08.07.15
09:49
Здравейте, тренирам сериозно от скоро 2/3 месеца.Преди съм тренирала , но не съм спазвала хранителен режим, а програмата ми е била главно за поддържане.В момента съм на 20 г. 160см 51кг . Тялото ми е стегнато , но в областта на корема особено долната част имам доста мазнини за изгаряне. До колкото знам няма как да отслабнеш само в корема и да запазиш не покътнати всички други части на тялото. Моята цел е да изгоря мазнините , без да топя и мускул, и да кача още чиста ММ без мазнини. ( ако може и едновременно да покачвам по малко ММ). Чела съм че има вариант с кардио сутрин , и силова тренировка следобед .
А аз съм на мнение да тренирам за качване на маса , да бягам с колан , и да ям храни богати на протеин и въглехидрати и да намаля приема на мазнини до почни никакви.
Ще се радвам да споделите вашите мнения.
Благодаря :)
08.07.15
13:09
казано от Анелия Николова на 08.07.15, 09:49:
Здравейте, тренирам сериозно от скоро 2/3 месеца.Преди съм тренирала , но не съм спазвала хранителен режим, а програмата ми е била главно за поддържане.В момента съм на 20 г. 160см 51кг . Тялото ми е стегнато , но в областта на корема особено долната част имам доста мазнини за изгаряне. До колкото знам няма как да отслабнеш само в корема и да запазиш не покътнати всички други части на тялото. Моята цел е да изгоря мазнините , без да топя и мускул, и да кача още чиста ММ без мазнини. ( ако може и едновременно да покачвам по малко ММ). Чела съм че има вариант с кардио сутрин , и силова тренировка следобед .
А аз съм на мнение да тренирам за качване на маса , да бягам с колан , и да ям храни богати на протеин и въглехидрати и да намаля приема на мазнини до почни никакви.
Ще се радвам да споделите вашите мнения.
Благодаря :)
Възможно е да топиш мазнини и да качваш ММ, но изисква много отдаденост и премереност и по отношение на тренировките и по отношение на храненето. Напълно е възможно, ако имаш кадърен персонален треньор, който знае как да ти структурира тренировките и ще те следи.
Защо не ни споделиш, тренировъчният и хранителният си режим? Кардио сутрин и силова тренировка следобед е доста натоварващо и не е за всеки. Относно хранителният ти режим, би било сериозна грешка, особено за момиче, да намали мазнините до минимум.
08.07.15
15:08
Във фитнеса в който тренирам няма треньор. Тренирам по програма :
ден 1 - ръце
ден 2 - почивка
ден 3 - гърди ,корем
ден 4 почивка
ден 5 гръб
ден 6 - почивка
ден 7 крака, рамо , корем
Като на упражнение правя 2 загряващи серии по 10 повторения и 2 натоварващи по 8 повторения
А за хранителен режим не съм се ограничавала от нищо, понеже преди бях по слаба и исках да кача, и затова натрупах излишни мазнини които искам да премахна и да кача само мускулна маса.
Мисля към тази програма да добавя два или три дни в седмицата кардио . За хранене да премина към пилешко -филе , яйца, риба , телешко,ориз, извара - обезмаслена и др.
Мнението беше редактирано от Анелия Николова на 08.07.15 15:08.
08.07.15
15:28
Без да съм голям разбирач от хранене и тренировки мисля, че тоя колан на кръста е излишен. Както и не виждам защо ще махаш напълно мазнините от менюто си.
08.07.15
15:34
А аз съм на мнение да тренирам за качване на маса...
Да!
...да бягам с колан...
Лишено от всякакъв смисъл.
...и да ям храни богати на протеин и въглехидрати и да намаля приема на мазнини до почни никакви.
Категорично и убийствено - не!
Елиминирането на мазнините от храната е една от най-грубите възможни грешки.
08.07.15
15:51
хм, мислех че излишните мазнини натрупани в коремната област мога да ги махна ако намаля приема на мазнини. Тези мазнини не са ли запас на тялото без който можем .
08.07.15
16:04
казано от Анелия Николова на 08.07.15, 15:51:
хм, мислех че излишните мазнини натрупани в коремната област мога да ги махна ако намаля приема на мазнини. Тези мазнини не са ли запас на тялото без който можем .
Разруши асоциативната връзка между мазнините в храната и телесните такива, която си изградила в главата си. Няма такава зависимост - натрупването на излишни телесни мазнини не е следствие конкретно от наличие на мазнини в храната. Това е следствие от лоша хранителна култура и енергиен излишък в дългосрочен план. Повече за Дамите и мазнините - тук. Ако здравето е сред твоите приоритети - мазнините задължително имат място в чинията ти. Разбира се, говорим за източници на качествени мазнини. Глобално погледнато - за твоята цел е нужно адекватно преценяване на енергийните нужди и разумно балансиране на макронутриентите (белтъчини, въглехидрати и мазнини).
08.07.15
16:09
благодаря, ще го прочета :)