелка се пошегува, че на Марс било забранено да се яде Сникърс, затова сме яли в тъмното - да не ни види някой. :) :)
Храна:
- 2 яйца, 1 ореховка, кафета, едното с мляко и мед;
- оризовка с 20 гр. козе сирене;
- 1/2 ципура и салата (айсберг, чери домати, 20 гр. кедрови ядки, 1/2 авокадо, 20 гр. козе сирене, балсамов оцет);
- 2 банана;
- 180 гр. свински котлет (измерен в сурово състояние) и салата (айсберг, 60 гр. сирене, 30 гр. шунка, 1 с.л. зехтин)
...и още айсберг, 10-15 гр. сирене и 10-15 гр. ядки късно вечерта.
Който реши да прави ореховките, може да не слага овесени ядки. Следващия път и аз няма да сложа, защото са някак прекалено “хлебни”. И бих увеличила количеството на подслаждащата съставка.
Движение: 8 км по пресечен терен.
Мнението беше редактирано от Елена на 24.01.16 23:02.
Едно тестче. Авторите му твърдят, че имало много видове сексуална ориентация и тестът показвал нюансите. Ако някой има време за губене... :)
Идея си нямам защо линкът пак не се отваря. (headbang)
Оп, отвори се.
Мнението беше редактирано от Елена на 24.01.16 12:50.
24.01.16
15:51
Хм, интересно. Попълних го, но как ми даде отговор без да ме попита какъв пол съм?
А-а, не знам. Не знам как изчислява.
Не знам дали и изобщо може да се вярва на този тест, но пък самите картинки са интересни и дори само заради тях си заслужава да го направи човек.
Мнението беше редактирано от Елена на 24.01.16 17:47.
Добро утро! Времето се очертава да е хубаво, а аз... аз имам много работа днес. :)
Поздрав с едно стихотворение от последната ми книга.
Прозорецът рисува студ.
Почива си градината.
Пред вкъщи скита снощен луд,
прегърнал младо вино.
Аз, там, зад плътното перде,
очаквам серенада.
А лудият, превит на две,
се крие зад оградата.
Прозорецът рисува мрак.
Студът навън е страшен.
А лудият стои на крак
със две кристални чаши.
Във винените ми очи
утайката потъва.
Смутен, прозорецът мълчи.
А двамата празнуваме.
Във делник, беден на безумия,
но щедър на омраза,
празнувам любовта на лудия.
И нека му е празник.
Елена
Храната:
- 60 гр. овесени ядки със стафиди и семки; 1/2 чаша мляко, 1 ч.л. мед и кафета;
- 115 гр. грозде;
- 150 гр. кайма с чушки, лук и домати на тиган, салата с 20 гр. семки и 1 с.л. зехтин, която ще доям по-късно;
- останалата салата + 2 варени яйца + 40 гр. сирене;
- пилешко бутче и крилце на фурна, броколи, 5 гр. масло.
Движение:
6-7 км. И много домакинска работа...
Сега съм гладна и уморена. Ако се съвзема, ще свърша още малко работа. Днес - 4 перални, 2 сушилни, простиране, сменяне на завивки, готвене (2 пъти), пазаруване... последният да затвори вратата. (tmi)
Мнението беше редактирано от Елена на 25.01.16 19:35.
25.01.16
21:28
Пишеш много красиви и чувствени неща, ще гледам да не изпускам повече.
А защо не тренираш? :)
Благодаря! :)
Защото... ами защото ме мързи, вероятно. Много съм тежка и извън форма и повечето упражнения са ми доста трудни. Затова се скатавам засега. Гледам да ходя повече, всъщност си го налагам, защото работя от вкъщи и мога по цели дни да не излизам. (tmi)
В редките случаи, когато правя някакви упражнения, се уморявам бързо. Имам абонамент за фитнес, който ще изтече след няколко месеца, но не познавам упражненията и имената на машините. Когато отида на фитнес, правя само кростренажор, от което май няма кой знае какъв смисъл, а да наема треньор е безбожно скъпо. Което не е извинение, но засега просто нямам никакво желание за някакви сериозни физически усилия. :( Срам, не срам - отговорих честно.
Мнението беше редактирано от Елена на 25.01.16 21:43.
Още нещо: преди години, преди да започна да напълнявам, ходех редовно на боди пъмп и ми беше изключително приятно. Ходех с удоволствие. После животът ми се промени коренно, случи ми се нещо неприятно, депресирах се, престанах да спортувам и напълнях много. Сега стратегията ми е да си спазвам режима и да се движа толкова, колкото ми е приятно и постепенно, със свалянето на излишното тегло, да увеличавам движението, докато отново ми се прииска да спортувам като хората... Вярвам, че този момент ще дойде.
Мнението беше редактирано от Елена на 25.01.16 22:18.
