26.06.05
19:19
даите някои линк или нешто за вдигането на тежести.начини на треннировка ,састезания и прочие 10х предварително
Не пиши с 4-ки и 6-ци!!Спазвай правилата на форума!!
art_of_pain
26.06.05
20:45
http://bb-team.org не знам дали си го чувал :P :x :P [/url]
явно сам формулирал грешно въпроса.нямам предвид фитнес или боди билдинг а самият спорт вдигане на тежестии-исхвърлянето и истласкването[това е жокер за неразбралите]
Пич,напиши IWF в google и ще получиш адреса на международната федерация,от него има връзки към доста адреси по тази тема.Или пък просто пиши weightlifting или пък olympic weightlifting,за да видиш американски сайтове по темата.Успех!
Meрси пич. A имаш ли представа от каде мога да получа инфо за сустезания начини на трениране и т.н.
За всичко това има страшно малко литереатура,най-добре да се консултираш със щангисти или треньори по щанги.
Вдигането на тежести е един отличен спорт, но....... ако се възнамерява чрез него да се прави bb, струва ми се че не е особенно разумно. На пръв поглед натоварванията са както при bb, но при вдигането на тежестти, самото фиксиране на щангата над главата и при изхвърлянето и при изтласкването, води до контузии. :x
Предполагам, че сте гледали по TV състезания по вдигане на тежести и там в много случаи, сте виждали как се “гони” щангата по подиума за да бъде фиксирана над главата на състезателя за регламентираното време на изпънати ръце. Почти във всички случаи това е тежест максимална за състезателя. Освен това , мое мнение - в което не със съвсем сигурен, но тренировките при вдигане на тежести са много по динамични, отколкото тренировката при bb.
Според мен упражненията по вдигане на тежести да отличен избор за тренировка (за каквото и да е). Много е важна обаче перфектната техника, защото иначе могат да се получат нежелани ефекти.. Лошото е, че почти няма информация по въпроса. А упражненията са добри, защото са супер базови. Товарят много всички мускули. Абе приказка... :D
[quote author=“Martin”]Според мен упражненията по вдигане на тежести да отличен избор за тренировка (за каквото и да е). Много е важна обаче перфектната техника, защото иначе могат да се получат нежелани ефекти.. Лошото е, че почти няма информация по въпроса. А упражненията са добри, защото са супер базови. Товарят много всички мускули. Абе приказка... :D
Приказка :arrow: Няма почти зала в която да има специализирани тежести за вдигане на тежести. Трябва да почнеш да тренираш вдигане на тежести едвали не на детска възраст за да свикнеш с техниката и да я усъваршенстваш за себе си. И т.н. Аз не смятам, че за кундиционно трениране в фитнесите в Б-г е правилно да вдигаш тежести.
по-здрави
Всеки си има мнение... Съгласен съм единствено, че няма зали за това, и както споменах трудно ще се намери кой да ти покаже правилната техника. Ако искаш ще те уредя :lol:
Е то аз ако исках щех да си се уредя в НСА да трениръм вдигане на тежести. Но не ми се тренира тоя спорт, а ми е далече да ходя 3 дни с камили до другият край на София.
по-здрави
Аз имах предвид за техниката да ти покаже някой. Иначе за зала....незнам. Не мен и моята ми стига. Аз не съм мутант :lol:
[quote author=“Martin”]Аз имах предвид за техниката да ти покаже някой. Иначе за зала....незнам. Не мен и моята ми стига. Аз не съм мутант :lol:
Стига ти, но вашите тежести са по-скоро за трибой. Само дето щангата ви е щангистка, но също не става. Просто неможе да се прави във вашата залата вдигане на тежести. Сигорно си гледал с какви олимпийски тежести тренират щангистите. Нищо общо просто. Иначе аз ти показах на лега как се прави задно бедро, то същото братле :)
по-здрави
тоя спорт е готин. но няма никаде инфо за него бази за трениране,състезания, постижения и прочие.Беше ми кеф да се занимавам с тоя с спорт но като видях в немската школа ко правят и се отказах направо един пич 86 набор истласква 204 а изхфърля 170 .
тия пичове немат стигане: :roll: