13.08.15
12:40
Здравейте,от вече бая време (4месеца) се храня по програма за покачване на килограми.
Но качвам едва по 1/2кг на месец.....
Гледах в една тема че бая от вас качват по 6/8кг без проблем всеки месец.
Та въпроса ми е. Искам да кача ЗАДЪЛЖИТЕЛНО поне 5кг за един месец и ако може някой да сподели как го прави :)
Разполагам и със скъп гейнър.
Един килограм на месец е добре, не виждам какъв е проблемът. А ти дори и 2 кг качваш.
При качени 5кг за такъв кратък период, предполагам сам знаеш, че много по-голямата част ще е мазнина. Сам си преценяваш, но както и да го погледнеш, колкото и слаб да си, 5кг на месец са много.
13.08.15
13:43
Предразположен съм към релефа....и мн трудно се омазнявам.Затова искам не чисто качване (и мазнини) имал съм период в който и за 1седмица качвах 1кг.
Затова търся мнения.
До сега се хранех по 6пъти и 1/2 кг си ги качвам спокойно но май,май ще се тъпча здравата защото не се чувствам добре в тия кг и искам максимално качване
13.08.15
15:12
И най-скъпия гейнър на пазара да си купиш е все тая. Забелязвъм че повечето които се мъчат да качат с хранителни планове изобщо не се хранят толкова колкото си мислят. Смятал ли си колко калории приемаш и какъв ти е енергоразхода. Ако ядеш повече от колкото гориш ще качиш няма по просто нещо.
13.08.15
15:39
Сметнал съм всичко ;)
Метаболизъм ми е бая бърз....в 14:00 хапнах 5филийки 3пилешки бутчета с ориз.....и половин литър вода +салата....мисля че за едно хранене на 15годишен е добре.
Обикновенно махам салатата и слагам печен картов.
Сега е 15:40 и не съм толкова сит....
Мнението беше редактирано от Hustle на 13.08.15 15:41.
Не си мисли, че с прекомерното угояване ще качиш по- бързо мускулна маса. По- скоро ще качиш повече излишна мазнина, която ще трябва да чистиш сумати време през следващия летен сезон. Което пък ще доведе до понижаване на мускулната маса, и се получава един порочен кръг от излишно качване на мазнини и прекалено строги диети. По- добре плавно да се случват нещата, с равномерен калориен излишък. Бил съм на “дърти булкинг” и стигнах до извода, че от него няма голям смисъл.
Ако искаш повишаване на калориите, може да разчиташ и на мазнините 1гр. мазнини= 9ккал. Така лесно и бързо можеш да увеличиш калориите за през деня.
13.08.15
17:40
казано от Marian Romanov на 13.08.15, 12:40:
Здравейте,от вече бая време (4месеца) се храня по програма за покачване на килограми.
Но качвам едва по 1/2кг на месец.....
Гледах в една тема че бая от вас качват по 6/8кг без проблем всеки месец.
Та въпроса ми е. Искам да кача ЗАДЪЛЖИТЕЛНО поне 5кг за един месец и ако може някой да сподели как го прави :)
Разполагам и със скъп гейнър.
- 1 - 2 кг на месец е прекрасно темпо, в крайна сметка е важно от какво идват тези килограми. Някой може да качи по 6-8 кг за месец, но да преобладават мазнините. Качеството е по-голямо от количеството. Все пак, ако не си доволен, вече ти казаха - яж повече.
- защо да е задължително да качиш 5 кг? Нито свалянето, нито качването са праволинейни. Не може да програмираш тялото си “ей, сега ще качваш точно по 5 кг и то ВСЕКИ месец” - в крайна сметка доста фактори влияят на това.
- и за гейнъра ти казаха, това че го имаш (и че е скъп) не омаловажава важността на храната.
Храни се повече, предимно с качествена храна, тренирай и имай търпение. В крайна сметка си само на 15 - имаш предостатъчно време да трупаш опит и да качваш тегло. :)
13.08.15
19:13
Благодаря Ви :) Гейнъра само ми спомага с набавянето на нужните храни (не го използвам като заместител на едно хранене или 2в диетата а си го добавям към храната)
Знам че е добре да си качвам по 1/2 кг на мисля че 63кг не са удачни за 172см височина ? :)
Зависи за какво. Ако си футболист примерно, са добре.
Всичко зависи от това каква е целта ти. Ако се стремиш към някакво добре оформено и набито тяло, може би около 75кг са добре, та дори малко отгоре. Няма за къде да бързаш. Ако продължиш да тренираш и да качваш с това темпо, за около година можеш да го постигнеш.