Не мога да отслабна, защото постоянно съм гладна :(

07.09.15
15:33

Здравейте! Моля ви за помощ! Проблемът ми е следния: От 3 месеца и половина ходя на бокс, 3 пъти в седмицата и от 1-2 седмици постоянно съм гладна и не мога да се наям с това, което преди съм яла като порция за едно ядене. Дайте ми съвет как да си изчистя мазнините и да не се налага да ям чак толкова, защото ходя и на работа и се налага да ям боклуците, които предлагат на пазара. Макар че на 15 започвам училище и тогава ще ми е трудно с храната. на 18 години съм, 1,59см, 55кг и имам мускулна маса, но и мазнини и се чувствам дебела и по-едра заради увеличената мускулна маса. Благодаря ви предварително, надявам се да ми помогнете :)

07.09.15
16:12

Дай някакви по-точни данни примерно какво си яла досега. Когато искаш съвет за чистене на мазнини/стягане давай снимка на себе си(профил, анфас, може и бек) и евентуално на тяло, което ти допада(към което се стремиш).

Ние няма как да знаем как се храниш сега, нито как си се хранела преди тези 2 седмици.
Няма как да знаем дали в последните 2 седмици си увеличила активността си или е същата.
Ако бъдеш по-детайлна, ще бъде много по-добре.

Ако си увеличила физическата активност, но се придържаш към хранене от преди това увеличение, то е нормално да си гладна.

И други хора ходим на работа, но това не пречи да си носим домашна храна в кутии, за да не се налага да ядем боклуците наоколо.
Но дори и да не си носиш храна, на пазара няма само боклуци - винаги може да се измисли по-оптимален вариант, стига да се направи проучване какви са опциите за пазаруване в района.
Домашната храна обаче винаги е за предпочитане.

07.09.15
16:25

Снимки ще прикача довечера. Иначе като примерно меню:

Закуска: към 9ч. Белвита (в повечето дни, тъй като не ми остава време за друго)
Обяд: (Нося си от нас понякога)  - Зеленчуци с пилешко месо, или домати/краставици, някаква салата
Вечеря: нещо сготвено или пък салата


Нямам определено меню и трудно спазвам такова. 
Мога да кажа какво не ям. Не ям хляб, рядко ям пълнозърнест или многозърнест с лимец. Сладко ям, но не много, старая се да не прекалявам. Газирано не пия, само вода и чай. Тестяно не ям, закуски и такива неща също. Рядко ям пържено, а когато ям това ще е или кюфтета/ шницел или пържени картофи. Плодове не ям кой знае колко много, последно време ям доста праскови, тъй като имаме роднини и ни носят по много. Като цяло избягвам нездравословните храни, но към подбор на храни и спазване на график, ми е мисията невъзможна.

Откакто започнах да огладнявам по-често, освен 3те хранения започнах и да си купувам готова храна от такива кухни, а след обяд вече ям и по още един пакет белвита или марети, или грозде/праскови и т.н.

Пак е много общо това “пилешко месо”, “нещо сготвено”. Колко пилешко месо? Колко сготвено? А какво има в сготвеното - само зеленчуци или нещо по-хранително? Салатата само от зеленчуци ли е или в нея има и сирене, зехтин и т.н.

Причината за гладът ти е, че... гладуваш (защото по това, което си описала, макар да е много неясно, подозирам, че се храниш оскъдно), а успоредно с това имаш динамично ежедневие. Нормално е тялото в един момент да не издържи.

07.09.15
16:43

Благодаря ви  за отзивите. Знам, че проблема ми е в храненето, което ми е много сбъркано и не е определено, тоест ям каквото ми попадне. Но бихте ли ми помогнали с някакви препоръки към него, т.е. да си го създам. Мислех си да си купувам от замразените зеленчуци в пакетите и да си ги готвя с пилешко месо за обяд и вечеря, а след обед да е някаква салата, но за закуска не знам какво трябва да е. и Дали е добра идея?

Проблема при мен е, че храните ми са главно въглехидратни и не знам дали ако ям повече картофи (варени или печени)  и ориз няма да напълнея още повече. Какво бихте ми препоръчали, тъй като и ходя на тренировки, за да могат да се съчетаят двете неща.

07.09.15
16:46

казано от Вероника Налбатска на 07.09.15, 16:37:

Пак е много общо това “пилешко месо”, “нещо сготвено”. Колко пилешко месо? Колко сготвено? А какво има в сготвеното - само зеленчуци или нещо по-хранително? Салатата само от зеленчуци ли е или в нея има и сирене, зехтин и т.н.

  пилешкото месо е една пържола, а на салатите не слагам зехтин, само сирене, в повечето случаи си вземам за работа 1 пилешка пържола и един голям домат, или един домат и краставица.

