30.05.15
12:31
Здравейте , измислих си нова диета която мисля че не е базирана на никоя друга и не е много обременяваща, но не знам дали ще свърши работа...
Аз съм 1.80m, 18г, 81кг, 9% bodyfat, тип ендо-мезо
Искам да стана около 5% fat затова си измислих сравнително лесна система която се базира на кросфит тренировки + диета:
Хранене - 2500 ккал на ден с 35% протеин, 40% въглехидрати и 25% мазно за 3 дни, 4-тия ми е нещо като rest+cheat и ям към 4000к....
Тренировки - 3 дни тренирам по 1час или 1час и 10мин, за цяло тяло, кросфит , на 4-тия ден rest
Но не знам дали не прекалявам с храната и дали да си правя почивката на всеки пети ден, вместо на всеки четвърти ?
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
30.05.15
17:05
Сигурно прекаляваш.
Ако смяташ с онлайн калкулатори, забелязал съм, че те силно завишават изгорените калории от тренировки, и могат да те подведат.
При 2500 ккал едва ли си на минус.
Не знам защо, но не ми се вярва да си 9% подкожни мазнини, че дори искаш и до 5% да стигнеш...
30.05.15
22:43
И аз така мисля (за калкулаторите в нета )
Иначе веднъж се мерих на една машина която показва кръвното, bodyfat и т.н, тя ми ги изкара 9%, ама мерака ми е да ги докарам до 5-6. Не искам да почвам кетозата, щото в дългосрочен план подобни изтезания увреждат психиката :D
За това искам да си изготвя нормална диета с която хем да имам сила, хем да изглеждам добре
Мисля да пробвам IF, някой ако го е пробвал да сподели ;))
1. Още не вярвам да си/бил 9% мазнини.
2. 5% подкожни мазнини е за хора, които се готвят за Олимпията и да достигнеш до такова ниво трябва да си профи.
3. Според мен е твърде нездравословно и няма смисъл.
4. На твоите години едвали имаш изградена мускулатура като професионален културист, така че ако се докараш до 5% подкожни мазнини, направо си за анорексия.
5. Можеби се повтарям- НЕЗДРАВОСЛОВНО Е!
Бил съм на IF- циклично хранене, харесва ми, но според мен се придържай към нещо по обикновенно- Равномерно балансирана диета или Нисковъглехидратна диета, като си броиш и калориите, всичко ще се нареди.
30.05.15
23:25
Е щом става въпрос за здравословни рискове става друго... Мерси за инфото
казано от Niki Andreev на 30.05.15, 22:43:
Иначе веднъж се мерих на една машина която показва кръвното, bodyfat и т.н, тя ми ги изкара 9%, ама мерака ми е да ги докарам до 5-6.
...
За това искам да си изготвя нормална диета с която хем да имам сила, хем да изглеждам добре
Ако наистина си 9% на този ръст и тегло - трябва да си с добър релеф и прилично развити мускули (е, не чак като на културист) и да изглеждаш добре, съответно не се налага да сваляш до 5%, освен ако не се каниш да ходиш на състезание ;) На практика, 9% са си доста малко, това значи перфектно видима преса, даже вени по корема, фибри, сепарация в краката и т.н.
Само културистите (и фитнес моделите) смъкват до 5% или по-малко, и то само за състезания или фотосесии.
31.05.15
09:52
Проверих в нета как изглеждат 9 % и работата е там че аз съм със същия % мазнини на корема като при хората с 9 % обаче аз пък съм с по-замазани бедра и прасци (на мен там ми се лепи най-много ), та наистина може да не съм 9 а поне 10%, нямам и добре изразена сепарация...Иначе на корема наскоро ми се появи една вена и се изкефих страшно много :D Та искам да си изчисля дневните ккал, и да премахна 10-15% от тях за да оформя и бедрата+прасците, но не знам как да ги изчисля, мисля да намаля и чийт храненията....Дайте някаква формула как да ги изчисля :P
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече