06.06.15
05:57
Здравейте скъпи съфорумници! Радвам се,че се присъединявам към това общество,за мен е много важно! Не е просто още един профил някъде,това е час от новият ми начин на живот и ще се отнеса със всичко тук с уважение и интерес!
Бях на 8 когато една мила,изрусена госпожа с руски акцент ме пожела в групата си по акробатика,няколко години се радвах на квадрата,после си намерих голяма компания с приятели и ме завътря тийн периода :)Период от 4 месеца бокс и пак изчезнах на някъде :) 4месеца - 5 дни седмично фитнес -страхотни резултати! Оцелях след катастрофа с пистов мотор която ме обездвижи за месеци и всичко свърши! Тук там с кучето си се занимавах,но като цяло нещата изглеждаха така;
Добро утро или добър ден 2,3 цигари + голяма чаша с кафе,обяд към 14,15 часа , каквото ми попадне ( баничка,дюнер,някакво готвено или пак кафе) през половин час палих цигара,разходки с кучето по цял ден,бирички в парка ,вечеря към 21,22,23 каквото има готвено,сандвичи или закуски от кварталната баничарница, като преяждах зверски и задалжителна цигара преди лягане. Тъй като по-цял ден бях някъде не качвах кг. но и не се чуствах особено добре,имахме проблеми с тоалетната :) подут корем мисля,че и гастрит ме болеше от време на вревме. 57кг.но не ми беше гот. После се омъжих,преместихме се в щатите и забременях ,загубих работата си нямах приятели,блзки,познати-никой! Само милият ми съпруг,който не виждах по цял ден за да заробтва и заради двамата и познайте! Стоях вкъщи и се депресирах яко,единствена утеха открих в храната.Вече имах своя кухня,със своите продукти и със безбройните умопобъркващи рецепти в нета.... Апетита ми се овеличаваше с коментари от рода на “Сега ядеш за двама,не се лишавай от нищо” (не,че съм се лишавала някога) “Каквото ти се прияде значе и на бебето му се яде,не се спирай!”,”Трябва да качиш килограми за да има бебето какво да яде докато спиш” Всяка невероятна вкусотия,която прияготвях помитах почти сама. Мъжа ми се прибира от работа и пита -А,имали сме гости ли? -Не защо? отговарям ,а в тавата на масата само с две оскъдни,поизгризани парчета баница... Господи колко богати на сирене,яйца и мляко ги правех... отвратително вкусни,големи баници! ха-хаа :)Тенжера с домашна руска салата изчезваше за ден! Нямах никакъв контрол! От една страна мъжа ми се роди! Всичко което ни скимнеше се приготвяше...
Доктора ми повтаряше - ” Мариета,започваш лека диета,че бебето ще е огромно и ще видиш тогава как се ражда!”
Бях станала 98кг.!
Е,родих здраво бебче 2,805кг.
До днес са минали 8 месеца , сега съм 68кг. и още съм 168см. Не пуша от 30 март! Никога повече няма да живея както до преди 8 месеца!!!! Чета много за храната,за здравето,за почистването на организма,тренирам вкъщи,имам нови здравословни навици,храя се от 3 до 5 пъти на ден,не ям след 6,въпреки,че гледам детето си почти сама през цялата седмица намирам време да се храня здравословно и да тренирам всеки божи ден!Не пия газирано,не ям снаксове,чипсове,солети,слънчоглед... нищо от тези! Покупките ми са главно зеленчуци,плодове,чисто месо,яйца,мляко,тофу,семена и др. ,шоколад ям само черен с почти максимален % какао.Пия лимони всеки ден, ям белтъци,както и овесения ядки за закуска със синя боровинка,ягоди,киви,малини почти всичко е органик. Много вода ,винаги съм я обожавала и много я пия, биричка понякога си позволявам :) общо взето е това,не готвя познатите ни ястия,търся нови здравословни рецепти,а мъжа ми ме мрази :)
Имам застой и се отчайвам напоследък имам нужда да разбера къде греша,нещо не правя както трябва за да постигна здраво,чисто тяло с красиви женствени форми. Нито бързам и ми трябва на момента,нито гоня лeтните месеци,нито имам долна граница за кг. която да целя,въобще не го правя за да се харесам на мъжа си или на света,чуствам се чудесно с новото си аз,много по-позитивна и мила съм,по-ведра и пълна с енергия да се погрижа и за себе си и за мъжа си и за детето си 24/7 . Имам много мазнина по тялото си ,която сякаш замръзна и не мърда! Много съм мазна в краката,бедрата,коленете и глезените,както и по ръцете,корема и паласките,но те се намаляват,а сякаш краката си стоят (ще прикача снимки ) .Упорита съм и няма да се намразя отново! Само ми трябва лека насока. Благодаря ви,че ме прочетохте,не беше лесно да се напиша,чуствам даже,че ми олекна :)
Айде да видим какво ще направим!
