Непоносимост към белтъци

19.07.15
21:39

Здравейте, въпросът ми е относно белтъците. Възможно ли е да се проявят непоносимост и алергични реакции към тях, в случай че ги ям в голямо количество, ако преди това не съм имал проблем с консумацията им ?

За яйчни ли белтъци говориш?

19.07.15
21:41

Да. Яко задържам вода напоследък, а от доста време съм спрял креатина, търся каква може да е причината и откачам. Къркори ми коремът и не мога да ходя до тоалетна.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 19.07.15 21:42.

По принцип е възможно да се прояви непоносимост към храна, към която не е имало проблеми, но това се установява по специфичен начин.

Ти как разбра, че белтъците са причина за състоянието ти? Или какво те кара да подозираш именно тях?

19.07.15
21:47

Ям ги напоследък по 10-15 на ден. Потърсих за алергени в сайта и попаднах на това. Частта с гастроинтестиналните проблеми ме кара още повече да се съмнявам в тях. Другото, в което ми остава да се съмнявам са въглехидратите, но не мисля че ~200гр. дневно са ми много ...

Съставени са от различни белтъци, много от които са силни алергени. Голяма част от населението има установена алергия към белтъка на яйцето, но не са изключение и случаите, когато се наблюдава алергия и към жълтъка. Алергиите към яйцата протичат с ясно изразени симптоми - ринит, астма, дерматит и гастроинтестинални проблеми.

Теди Илиева

19.07.15
21:50

Погледнах ти дневника. Е как може всеки ден фъстъчено масло и през ден зелен боб и да обвиняваш невинните белтъци за къркорещия и подут корем ?!?  :) Пък и го изкара задържане на вода, брей :)

19.07.15
21:53

Попаднаха ми белтъците, като четох и проблемът е посочения, за това питах за тях конкретно. Зелен боб ядох 2 дни. Като цяло менюто ми е еднообразно, може и фъстъченото масло да е, не знам. Не знам как се нарича, когато пия много вода, а не ходя до тоалетна.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 19.07.15 21:54.

Повечко зеленчуци, може да си купиш и някоя добавка, източник на фибри.

А тези белтъци сурови ли ги приемаш, защото ако е така има много голям вариант те да запичат и от там да идват всякакви типове дискомфорт в корема.

20.07.15
12:38

Благодаря за отговорите. Зеленчуци, смятам че ям. Плодовете ми липсват ... Иначе не, сварени ги пълня с фъстъчено масло, топля ги в микровълновата и ги ям :D Ще ги спра за ден/два да видя, надявам се от тях да е било и да нямам проблеми за напред.

Мнението беше редактирано от Дuд0 на 20.07.15 12:38.

Определено спри белтъците и фъстъченото масло ,защото наи-вероятно от там идват проблемите.

Мнението беше редактирано от Страхил Георгиев на 20.07.15 12:42.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1