Проблем с вътрешната част на бедрата

Здравейте! Казвам се Силвана Цветкова от гр.Варна съм на 24 год. 165 висока и тежа 49 кг. Защо го казвам това?! Защото имам малък проблем ходя на фитнес в седмицата 3 пъти работя за стягане главно, храня се здравословно (изключила съм хляба, газираното и сладкото) хапвам главно пилешко месо (бяло), зеленчуци, плодове, ориз и прочие. Но от вътрешната част на бедрата имам мазнини (може би), от които искам да се отърва бързо. За долна част правя : разгъвания и сгъвания, клек с лост, бягане на пътека, работя и за стягане на дупе и задната част на бедрата. Всички упражнения ги правя 4 серии по 20 повторения. Имате ли някакви съвети към мен как да се отърва от тези мазнини във вътрешната част на бедрата по бързо. Ще съм много благодарна и за критика, и за съвет.

НИ

09.07.15
12:36

За съжаление “точково” премахване на мазнини не е възможно. Това което можеш да направиш е да разнообразиш тренировъчната си програма като започнеш да използваш и по-големи тежести с по-малко повторения. Това би трябвало да е по-адекватен стимул за изграждане на мускулатура, и въпреки че това няма да доведе до изгаряне на мазнини в дадена област, натрупването на повече мускулна маса там ще придаде по-стегнат вид.

Така е, съгласна съм с теб, но съм чувала, че с повече кг (тежести) се качва много мускулна маса, а аз искам съвсем нормално стягане на тялото, нямам тенденции да ставам като културист, естетически не ми харесва.

казано от Силвана Цветкова на 09.07.15, 13:06:

...но съм чувала, че с повече кг (тежести) се качва много мускулна маса...

Това успявала ли си да го направиш - ти лично и на практика? ;)

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.07.15 13:08.

НИ

09.07.15
13:27

казано от Силвана Цветкова на 09.07.15, 13:06:

Така е, съгласна съм с теб, но съм чувала, че с повече кг (тежести) се качва много мускулна маса, а аз искам съвсем нормално стягане на тялото, нямам тенденции да ставам като културист, естетически не ми харесва.

Наскоро чух едно много готино сравнение, относно това как момичетата винаги се плашат да не качат прекалено много мускули - “Да се притесняваш, че тежестите ще те направят мускулест е все едно да се притесняваш, че когато излезеш да потичаш малко, ще счупиш олимпийски рекорд”.

Ако ставаше толкова лесно, този форум нямаше да съществува :)

Мнението беше редактирано от Никола на 09.07.15 15:07.

Да отговоря първо на Кольо Пияндето: Не нямам наблюдения върху себе си, притеснението ми се е породило от факта, че телосложението ми е податливо на качване много на мускули. Съветвала съм се с фитнес треньори, и любители на фитнеса. И честно казано, не посмях да пробвам с много тежести върху себе си. Може да опитам. От опит казват хората глава не боли. :D
А отговора към Никола К : именно заради това си направих регистрация тук и зададох въпроса си, с идеята повече хора, които имат повече опит и познания от мен да ми дадат съвет. ;)

казано от Силвана Цветкова на 10.07.15, 09:39:

...притеснението ми се е породило от факта, че телосложението ми е податливо на качване много на мускули...

ОК, а това как го установи? :)

Ами защото, малко ми трябва на мен и главно на ръцете и гърба правя мн мускули, предполагам ще е същото и за краката :D

казано от Кольо Пияндето на 10.07.15, 09:40:

казано от Силвана Цветкова на 10.07.15, 09:39:

...притеснението ми се е породило от факта, че телосложението ми е податливо на качване много на мускули...

ОК, а това как го установи? :)

От съветване с фитнес “треньори” и фитнес любители ей такави филми си вкарват много жени.

казано от Силвана Цветкова на 10.07.15, 09:44:

Ами защото, малко ми трябва на мен и главно на ръцете и гърба правя мн мускули, предполагам ще е същото и за краката :D

Сега вече те разбрах... (giggle)
За момент ми стана любопитно да видя тия големи мускули по торса, които изграждаш с такава завидна лекота, но честно казано нямам нерви да изясняваме колко много са много мускули. Докато тялото ти разполага само с неговите си хормони и особено само с неговия си тестостерон, да говориш за големи мускули е по-скоро забавно. Оптимизирай си храненето, тренирай тежко и бъди постоянна. Резултатите ще ти харесат. Ако желаеш, разбира се...


В българския език не съществува дума, която да се изписва само със съгласни. Моля, съобразявай се.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.15 09:55.

Мисля, че е нормално явление това в днешно време. За това, пак казвам реших да се допитам до повече хора, за да мога да извлека най-доброто за мен и моето тяло. Важното е, че имам желание, стимул да подобря тялото си. И нямам намерение да се отказвам от целта си :)
И сега идва големият въпрос.... с колко тежести предлагате да правя клековете?(wasntme)

казано от Силвана Цветкова на 10.07.15, 09:57:

Мисля, че е нормално явление това в днешно време.