Поздрави!
Темата беше редактирана от Мариета Иванова на 05.03.16 04:49.
Увлекателно разказваш, а и ми харесва новия ти подход. Успех ти пожелавам и поне виртуално ще те подкрепям.
06.06.15
09:22
Успех и от мен!
Поздравления за решението, което си взела! :)
ПП: В колко часа обикновено си лягаш вечер? Спокойно може да ядеш и след 18 ч. Особено, ако си лягаш доста по-късно. ;)
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 06.06.15 09:23.
06.06.15
10:29
Добре дошлa и от мен:)
Нaистинa нямa никaкъв проблем дa ядеш и след 6..можеш дa споделиш кaкви упрaжнения точно прaвиш.
П.П Не ,че съм компентетнa но сегa покрaй мaйкa ми,която чaкa близнaци,a и покрaй други бременни съм зaбелязaлa,този грешен подход дa ги кaрaт дa се тъпчaт нон стоп и опрaвдaнието дa е бременностa(имaм предвит нон стоп с боклуци).Зa мен менюто нa еднa бременнa трябвa дa съдържa много зеленчуци,протеин,полезен въглехидрaт.Кaто не се прекaлявa със слaдкото.
06.06.15
15:40
Здравейте! Ще намеря време днес и ще допълня още информация.Мога ли да поста тук клипове от ютуб? Нагледно да покажа какви са упражненията ми? Какво мога да допълня след 6? лягам си към 12 ,през 2,3 часа ставам на пост и се събуждаме м/у 5и30 и 6и30.
Поздрави на всички!
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 06.06.15 15:42.
06.06.15
23:09
Искам да използвам качествен американски фетбърнар,ползвала съм Липо 6 дамския и ми хареса,да повторя ли или имате мнения за нещо друго?
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 06.06.15 23:16.
07.06.15
18:28
Нямам други снимкаи за съжаление ще трябва да си представите половината картинка,бедрото ми ясно се очерта щом просветлих снимката. Месец лед раждане .
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 07.06.15 19:01.
07.06.15
18:33
Сама стигнах до тук,сега имам нужда от вас.96 кг. - 68кг. С много мазнина!
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 07.06.15 18:52.
07.06.15
19:09
Голяма промяна! Браво на теб! :)
След 18 ч може да сложиш още 1 хранене без да се притесняваш - все пак си лягаш доста късно, а очевидно не спиш спокойно поради обясними причини. Какво да е това хранене зависи от теб.
Аз бих избрала месо + салата + мазнини.
Можеш да слагаш клипове от youtube - когато дадеш “Отговор”, ще видиш бутончето за тази цел (горе, над полето за писане).
Първо оптимизирай хранителния режим, а след това мисли за добавки.
Би било хубаво да описваш конкретни дни, за да добием представа как точно се храниш.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 07.06.15 19:11.
07.06.15
19:40
https://www.youtube.com/watch?v=mLiHXd_8YoY&list=PLn0mezc0gQBkFd3XUOm00W8uVK1yl33hQ
Това ми е плейлиста тренирам си тези,като си добавям и пози от йога,танцувам енергично ,скачам на важе,тае бо ,планинско катерене,клекове краката на пред и клекове краката в страни,свичко което ми е допаднало си го пробвам да видя как ми е,общо взето се забавлявам .През ден 2 си тренирам понякога сутрин,понякога следобед от 45мин до час е спорта ми,загрявам преди тренировка,а след се разтягам.Коремни преси всякакви.Гледам да не тренирам една съща мускулна група 2 дни поредни,но когато е през ден или 2 повтарям и добавям(може и тук да имам грешка).Имам си 2 гирички по 2кг. и 2 дъмбела по 10 кг. всеки.Когато правя упажненията с повдигане на краката си слагам тежести за глезени. Искам да си купя още нещо насочвайте ме.
Благодаря ви на всички!
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 07.06.15 19:58.