Carbohydrate

07.09.15
17:03

Ето ти тема за мислене. ( Пожелание)
Какво ядем, всъщност какво ни е необходимо, на организма ни, за да функционира? Дали са само каллории?! Но в 21 век храната, особено “Джънк фуд”, е пълна с калории - факт! Тогава би трябвало да ни насища, но ние ядем още повече. Организма като че ли му липсва нещо и се старае да го изтегли от храната, за това ядем, ядем, и ядем.....Като казваче “качествена храна” ние нямаме предвид, или какво имаме предвид?))) Освен Белтъчини и мазнини, и бавен въглехидрат, разбира се, организма ни има нужда от ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ!!! Без тях, ще ни се яде все повече т.к. организма се стреми да извлече ничтожното количество на тези така необходими нещтица....Само с храна ние не може да ги набавим или ще ни струва наистина скъпо, но можем да вземем от аптеката до нас. Едно време родителите ни ни купуваха и зорлен ни ги даваха, а сега, май, ние забравихме за тях.....
Та, при спазване на хранителен режим или контрол на калориите, ние пак имаме остра нужда от витамини и минерали - заедно, даже и за не спортуващ човек!

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 07.09.15 17:04.

07.09.15
17:16

Carbohydrate  прав си за това и мога да кажа, че от няколко дена (близо седмица) пия витамините на Dopellhertz от А до Я, капсули. Така че витамините, а също и водата по около 2л на ден си ги имам в ежедневието. :)

Carbohydrate

07.09.15
17:33

казано от Notnow на 07.09.15, 15:33:

Здравейте! Моля ви за помощ! Проблемът ми е следния: От 3 месеца и половина ходя на бокс, 3 пъти в седмицата и от 1-2 седмици постоянно съм гладна и не мога да се наям с това, което преди съм яла като порция за едно ядене.


до тук, е нормално това, което изпитваш - глад))

казано от Notnow на 07.09.15, 15:33:

Дайте ми съвет как да си изчистя мазнините .


тук вече искаш нещо друго...сигурно знаеш, че отслабването и напредъка в тренировките са две противоположни неща( напредък не може да има с диета за горене на мазнини). Уточни, какво ти е важно, визията или тренировките - напредъка..

казано от Notnow на 07.09.15, 15:33:

имам мускулна маса, но и мазнини и се чувствам дебела и по-едра заради увеличената мускулна маса. Благодаря ви предварително, надявам се да ми помогнете.

при наличие на мускулна маса, при изчистване, ще изглеждаш още по мускулеста, знаеш това, сигурно

07.09.15
17:38

Не ми е проблем да изглеждам по-мускулеста, дори искам да имам плочки на корема, стига да нямам мазнини, защото двете не са добра комбинация.  Визията ми е по-важна от напредъка. Харесва ми бокса като спорт и как се стегнах тялото. Тренирам просто любителски, за изразходване на енергията :)

Carbohydrate

08.09.15
07:52

Имай предвид, че не може постояно да си в недостиг на енергия. Тялото трябва да си попълва енергията, иначе просто ще се разболееш. Енергията идва от върлехидратите и не е хубаво да си в дефицит постояно. Но тогава следва въпрос: как да сваля мазнините, щом трябва да попълвам този запас от енергия? Ето ти един начин. В деня за тренировка, намали дневния калориен баланс. Първо трябва да знаеш, колко калории са ти необходими за този ден, да ги изчислиш и чак тогава да ги намалиш с 10-20%. Тук отварям скоба и казвам, че можеш с тренировката да изгориш много енергия, но колкото повече изгаряш, толкова по трудно можеш да се сдържиш и да не ядеш. Чуството на глад е толкова силно, че много малко хора могат да го издържат. Иначе свалянето е доста осезаемо. Това се проличава от, например, каране на колело 2 часа ( не равномерно каране). Изгаряш много мазнини на един път, но е трудно после да не злоупотребиш с храната. Така, връщаме се...На другия, не тренировъчен ден, обаче, калорийния баланс пак трябва да е съобразен с деня за почивка, но вече да не е в дефицит, а точно толкова, колкото ти е необходимо. Така ще си възстановиш израсходената енергия от предния ден.
И така:
1. Менюто ти трябва да включва всички микронутриенти: Белт,Въгл,Мазнини
2. Витамини и минерали - комплекс
3. Ако пиеш добавки, то аминокиселини са за предпочитане пред протеина!
4. В деня за тренировка, дневния енергиен прием да е намален с 10-20%
    а) ядене за 2 часа до тренировката
    б) преди тренировката, половин час, да се хапне малко нещо сладко, например, сладка енергийна напитка
    в) един час след тренировка да не се яде нищо
5. В почивен ден, енергийния прием да е съобразен с денят ти.
Основното е това. Трудно се определя колко калории са ти необходими през този или онзи ден, особено, ако до сега не се си обръщала внимание за това. определят се по таблица и се нагласят с практиката. Това става бавно, но процеса и така не е бърз, така, че наблюдавай за състоянието на организма и добавяй или премахвай неща. Най лесно става с еднотипна храна, като при ББ ( бодибилдърите). Салата (с зехтин), пилешки гърди, ориз, витамини и минерали - това са продуктите. Ако издържиш така 2 седмици или 20 дена, то ще видиш реален резултат. Тази комбинация лесно се манипулира т.к. ще добавяш или премахваш само грамажа!!!
Важно!!!
Жените трябва да имат нормално съдържание на мазнини в организма. Има някакъв минимум, след подминаването му, може да се наруши хормоналния баланс т.к. репродуктивната способност на жените зависи от това....Успех!
П.С. По снимките в списанията на жени с плочки, те не са такива постояно време, те така изглеждат временно за някакви цели: състезания, снимки и т.н. и/или взимат спомагателни (забранени) вещества, не го забравяй. Но те така са преценили за себе си, че визията е по важна от репродуктивната им способност)))....

08.09.15
09:33

Ето снимки, снощи не успях да ги кача през телефона.  :)  Благодаря ти carbohydrate смятам да пробвам това което каза, 2 семици на еднотипна храна :) 


А за тяло към което се ‘’стремя’’ или бих искала да излеждам, просто плосък корем. Като цяло намаляване на подкожните мазнини основно по корема и бедрата. Като последната снимка, която прикачвам. :)

Мнението беше редактирано от Notnow на 08.09.15 09:40.

08.09.15
15:13

Знам за какво говориш. На бригада съм, Работя  по 12 16 в часа на ден.носене на какво ли не, само на крак. 5 кг за 3 месеца. Ако почивам е ок ама като работя ям много. Ръцете и краката ми имат  мускули в сравнение с преди, ама талията и корема са ми ужас. Мисля днес да опитам пречистване без ядене и после глад...смисъл ограничаване на яденето....няма как иначе

Carbohydrate

08.09.15
17:35

казано от N! A на 08.09.15, 15:13:

Знам за какво говориш. На бригада съм, Работя  по 12 16 в часа на ден.носене на какво ли не, само на крак. 5 кг за 3 месеца. Ако почивам е ок ама като работя ям много. Ръцете и краката ми имат  мускули в сравнение с преди, ама талията и корема са ми ужас. Мисля днес да опитам пречистване без ядене и после глад...смисъл ограничаване на яденето....няма как иначе

това е от стрес....с 12 часова работа, организма се запасява....изпитал съм го това...и не зависи многот храната....метаболизма се променя много...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 08.09.15 20:20.

10.09.15
17:29

Юхуу, още едно боксьорчее :) Къде тренираш, от колко време и можеш ли да споделиш наблюдения, прогрес, преди - след?
Аз препоръки не мога да дам в твоя случай, че не съм капацитет, но мога да споделя нещичко за бригадите и отслабването.
Интересно ми е това с бригадите.. Всички твърдят, че жените на бригади пълнеели.
За 3 месеца на бригада бях свалила около 10-12 кила (всъщност по кантар не знам, но по мерки горе-долу толкова).
После 1-2 месеца задържах и накрая малко върнах, че сезона позавяхна и нямаше толкова движение. 
Толкова слаба не съм била никога, както тогава, дори и в ученическите ми години.
12 + часа на ден търчане и пълзяне по полето + след това тенис на маса 1-2 часа или малко фитнесче.
Храната беше скръб отвсякъде, то не бяха сандвичи, то не бяха полуфабрикатски пици, плодови йогуртчета, страчатели, сладоледи, шоколади и какво ли още не.
И до сега не мога да разбера как точно стана това, което стана. Но поне ми даде идеята, че на тялото си му требе движение..
И мазнините си ми горят на поразия, стига да му го дам.. Дори и да ям каквото ми падне.
Сега няма как да се търчи по полето.. и почват досадните сметки..
И тук е моментът да ти дам идейка, да си отвориш дневниче, много помага в проследяването на напредъците и назадъците.. :)
Успех :)

22.09.15
04:08

Да бях на поле ще отслабна...ама съм сервитьорка в ресторант. ...ако около мен няма храна лесно....ама волята ми куца и все се изкушавам...а като не съм на работа нямам  такъв апетит.

BT

12.09.16
11:18

Стара тема, но написаното ми е познато и трябваше да се включа. При мен се случи нещо подобно и беше от стрес. Моментите,  в които се хранех бяха единствените, в които си почивах и за това се тъпчех като не видяла, все бях гладна. Започнах да ям и вечер, нещо, което не правех преди (22-23 ч.) И целият този постоянен глад беше само в главата ми. След това се концентрирах в това да се храня правилно, по часове и така се разсейвах и помогна, също започнах да пия мнооого вода и имах един ден в седмицата само на течности. Свалих 8 кг. за две седмици, като трябва да добавя, че съм се занимавала със спорт професионално 15 години и свалянето никога не ми е било проблем.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1