25.01.16
22:47
казано от Елена на 25.01.16, 22:07:
да увеличавам движението, докато отново ми се прииска да спортувам като хората... Вярвам, че този момент ще дойде.
Разбира се, че ще дойде. :)
При мен дойде на 37 години.
Винаги най-трудно е да се вземе решение, когато искаш да започнеш нещо ново, а ти звучиш доста позитивно. Факт е и, че си много сериозна с воденето на дневника си. Постоянството не е никак за омаловажаване.
Най-хубавото е, че тук има толкова много информация. Изобщо не ти трябва да наемеш тренъори, ако нямаш възможност. Просто си харесваш дневници и пробваш.
Това, което очевидно работи за някои от нас, е естествено да работи и за теб.
Успех и от мен Елена!
Чета те с удоволствие!
Пиши ни повече от твоите творения, моля те. Такава разтуха е в края на деня да прочетеш нещо толкова хубаво.(sun)
Благодаря ти много, Мария!
Много си мила!
И аз те чета с удоволствие и ти се възхищавам на формата и постоянството.
Относно тренирането - не мисля да се насилвам - мисля, че насила хубост не става и нещата ще си влязат в релси постепенно.
Хубава вечер! (F)
Мнението беше редактирано от Елена на 25.01.16 22:54.
Среднощни размисли
Започвам отдалече. Нали знаете, че преди 1-2 дни имаше т.нар. “вълча луна”. Казват, че след тая луна, всичко, което ни се е опирало до момента, ще ни тръгне по вода. Така. Днешният разговор с Queen Cobra и Мария ме наведе на едни размисли... Такива размисли, че посред нощ започнах да ровя в седмичната програма на фитнеса, за да видя дали и кога ще има занимание, на което има шанс да отида. Утре вечер има боди пъмп, но аз пък съм на френски. Следващияt път е чак в петък. Дали да не скипна френския утре...
Веднъж ходих на боди пъмп в този фитнес център и впечатленията ми са, че инструкторът е много бърз и аз докато се усетя, той е направил двайсет повторения. :D Също така салонът беше пълен, ама максимално пълен и едвам си намерих място за постелката. Беше ме и срам, защото работех с най-малки тежести от цялата група (шпионирах останалите с какви тежести работят) и също така бях и най-обемна, да го кажа меко. Въпреки тези неособено приятни факти, вероятно (казвам вероятно, а не със сигурност), ще отида пак - или утре, ако не ме загризе съвестта, че кръшкам от френски, или в петък.
Изповядах се. :D
Добро утро!
Започвам деня с едно мое стихотворение. Еспешъли за Куийн Кобра, Мария и всички, които обичат поезията.
Петъчни терзания
Един самотен, дълъг петък
реши да ме опитоми.
Любов, заплахи, страсти, клетви.
А после няколко вини.
И слабият, посредствен петък,
за който всичко е игра,
накрая си изми ръцете,
забрави всичко и заспа.
Дали ще мога да си спомня
къде го срещнах или как?
Във ъгъла ме чака стомна
като лечение за мрак.
Като лечение за петък,
прострял ръцете си над мен.
А колко думи, колко клетви
мълчат във вчерашния ден.
Един самотен, дълъг петък.
Синусоида. Стъпала.
Оставил ме е да се сетя
и аз да го опитомя.
Елена Б.
26.01.16
13:44
Благодарим, благодарим! Чудесно е! (F) (sun)
Благодаря! :)
Нещо не се наспах тази нощ.
Храната:
- 2 яйца, 60 гр. овесени ядки със стафиди и семки, 1/2 чаша мляко, 1 ч.л. мед и кафета;
- 150 гр. кайма (купувам винаги телешка) с лук и домати, 1/2 авокадо, 60 гр. пълнозърнесто хлебче;
- капучино;
- 150 гр. сьомга на фурна, 50 гр. протеинов бар и 1 райска ябълка.
- 150 гр. сьомга. Изядох си обяда за утре. ...
Движение: 6 км.
Боди пъмп има в понеделник, вторник, петък и неделя, но във вторник не мога да ходя, в неделя няма да ходя, остават понеделник и петък. В петък ще отида. В понеделник - вероятно пак. Довечера съм на френски.
Мнението беше редактирано от Елена на 26.01.16 21:39.
1. И така, да си призная - олях се днес, ама не прекалено. Калории - към 2000. Кантарът дава по 200-300 гр. минус на ден и рядко числото е едно и също два поредни дни, но утре подозирам, че ще е точно такъв ден.
2. Попаднах на един интересен и доста точен тест на Питагор. Нумерология. Мен ме “разконспирира” на 90%. Отнема 5-7 минути. :)
тест
3. Една снимка, ама е обърната. Въртях я, въртях я, но то се е видяло, че ще ми трябват паранормални способности, за да я накарам да не се обръща. (dull)