08.06.15
03:06
Налбатска -”Аз бих избрала месо + салата + мазнини.” Мазнини като ядки или зехтин в салатата ?Моля поясни ми.
08.06.15
08:05
Зехтин в салатата (в случая).
Имаш опция “цитат”, за да не се налага да копираш всеки път мнението, което искаш да коментираш. :)
09.06.15
07:17
Вчера :
1 - сока от лимон с вода
2- 3 сварени белтъка
3 - овесени ядки с прясно мляко и ягоди
4 - патладжан и тиквичка и картоф на фурна със зехтин,сол и ч.пипер,туна консервичка,тофу,крутони,домати чери,кисело мляко с копър,джоджен.
5 - сурови бадеми към шепа и нещо
6 - (добавеното хранене) 2 белтъка,3 моркова и домашен хумус-нахут,сол,бял пипер,лимон и кимион.
Чуствах се много добре на сутринта не изпитвах силен глад.
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 09.06.15 07:21.
09.06.15
07:32
Днес:
1 - 1 лимон с вода 300мл.
2 - овесени ядки с вода,канела и сини боровинки
3 - кафе с мляко и захар
4 - половин събуей -морски дарове,люти чушки,спанак,домати,краставици,салата,лук,маслини.
5 - чаша прясно мляко и 1 манго
6 - червена чушка със извара
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 13.07.15 21:27.
Интересен, интересен дневник. Добре дошла и от мен! Няма как да пропусна да кажа, че и аз имам бебче на седем месеца. Попаднала си на правилното място, тук ще намериш много мамита, които успешно съчетават попрището на мама и домакиня, с попрището тренираща жена! Пожелавам ти успех! Също ще помагам с каквото мога! Поздравления за резултата от упоритостта ти и поздравления за промяната в мисленето. С второто не се придържай към рецептата “Яж за двама!”.
09.06.15
16:15
Ох радвам се,че не съм сама! Разбира се не от гледна точка,че е и някой друг е в това положение,а че има с кого да обменям практически опит :) Безценно местенце е това,браво за любовта и търпението на създателите,а това сме и ние:)
14.06.15
06:27
Имам гости от България и нямам миг свободен. Да си знам аз. Хубавата част е,че скоро ще имам време за себе си:) ще мога да тичам на вън! Аз много обичам!
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 14.06.15 06:40.
26.06.15
18:19
От 2,3 седмици имам тъпа и леко остра болка в дясно подребрие, честваме я когато се усуча назад и на дясно,когато си поема дълбоко въздух и натисна мястото. Не търся лекарско мнение,а се чудя дали може да е жлъчката в следствие на промяната на хранителния ми режим като да съм прекалена с лимоните или белтъците,както ми се натяква вкъщи? Мен ме съмнява и даже си мисля,че е от продължителното носене на бебка на лява ръка и така стоя изкривена. Някой от вас имал ли е подобни оплаквания?
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 26.06.15 18:59.
27.06.15
07:06
http://missis.bg/news/Sandvichi-bez-hlqb-Podnasqme-vi-8-vida
29.06.15
19:53
1 -топла вода
2- 2 белтъка
3-овески с мляко и синя боровинка
4-пилешки гърди -сварени,печен патладжан,сирене,кисело мляко,хляб,чесън,копър
5-чаша прясно мляко и шепа,2 сурови бадеми
6-варена пилешка гръда,краставици,сирене,зехтин
17.07.15
06:46
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard
Суроватъчен протеин си взех днес,смятам сутрин да го пия и след тренировка,но напоследък нямам грам време за себе си,а си мислих,че ще е точно обратното.Та ако не тренирам остава само сутрешния прием.
18.07.15
00:11
Храна за вчера
1- чаша лимонов сок
2- овесени ядки с мляко и канела
3-протеиново барче,електролитна напитка
4- слайс пица с айран
Излязох да тичам. Тичането не е това което беше... От раждането, от килограмите,от тресенето на сланината по тялото ми... всичко е различно,чуството се като старица щом хукна. Ужасното болка в дясно под реброто се обади около 5 мин след старта + боли в гърдите от пушенето толкова години.
18.07.15
00:17
Днес
1-чаша лимон и малко вода
2-овески с банан,мляко и канела <3
3-печени броколи, малко масло,артишок пресен 5бр.,пуешко с кисело мляко ,копър,сол,маслини.
4-кафе,мляко и шикер излизам да потичам,после протеина ще опитам.
19.07.15
21:01
Протеина го пих след като прах пътеката от коридора във ваната ;) после и ваната и цялата баня мих,та това си беше стойностна тренировка,беше вечер и реших да забъркам 1 протеинче. Много лесна разтворим,вкусен е е се чуствах бодра,а не като парцала с който търках.! Продължавам да го приемам.
Това от вчера,а за днес:
1-топла минерална вода
Разгрявка на цялото тяло,тичане на едно място,клевета на пред и с разкрачени бедра,ножица с описване на окръжности с крака и коремни преси 3 вида 3×8
2-протеин
3-ела със малко масло и обезсоленото сирене на бебка:)
4-пилешко варено,домати,авокадо,самардала и кисело мляко.
4-фрапочино с карамел
5-зелева салата
И многоо водаааа ;)
22.07.15
18:59
Появи ми се болка в големият пищял на двата крака... незнам да спра ли тичането? Тъкмо започна да се кеф максимално,няма я болката в гърдите и под реброто, но краката?!?! Разглобява се . Дано скоро отшуми защото и като мина с длани по костта чуствах болката....
08.08.15
06:17
Спрях да бягам,пак качих олио и ме домързява и не тренирам,вечер много глупости правя с храната.... Не съм щастлива!!! Като си взема специални маратонки и следя правилната техника ще мога да тичам отново без болка?! Скоро оставам пак сама и си мисля за пътека за бягане,бягане боса?.Ще добавя снимки,изглеждам по-добре от последните ми,много съм доволна от bb-team! ❤ Въпреки,че не тренирам си потдържам една визия само със съветите ви за хранене на екипа и гостите. Имам разлика в мислите,храненето,енергия имам и всичко благодарение на това място тук! Чуствам се добре,уверена и знаеща (въпреки периода на мързел и преяждане вечер преди лягане) който ще коригирам,че се дразня и чудя ,какво правя подяволите!!! Аййде бб.
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 08.08.15 06:30.
08.08.15
07:03
Хммм
Ако глупостите се изразяват с преяждане и сладко - то може би са резултат от нисък калориен прием преди това?
Имало ли е промяна в храненето ти за тези дни, в които не си писала?
На 22.07 си писала, че ти се е появила болка, но вече са минали 18 дни - все още ли те боли?
08.08.15
15:28
Примерите са ми ,че изяждам 2 купички чипс или помбер с 2 бири и лягам, или тъкмо съм се измила да си лягам и правя един кръг през кухнята ,абсолютно несъзнателен и изкарвам,нарежда и започвам да ям и се натупквам със всичко,което съм избягала и заменяла през целият ден! И си лягам и се чудя -как можах и този път? Щот съм преяла не спя добре,сутринта съм парцал и дори да имам възможността да потичам по хладното,аз моля да вземат малката и да поспя още. Един порочен кръг е това. Не съм тичала,не съм и тренирала ... мисля,че е от маратонките и не смея да го направя пак тичането.
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 08.08.15 15:59.
10.08.15
05:09
Преди и след bb-съветите,аз чувствам разликата.С добавяне на протеини в менюто и тичане.
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 10.08.15 18:12.
10.08.15
05:39
тези си ги правя. отпусната е кожата ми на корема и се надявам да я стегна отново!
тезеи за дупе и бедра са ми любими вече,разбира се не се боря за такова :) но ми са екстра на мускулите.
с това също го обичам много,многоо
28.09.15
04:04
Страхотни резултати постигам с тези тренировки + кардио сутрин на гладно и после протеинче и т.н. Да пиша всеки ден няма да стане,нито ми е приятно,нито се сещам,нито имам сили.Дъщеря ми проходи и сме залепени една за друга:) Важното е ,че съм супер здрава:),чуствам се отлично! Всички болежки отшумяха с времето,новият ми начин на живот ме направи по-лека, по-спокойна , по-организирана,по-щастлива даже всички ме питат какво е станало с мен за толкова кратко време (nod) ... Мога да кажа само Благодаря! На мен и на всички,които подпомогнаха какавидирането ми:)
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 07.01.16 16:18.
