02.07.15
22:12
От месец съм на НВД , но постоянно ми се случва да имам желанието да се откажа и да разваля всичко само за едно парченце шоколад. Преди консумирах прекалено много сладко и така си докарах прекалено много излишни мазнини, срам ме е понякога дори да изляза. Като се погледна в отгледалото и искам да скоча от някъде, защото съм само на 15 а имам тяло на слон. Имам желание да сваля тези мазнини макар и да ми отнеме 4-5 месеца, но сладкото ми е голям проблем. Вие как се справяте?
02.07.15
22:17
Не си си докарала излишни мазнини заради консумирането на шоколад, а защото си приемала прекалено много калории - много повече от тези, които си изразходвала.
Да, да консумираш прекалено много сладко, както твърдиш, не е никак желателно, но не може да виниш само шоколада.
Идеята ми е, че може да си позволяваш по някое парче, но да не прекаляваш, както е било преди.
Ако основната част от храната ти е достатъчно хранителна, ако не гладуваш, ако не правиш прекалено строги диети, не би трябвало да озверяваш за шоколад (т.е. - за бърза енергия).
В този ред на мисли - може би ще е добре да опишеш 1-2 дни с подробното ти меню, за да видим как се храни едно 15 годишно момиче.
Спортуваш ли?
Колко си висока, колко кг си?
Не знам доколко е добра идея, но въпреки че и аз съм на НВД и аз хапвам от време на време по малко. Просто гледай да ти влиза в калориите, предвидени за деня. Това не значи да изядеш 2 шоколада и да не ядеш цял ден нищо друго. Става въпрос за някакви минимални количества. Имай предвид, че шоколадът е доста калоричен и само 1 блокче (6 грама) има около 35 калории. Като изядеш един ред, това значи, че над 100 калории си приела.
Мнението беше редактирано от ivang на 02.07.15 22:52.
02.07.15
22:27
60кг и 169см. храненето ми е разнообразно ям 1-2 плода на ден, салата с месо или риба, доста често се храня с яйца. Около 40-50г сурови ядки на ден, кисело мляко за закуска. Гледам да ям по на често и по малко, по леки храни. Започвам седмицата уверено, с желание обаче винаги има един ден от седмицата в който желанието ми за нещо сладко е огромно. Случвало ми се е да моля сестра ми да ме заключва в стаята ми за да не отида до кухнята за шоколад :Д Може би проблема е в това, че искам прекалено бързо да станат нещата. За месец имам близо 10 см. надолу в корема, но има още много какво да се желае. Намалявам на сантиметри, но качвам мазнини, тоест запознах с 28% мазнина а сега съм 30% при положение, че съм свалила малко от корема си?
02.07.15
22:30
Не знам , дали тук е мястото да се включа , но е крайно време министерство на образованието да обърне внимание на подрастващите ( Ролята на родителите изобщо няма да я коментираме) . Учителите по физическо възпитание да започнат да стимулират по-пълните деца да спортуват и да се хранят правилно, а не да им пишат високи оценки от снизхождение . Спомням си , че от 5-ти до 7-ми клас в часовете по труд и техника имахме занимания по готварство. Ето перфектното място един младеж да научи кои храни са полезни и кои не . Още много идеи изникват в ума ми , но няма да се отплесвам. Авторката на темата да послуша @Вероника Налбатска , ще помагаме с каквото можем :)
02.07.15
22:43
Николета, ще се радвам, ако опишеш конкретен ден, а не обобщения за всички.
Какво яде днес?
От ставането - до лягането: приблизителни количества на храните. :)
По какъв начин си премери мазнините?
Заключването в стаята, за да не стигнеш до шоколада, не е решение, а дори може да създаде проблеми с възприятието ти към храната. По-добре не превръщай това нещо в практика. :)
02.07.15
23:06
Закуска: 1/2 кисело мляко + плод
Междинна: една шепа череши
Обяд: Риба на скара + салата
След обяд: ядки
Вечеря: салата+яйца и малко извара
Това горе-долу е един нормален ден(ако не ям шоколад) Според родителите и приятелите ми всичко ми е добре само трябва да си сваля корема, което за мен е много трудно. Някой от вас имал ли е такъв проблем. Какви тренировки ми препоръчвате или упражнения? :)
02.07.15
23:10
Махаш плодовете и вкараш щоколад, много просто. 8-) :D