Защо така се получава..

02.08.15
19:32

Един мъж прави само и единствено мъртва тяга за гръб 5-6 серии тежки 6-8ци, и има гръб като на културист, а други правят по 4-5 упражнения за маса и гърбовете им са само релефни, но не и едри

Темата беше редактирана от Blue на 02.08.15 19:33.

Carbohydrate

02.08.15
20:25

Пък аз правя сямо набирания ))

02.08.15
22:29

казано от Carbohydrate на 02.08.15, 20:25:

Пък аз правя сямо набирания ))

Да ясно

02.08.15
22:31

Може би защото този с тягата дърпа 250 кила, а тези с 5-те упражнения ги правят с 50 кила?
Или просто е яко назобен, а другите не.

03.08.15
08:18

казано от Петко К на 02.08.15, 22:31:

Може би защото този с тягата дърпа 250 кила, а тези с 5-те упражнения ги правят с 50 кила?
Или просто е яко назобен, а другите не.

За зоб-а, не мога да кажа, защото не знам, но за килата има нещо такова, започва с 90, и свърша към 180-90 8ца. А тези с 5 те упражнения да хах, гледат да правят по 200 упражнения

НИ

03.08.15
16:29

Всичко по-нагоре + гени :) Виж гърбът на Франко Колумбу, Латисимусите му почват от кръста. Представи си някой, чиито Латисимуси почват от или над средата на торсът и има слаби стави и рехав скелет - ако ще да си набие Менделеевата таблица пак няма да е особено впечатляващо.

03.08.15
18:17

казано от Никола К на 03.08.15, 16:29:

Всичко по-нагоре + гени :) Виж гърбът на Франко Колумбу, Латисимусите му почват от кръста. Представи си някой, чиито Латисимуси почват от или над средата на торсът и има слаби стави и рехав скелет - ако ще да си набие Менделеевата таблица пак няма да е особено впечатляващо.

И ти си прав спор няма!! аз съм генетично с широк таз и по широк ханш и е много кофти...
Един познат, генетично таза и ханша са му като на дете, той тренира ръце  и гърди само + яко кардио, и изглежда много много повече от културист и краката са му генетично яки

Мнението беше редактирано от Blue на 03.08.15 18:17.

03.08.15
19:35

Типичните културистични похвати са се вкоренили дълбоко у българският трениращ.
Доста хора правят по 4- 5 вида упражнения, но пропускат най- трудните- базовите. Лесно е да седнеш на скрипеца или на машината и да си мислиш, че правиш нещо, съвсем друго е да хванеш щангата и постепенно да развиваш своята сила, издръжливост, мобилност, своето изпълнение, та и волята ако щеш.
В залата в която тренирам, “изтрукторите” учат начинаещите на скрипец и бицепсово, а не на тяга и клек. Карат ги да мислят за трапеца и за вутрешната глава на бицепса, а не за неща като силова прогресия, обща кондиция, изпълнение на базовите упражнения и тн.
Който е любознателен и находчив, на време ще се сети, че гръб може да се направи само с набиране и тяга, но който не е, винаги ще си седи на едно ниво, бутайки разни машини и купувайки скъпи “магически” прахчета.

03.08.15
20:48

казано от avitohol на 03.08.15, 19:35:

Типичните културистични похвати са се вкоренили дълбоко у българският трениращ.
Доста хора правят по 4- 5 вида упражнения, но пропускат най- трудните- базовите. Лесно е да седнеш на скрипеца или на машината и да си мислиш, че правиш нещо, съвсем друго е да хванеш щангата и постепенно да развиваш своята сила, издръжливост, мобилност, своето изпълнение, та и волята ако щеш.
В залата в която тренирам, “изтрукторите” учат начинаещите на скрипец и бицепсово, а не на тяга и клек. Карат ги да мислят за трапеца и за вутрешната глава на бицепса, а не за неща като силова прогресия, обща кондиция, изпълнение на базовите упражнения и тн.
Който е любознателен и находчив, на време ще се сети, че гръб може да се направи само с набиране и тяга, но който не е, винаги ще си седи на едно ниво, бутайки разни машини и купувайки скъпи “магически” прахчета.

И после, мускули гУеми, сила никаква

Мнението беше редактирано от Blue на 03.08.15 21:39.

03.08.15
22:36

В моята зала има един пич дето от много тяга (прави с по 220-240) е станал като молив Кохинор- врат, трапец и никакви рамене.
п.с.
И Роджер Федерер ако я джасаше с лявата ръка... :D

04.08.15
08:25

казано от introducer на 03.08.15, 22:36:

В моята зала има един пич дето от много тяга (прави с по 220-240) е станал като молив Кохинор- врат, трапец и никакви рамене.
п.с.
И Роджер Федерер ако я джасаше с лявата ръка... :D

Хахаха, по добре да е с голям врат и трапец, от колкото с 45см бицепс, и смешен врат и никакъв трапец, аз като ги видя по улиците тези ми е много смешно гледам ги, 130-40см гръдна обиколка, огромни ръце, широки рамене, а трапец 0 врат 0, смех

казано от avitohol на 03.08.15, 19:35:

Който е любознателен и находчив, на време ще се сети, че гръб може да се направи само с набиране и тяга.

мечка и гребане след това и готово ;)

06.08.15
11:18

На мен доста ми се чудеха как така правя само тяга и набирания с тежест за гръб, докато другите правеха всички машини и скрипци... и постепенно гърба ми стана по - голям от техния, а пък сме на 15-20 години разлика. :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1