07.01.16
05:22
Здравейте силни хора!:) Искам да споделя опита си до тук. Значе лятото си е лято,няма по-прекрасно време за мене,вкъщи съм буквално само за да спя ,ще видим сега с дете как ще е :) Та,лятото беше лесно за мен да се потдържам и даже да се надграждам ежедневно. Излизахме с малката сутрин,аз си правя кардио то но гладно ,тя щтурее в количката ,прибираме се и закуска,след час тренировка ,а тя спи и общо взето дните сходни,а всеки път различни:)
Хахаа сега обаче зор за мен голям! Малката порасна и хич не слуша,ходи рови и троши+ е зима страховита за вън и дума до не става. Цял ден в 2 стай само се преследваме с нея. Си личи не ми остават и не тренирам. Купих си началото на есента пътека да бягане с мисълта,че ще я караме както през лятото,да ама не! Пуснах я обратно за продажба. Оная щуротия цял ден пикници си прави там на пътеката,даже не знае ,че върви :) а аз да съм я ползвала точно 10 пъти. Много си ме радва,че я имам и ми се реве,че не мога да я ползвам. Ще пусна снимки от лятото и едно клипче от сега. Реших да се отдам на йога:) много ми харесва,разбира се ,че бих се радвала на карта за фитнес залата повече или поне да тренирам сред хората,но няма как за сега съм мами 24/7 :) В йогата съм напълно начинаеща и защото съм качила пак си мислих,че заради тластините не мога да се развихря ама не е така,видях едни каки доста закръглени и големи да се вият като скорпиони и видях чистата истина,че съм се сковала. Сега новата ми цел е да съживя заспало то си тяло,йогата ме кара да го чувствам живо!!! Много ми е приятно всичкото това разпъване,усукване и т.н. ,А и ежедневното напрежение си отива когато седна на килимчето. Малката ми помага много :) Поне ще я науча на нещо от съвсем малка. Храни се по моят начин на хранене,бащата малко се сърди и го разбирам,не му се излиза от зоната на “нормален начин на живот”. Сега и йога ще тренира с мен детето,та и аз ще допринеса да стане пълноценен човек. Както и да е,бях писала,че се храня до 18:00,поле добавих още едно хранене към 20:00,но не ми се отрази добре ,че малко му изпуснах края и представата за тази вечеря от протеин и салата се разминаха покрай мъжа ми и неговите среднощни хранения,които с удоволствие споделяхме преди. Последното ядене сега ми е до 18:00 и се чувствам себе си.Пия страшно много вода+разни чайчета .
Сутрин първата ми работа е 1 литър съзнателно пиене на вода стайна температура,а вкъщи е много горещо зимата,студена вода не искам и да видя вече,не зная как съм я пила преди.Газирано никога не съм обичала и близвам. Сутрин вода,йога 20-30мин. закуска,вода,чай,обяд,чай,кафе- веднъж седмично да ми се допие ( от както пиех Липо 6 получих непоносимост от кофеин,на прягам се ,изнервям се,едно тревожно ми става)вода,чай,вечеря,чай и пак много вода докато ми се пие. Закуската и вечерята се състоят от ядки, семена, зеленчуци, плодове. Преди обяд и вечеря пия по чаша кардамом, а след по чаша кориандър.,понякога им добавям и зеленият чай ако не го пия отделно. Ще направя снимка да покажа закуската и вечерята с любимите ми продукти + салати големи за вечеря много обичам. Но за обяд като неканен гост идва старата ми Аз и тогава ям всичко което ми се прияде. Намерила съм един чипс с лимонов вкус,умишлено си взимам най-малкото пакетченце за да не изям на веднъж семейният пакет нали се сещат някой от форума, ееее не мога да го изхвърля още. Въпреки ,че почти съм взела контрола над себе си имам много още вода да изпия :)
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 07.01.16 16:20.
07.01.16
05:44
Снимките са от лятото,определено се заформях, но нищо има време,колкото и да се питах защо Господ ми е отредил да съм тук,защото на мен въобще не ми харесва този ми живот в Америка, нямам приятели,нямам близки и роднини, изолирана бях до скоро,и осъзнах,че това време ми се дава да опозная истински себе си,да се науча да се храня и живея според истинските ми импулси,в България надали ме чакаше това. Благодаря на Бога! Чао хора и имайте контрола над себе си!
Любов Ви желая!
Мама и Мишел йогата:)
07.01.16
05:47
07.01.16
05:49
Малката хала!
07.01.16
06:36
Мишел йогата
Мнението беше редактирано от Мариета Иванова на 07.01.16 06:41.
05.03.16
04:14
Уникална аеробика! !! <3.
01.08.16
23:24
Продължавам на пред и вече няма връщане назад! Ще пиша .