Дневникът на една Усмивка :)

Темата е заключена.
Гергана В.

14.06.15
18:19

Здравейте !  Нека първо да се представя понеже съм новичка,но пък чета всякакви статии и дневници тук. Реших да си водя дневник,тъй като го намирам за мотивиращо (поне за мен ) и се надявам да ми помагате и с някой друг съвет :)

Накратко за мен - казвам се Гергана,на 24 години съм,висока 170,килограмите ми в момента са 65. Преди 5 години с радикална диета свалих 30 кг (бях 96 даа :D ) и ефекта след толква години са отпуснати мускули и кожа.
Последните два месец реших да се фокусирам върху тези проблеми. Тъпо е да съм слаба,а краката ми да са отпуснати. Грозно е.
По нататък ще качвам снимки за да придобите по-ясна представа. Проблемните зони са ми бедрата - особено вътрешната и задната част,както и паласките на корема.
Не съм фенка на фитнеса или силовите тренировки - еднотипни са ми и бързо ми омръзват. От един месец насам бягам редовно 4-5 пъти седмично,фенка съм на т.нар. HIIT тренировки - бягам определено време с максимална скорост,почивам определено време и пак.. Много съм доволна. Отделно че работата ми е физически натоварваща - ОТЗ съм в един хотел и по 9 часа на ден,6 дни седмично бягам като кон из обекта :D

Привърженичка съм на здравословното хранене,и в някакъв случай на диетите . ( Не и след първия път ) Избягвам сладко ( въпреки че имам чийтове ) , пържено и мазно въобще не обичам , газирано не пия. Месото не ми е слабост,рядко го ям. Обожавам мляко,яйца,плодове,зеленчуци и ядки. Наблягам на тях предимно.

От утре почвам стриктен отчет на храната. Дано се мотивирам още повече.
И единствения ми въпрос е - вярно ли е,че само с бягане няма да успея да си стегна тялото ? Ако включа примерно и плуване,може да има по-голяма разлика...

Привет, Гергана!
Добре дошла си тук. :)

По думите ти (все пак по-натам със снимките ще добием повече представа), ми се струва, че само с бягане няма да има такъв ефект (който поне си представям аз, в моята глава).

За твоята цел, тренировките с тежести биха могли да бъдат доста добър приятел. :)

14.06.15
20:06

Да, тялото можеш да си го стегнеш предимно с бягане.  За да не е едностранно тренирането и за да издържат мускулите редовното бягане трябва да ги подсилиш и с тренировки с тежести.  При мен поне това работи и съм доволна.  Плуване също е много добра идея като алтернатива на бягането.

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 14.06.15 20:06.

Гергана В.

16.06.15
09:52

Ииии така храната за вчера въпреки че не е много за разправяне всъщност :D

Сутринта : чаша кафе и едно варено яйце
На обяд ( към 12h) преди работа : Салата от домати и краставици и една ябълка, somersby
Към 18h : Един Бейкролс и малко броколи

След този изключително нисък калориен прием,в края на работната смяна - към 23h бях нечовешки гладна  :D
Изядох 3 пастички с шоколад... :X
А към 00.30h - 2 филийки Вита със зехтин,домат и сирене

Легнах си към 2 :D

Тренировката ми беше 20 минути хийт бягане (след закуската,на гладно),но впредвид факта че беше 30 градуса навън - повече се обезводних,отколкото друго ;d

Гергана В.

16.06.15
10:04

казано от Вероника Налбатска на 14.06.15, 18:57:

Привет, Гергана!
Добре дошла си тук. :)

По думите ти (все пак по-натам със снимките ще добием повече представа), ми се струва, че само с бягане няма да има такъв ефект (който поне си представям аз, в моята глава).

За твоята цел, тренировките с тежести биха могли да бъдат доста добър приятел. :)

Привет ! :)
Опитвам се да кача снимки за да покажа точно проблемните ми области,но за сега не успявам :)
Тренирането с тежести ще бъде нещо изключително ново за мен - във фитнеса не различавам уредите ( освен за кардио ). А и винаги ме е отблъсквала идеята само да седя на едно място и да вдигам тежести.

16.06.15
17:21

Надявам се, че това меню е едно много голямо и сериозно изключение! Относно тичането - спринтовете най-добре оформят, стълбички и скачане . Ако ти е чак толкова скучен фитнеса, според мен , ако комбинираш кардиото с нещо от типа на пилатес, фитбол и подобни оформящи ще има доста добър ефект. Иначе да - плуването, както каза Кико, е страхотен начин да оформиш тялото си и да се отървеш от целулита и коремчето, НО СИ ОПРАВИ И ХРАНАТА! Успех :)

Гергана В.

17.06.15
09:47

За пореден път се убедих,че храненето ми е на чисто психологическа основа. Много съм разочарована от себе си...
Вчера - ден без тренировки.
Храна - явно без ограничение.

Към 10h мюсли бар 15гр.
Обяд : 50 гр. свинско месо,малко череши
Следобяд : Около литър обезмаслено прясно мляко ( пълен shit)
Вечеря : 50 гр. свинско месо,1 домат,2 филий пълнозърнест хляб,кофичка кисело мляко Верея ( мъчеше ме нечовешки глад :D )
Преди лягане доомазах положението със един сладолед Boss

Нещата които искам да коригирам :
Да спра да ям преди лягане. Много голяма грешка винаги ми е било,че през деня не съм гладна и вечер буквално полудявам. Пък и с работата ми на смени трудно се получава да си изградя режим.
Да изнеса приема на въглехидрати в първата половина на деня,а на вечеря да си наблягам на млякото и салатките.

Днес мисля и да поговоря с шефовете да карам само един тип смяна - или само първа или само втора. С този сменен режим се чувствам много зле - имам вече проблеми със съня,не мога да си организирам достатъчно добре деня. А и примерно след първа смяна ( като съм станала в 4 часа) се чувствам убита и не мога да ходя да бягам.

казано от Гергана В. на 17.06.15, 09:47:

Към 10h мюсли бар 15гр.
Вечеря : 50 гр. свинско месо,1 домат,2 филий пълнозърнест хляб,кофичка кисело мляко Верея ( мъчеше ме нечовешки глад :D )

Цялото хранене за деня е малко, че и не особено добре балансирано. Как очакваш да избягаш от вечерния глад с 2-3 хапки мръвка, малко череши и някакво мляко - това за цял ден? Напълно нормално е вечерта да подивееш от глад, включително за захар. Организмът ти търси начин да оцелее в гладорията, която му налагаш. Докато не намериш място на достатъчно мазнини в храната, ще имаш проблеми с глад и залитания към захар. Не виждам нито една причина за сладолед преди лягане - когато си гладна яж храна, не захар.

Да спра да ям преди лягане. Много голяма грешка винаги ми е било,че през деня не съм гладна и вечер буквално полудявам. Пък и с работата ми на смени трудно се получава да си изградя режим.
Да изнеса приема на въглехидрати в първата половина на деня,а на вечеря да си наблягам на млякото и салатките.

Не се налага да спреш храната преди лягане. Въпросът е какво и колко ядеш в този момент.

Не се налага и да изнасяш въглехидратите в първата част на деня. Контролирай количеството и качеството им, ако трябва - сложи ги всичките във вечерята.

Повтарям - докато бягаш от качествените мазнини в храната - няма да има съществена промяна в теб, здравето и визията ти. Не знам как избягваш сладкото, но видимо имаш доста захар в храната си.

17.06.15
10:05

За пореден път се убедих,че храненето ми е на чисто психологическа основа. Много съм разочарована от себе си...
Вчера - ден без тренировки.
Храна - явно без ограничение.

Към 10h мюсли бар 15гр.

Здравей, Гери!
Защо изобщо си купуваш обезмаслено мляко? И, честно казано, храната изобщо не ми изглежда много. Имаш реално 100 гр свинско, 2 филии хляб и 1 кофичка кисело мляко - нищо не е, това е едно хранене. Честно, 50 гр. свинско няма да ми се закачи и на единия зъб, както казваше Алф. :D Ама аз съм в тежката категория, така че да не се обаждам много - много.

казано от Елена на 17.06.15, 10:05:

...честно казано, храната изобщо не ми изглежда много.

Храната не само изглежда така... грубата сметка показва, че тук са около 1000 kcal (без гигантския мюсли бар сутринта). Как да стане...

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.06.15 10:19.

17.06.15
10:23

казано от Кольо Пияндето на 17.06.15, 10:18:

казано от Елена на 17.06.15, 10:05:

...честно казано, храната изобщо не ми изглежда много.

Храната не само изглежда така... грубата сметка показва, че тук са около 1000 kcal (без гигантския мюсли бар сутринта). Как да стане...

:) И аз това се опитах да кажа, но малко по-предпазливо. Гигантският мюсли бар, ако му сметнеш калориите, определено ще наклони везните в правилната посока. :D
Гери, извинявай за спама.

Мнението беше редактирано от Елена на 17.06.15 10:24.

17.06.15
10:31

казано от Гергана В. на 16.06.15, 09:52:

Тренировката ми беше 20 минути хийт бягане (след закуската,на гладно),но впредвид факта че беше 30 градуса навън - повече се обезводних,отколкото друго ;d

В крайна сметка на гладно или след закуска?

Не мога да си представя как човек, който “избягва сладкото” изяжда цял сладолед BOSS, това е въглехидратна бомба, брат ми, дето е 100 кг. и постоянно тъпка сладки боклуци го намира за прекалено голям и прекалено сладък... Около 300 калории от захар на веднъж... Как?!
Пробвай да вдигнеш свинското от 50 грама на ядене на 150 грама и гледай как не можеш да изядеш цял BOSS преди лягане.

17.06.15
10:59

Да речем, че 50 гр. месо в ПЕЧЕНО / не знам кой яде варено свинско ;) състояние 2-3 пъти на ден е ок, тъй като в сурово е 2 пъти повече - наскоро чак обърнах внимание на изсъхването на месото и то си е важно за крайните сметки.
Спокойно към него може да добавиш целулоза- салати, бобови, кореноплоди - моркови, гулия, цвекло, зелеви и пр, поне едни 600-800 гр на ден, може и до кило, ако ти понася, които ще те засищат и доста ще подобрят картината на храната. Мюслито лесно се заменя с овесени ядки, а и са далеч по-полезни.
1 литър мляко е много, то е бавно и трудноусвоима храна- лактозата се разгражда по специфичен начин. С този литър си причиняваш доста неудобства на организма. Ако обичаш, според мен го пий на малки порции чаша сутрин, чаша следобед, но не и наведнъж. Аз съм привърженик на сирената и кашкавалите - узрелите такива нямат лактоза и са високо енергийни откъм протеини и мазнини.

Подкрепям колегите по-горе. Изказват се за твое добро, а не самоцелна критика, така че- помисли си.

17.06.15
22:04

И не се обвинявай (hug)
Ще има стъпки и в правилната и в грешната посока. Важното е да стават все повече правилните стъпки :)

Гергана В.

19.06.15
10:59

Привет отново след няколко дневно затишие. Не съм писала понеже оставах извънредно на работа,почти нямах време да пиша или ям :D
Благодаря за всички за отговорите и добре поднесената критика.
Прилагам две снимки на които се виждат точно проблемните ми области - корем и крака. Съжалявам,ако не са направени както трябва - не съм много добра в самоснимането. :д
Към днешната дата нз колко килограма съм - днес ще проверя,но мисля 65. За сметка на това обиколката на талията ми е 76,което мисля е доста за жена (въпреки че и телосложението ми никога не се е откроявало с ‘прибрана’ талия ). Ханша ми е 96,което ми се вижда някак си по-нормално...
Мисля,че имам нужда да сваля най-много още 3-4 кг. иии да се стегна !!!! Всичко по мен са отпуснати мускули и кожа.
Но тук съм си виновна само аз... При резкия ми спад от 96кг. до 67кг. (преди 4 години) толква проспано време...
Фитнеса го изключих като вариант - пробвала съм да ходя и преди,просто не ме влече.... От следващия месец на заплата се записвам на плуване,а до тогова продължавам с хийт бягането и някой домашни упражнения.

Вчера например направих комбинирана тренировка за корем - за долна и горна част. Повдигане на краката от лег,’разходка’ от лег,обърнати коремни преси и нормални такива. В няколко серии. Днес вече имам мускулна треска :D

Прочетох някъде из форумите тук,че е хубаво една мускулна група да се тренира и след това да има почивка 48 часа. За това и днес ще направя малко упражнения за крака - клекове предимно (различни видове ).

Ще съм благодарна ако ми предложите и някакви други упражнения подходящи в домашни условия...Даа интернет пространството е пълно с такива,но аз се доверявам главно на работи писани тук,защото сте хора минали през това :)

Гергана В.

19.06.15
11:05

казано от Кольо Пияндето на 17.06.15, 10:04:

Цялото хранене за деня е малко, че и не особено добре балансирано. Как очакваш да избягаш от вечерния глад с 2-3 хапки мръвка, малко череши и някакво мляко - това за цял ден? Напълно нормално е вечерта да подивееш от глад, включително за захар. Организмът ти търси начин да оцелее в гладорията, която му налагаш. Докато не намериш място на достатъчно мазнини в храната, ще имаш проблеми с глад и залитания към захар. Не виждам нито една причина за сладолед преди лягане - когато си гладна яж храна, не захар.

Не се налага да спреш храната преди лягане. Въпросът е какво и колко ядеш в този момент.

Не се налага и да изнасяш въглехидратите в първата част на деня. Контролирай количеството и качеството им, ако трябва - сложи ги всичките във вечерята.