Ако визираш ‘мн’ - не, не е нормално, никога не е било нормално и поне в този форум няма да бъде нормално. Дискусия по този въпрос няма да има, както и различно мнение по него. Унижаването на българския език не е приемливо. Извинението се приема с усмивка и без лоши чувства. :)

казано от Силвана Цветкова на 10.07.15, 09:57:

И сега идва големият въпрос.... с колко тежести предлагате да правя клековете? (wasntme)

Съветвам те да правиш 6-8 повторения в серия с такава тежест, с която да можеш да правиш съответно максимум 8-10 повторения.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.07.15 10:04.

Добре, благодаря за съвета. Ще пробвам в събота с тежест и ще Ви пиша, да споделя как е било :)

НИ

10.07.15
11:01

Това което исках да кажа е, че мускули не се градят толкова лесно, особено при жените. Това че дадена част от тялото ти става по-обемна може да се дължи на много неща – възпаление, посредствено тренировка, суперкомпенсационно запълване на гликогенните депа в мускулите (приеми това като гориво в резерв, а не реална ММ), задържане на вода поради ред причини и т.н.

Много често чувам коментари от сорта на „вчера правих клекове, виж колко са ми подути краката днес, направих прекалено много мускули, спирам да ги правя!“.

Не трябва да се плашиш от мускулите, те са твой приятел в случая. Дори и транзитно да се чувстваш по-напомпана за известно време, това е просто адаптация на организмът ти. И не на последно място, не знам защо всички си мислят, че мускулите са нещо постоянно и необратимо. Много по-лесно е да се детренираш и да понамалиш мускулната маса отколкото мазнините, но в същото време повечето жени са по-склонни да качат мазнини отколкото мускули 

Направи си дневник във форумът, напъвай тежестите както ти каза Кольо, пускай снимки на прогресът си, пък ние като мъже ще ти кажем кога си станала прекалено мускулеста, и по-важно, как да си възвърнеш дамският вид :D (но изпитвам съмнения, че ще има нужда).

Най-важната съставка, амбицията, я имаш така че давай смело напред!

Страхотен отговор! Много ти благодаря! ;) Иначе не смятам, че съм толкова супер... ако бях мъжа ми щеше да гледа мен, а не силиконови “кифли” с “клечести” крака. Всяка една жена, която се уважава, ще се старае да става все по-красива и по-красива не само за повечето мъже, но и за самата нея.
Имам да, амбицията и нямам намерение да се отказвам от тренировките, и стягането на тялото ми ;)

Мнението беше редактирано от Силвана Цветкова на 10.07.15 12:03.

Поръчах си Pure Nutrition 100% Pure Yohimbine вчера. Какво мислите за хранителната добавка? П.С. в Събота правих клекове с лост, с 5 кг тежести. Очакваме резултатите във времето. ;)

13.07.15
17:22

Понеже попита с какви тежести да тренираш, ще ти дам съвет като първи и основен етап да прогресираш до тежести , равно на собственото ти тегло в упражнения като клек и тяга. това ще има доста по-добър ефект върху бедрата ти, отколкото което и да е друго.
А когато напреднеш, да бъдат 1.5- 2 пъти собственото ти тегло за клек и мъртва тяга и поне 1 път собственото ти тегло за лег и гребане със щанга. Мисля, че едва тук, на този етап, може да се “притесни”, че ще ти е пораснал някой ВИДИМ  мускул. 
Един добър показател на резултата от усилията ти са упражненията със собствена тежест, в които преодоляваш теглото си срещу гравитацията- набирани надхват, кофички на успоредка, клекове на 1 крак и пр. 
Направи си дневник. Успех в целите ти!

Много благодаря за съвета :) Ще те послушам! А имаш ли някакво мнение относно хранителната добавка, която споменах по-горе?

13.07.15
18:53

Не мисля, че ти и който и да е начинаещ има нужда от добавки (освен пълноценно хранене и някой минерал). Според мен може да включиш фет бърнари и стимуланти, чак когато изчерпиш възможностите на диетата и тренировъчната програма и те повече не могат да те доближат до желания прогрес. Тоест - за нещо повече от нормално поддържане на здравословно тегло.
Но това са само мои си разбирания.
Ти си ниско общо и още по-ниско активно тегло. В случая няма нужда да отслабваш въобще, камо ли да вземаш йохимбин с тази цел, а от покачване на активното тегло - мускули, кости, тъкани и пр.  и редовни смислени (структурирани и последователни) тренировки с тежести, съпротивление, собствена тежест, кардио-васкуларни. И пълноценна храна, разбира се. :)
Чудесно е, че си клякала с 25 кг. Това е доста добро постижение за начало.
Важно е да тренираш цялото тяло, а не само бедрата. Гърди, рамене, ръце, гръб, кръст и корем  :)

Благодаря за бързия отговор, послушах те и си направих дневник, там съм уточнила точно какви упражнения правя, в кои дни, колко серии по колко повторения. :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1