Повтарям - докато бягаш от качествените мазнини в храната - няма да има съществена промяна в теб, здравето и визията ти. Не знам как избягваш сладкото, но видимо имаш доста захар в храната си.

Кольо не е оправдание,но аз наистина не обичам месо. Дори когато ям голяма порция месо 300гр. примерно отново чувствам глад. Обичам ядки примерно - всякакви и може би това е алтернативата ми за набавянето на мазнините за които говориш.

Ами какво според теб е подходящо да хапна преди лягане ? Май и плодовете не са добро решение?

Мнението беше редактирано от Гергана В. на 19.06.15 11:10.

Гергана В.

19.06.15
11:08

казано от Queen Cobra на 17.06.15, 10:59:

Да речем, че 50 гр. месо в ПЕЧЕНО / не знам кой яде варено свинско ;) състояние 2-3 пъти на ден е ок, тъй като в сурово е 2 пъти повече - наскоро чак обърнах внимание на изсъхването на месото и то си е важно за крайните сметки.
Спокойно към него може да добавиш целулоза- салати, бобови, кореноплоди - моркови, гулия, цвекло, зелеви и пр, поне едни 600-800 гр на ден, може и до кило, ако ти понася, които ще те засищат и доста ще подобрят картината на храната. Мюслито лесно се заменя с овесени ядки, а и са далеч по-полезни.
1 литър мляко е много, то е бавно и трудноусвоима храна- лактозата се разгражда по специфичен начин. С този литър си причиняваш доста неудобства на организма. Ако обичаш, според мен го пий на малки порции чаша сутрин, чаша следобед, но не и наведнъж. Аз съм привърженик на сирената и кашкавалите - узрелите такива нямат лактоза и са високо енергийни откъм протеини и мазнини.

Подкрепям колегите по-горе. Изказват се за твое добро, а не самоцелна критика, така че- помисли си.

Благодаря ! Това за прясното мляко и аз го забелязах - корема ми супер много се подува след него :(

Гергана В.

19.06.15
11:11

Лиана,Елена и Fighter благодаря за мненията !(wasntme)

казано от Гергана В. на 19.06.15, 11:05:

Кольо не е оправдание,но аз наистина не обичам месо. Дори когато ям голяма порция месо 300гр. примерно отново чувствам глад. Обичам ядки примерно - всякакви и може би това е алтернативата ми за набавянето на мазнините за които говориш.

Ами какво според теб е подходящо да хапна преди лягане ? Май и плодовете не са добро решение?

Не те съветвам да ядеш нещо, което не обичаш... съвсем друго нещо написах. :)
Ядките са добра храна, да... за предпочитане е да са сурови, а може и да ги накисваш преди консумация. За източници на мазнини можеш да ползваш всякакви ядки и семена, тахан, авокадо, маслини и зехтин (всякакви растителни мазнини всъщност), краве масло, сметана (заквасена и течна), включително зрели сирена и кашкавали. Преди лягане (според мен) е по-разумно да хапнеш храна, съдържаща предимно белтъчини и мазнини вместо плод. Идеята ми е да увеличиш и без това твърде скромния си енергиен прием чрез хубава храна. Докато се изхранваш с въглехидрати ще си ходиш гладна... ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 19.06.15 11:39.

Гергана В.

19.06.15
13:11

И така менюто ми за днес до тук :) Сигурно ще има едит по-късно,тъй като след малко отивам на работа и може и да огладнея още за 9 часа.
Станах към 10.30 и пих кафе :)
Малко тренировка за крака - клекове. ( под малко странна форма :D :D )

13.00 бъркани яйца без мазнина - 3 бр. размер мини :D , 1 домат , 1 корнишон, 2 филийки хляб Вита и 1/2 кофичка кисело мляко 4.5 % с малко какао за цвят. Стабилен обяд според мен,които би трябвало да ме държи сита до 18.00h когато ме пускат да почивам и вечерям.

Може би единственото хубаво на това,че работя в ресторант е разнообразието от храна. Не че за персонала е кой знае какво,но има доста работи които не бих си купила или приготвила. :)

Кольо ще пробвам ядеята ти за мазнините тази седмица ( от днес) да видим дали ще ми се убие малко поне въглехидратния глад.

18.00h И така ядох малка порция печени тиквички,малко салата от краставици и репички,няколко хапки мусака :d и един кроасан със сирене,1 кайсия

Мнението беше редактирано от Гергана В. на 19.06.15 18:00.

Опитай. :)
Само яж достатъчно... ;)

Слагай бучка масълце в бърканите яйца... не става отровно. (giggle)
А с малко сиревце отиваш в зоната на фантазията...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1