Болка в тила

Здравейте , първо се извинявам ако има подобна тема. Значи вчера имах тренировка за гърди ,трицепс и рамо , започнах с лег с щанга и след това с дъмбели и нямах проблем , но на третото упражнение докато правих кофички още на първата серия усетих изведнъж болка в тила и ми тупкаше тила все едно ще се пръсне още малко. Болката беше доста неприятна но реших да изкарам тренировката докрай макар и доста лежерно. Болката постепенно отшумя даже пих хапче за глава. Днес имах тренировка за гръб , трапец и бицепс , още почвам с набиранията и на втората серия пак същата рязка болка в тила и този път реших да спра тъй като не мога да издържа с тази болка цял час и така цялата тренировка отиде на вятъра. Наще ми казаха че това може да се дължи на ръста ми тъй като съм 1.90 и от набиранията и кофичките да ми се изпъват прешлените или нещо такова и ми казаха да спра набиранията и кофичките за една седмица поне. Нямам проблем с кръвното мерих го веднага след тренировка и ми е 134-80 нормално. Можели наистина да е от набиранията , кофичките , и ръста ми. Пак повтарям болката е в тила не на цялата глава. Благодаря предварително.

Пробвай да ги спреш за известно време, напълно възможно е да е от ръста. Най-добре се консулитрай с лекар.

казано от Севдалина Тасева на 16.09.15, 16:56:

Пробвай да ги спреш за известно време, напълно възможно е да е от ръста. Най-добре се консулитрай с лекар.

Здравей , благодаря за отговора , значи при по голяма физическа дейност като се стегна примерно днес играх канадска борба и отново ме заболя главата отзад и после отшумя и като си вдигах краката от вис за корем пак ме заболя и отшумя напълно след 10 мин някъде. Възможно ли да е някаква мускулна треска на тила , знам че звучи нелепо но... Мисля да си почина до понеделник пък да видим дали ще мине.

16.09.15
19:28

1во: си дай почивка поне няколко дни
2ро: като правиш някое упражнение не гледай нагоре! Главата трябва да е в права линия с тялото
3то: загрявай хубаво врата и раменете (нищо чудно да си разтегнал нещо понеже не си загрял добре)

казано от Гената на 16.09.15, 19:28:

1во: си дай почивка поне няколко дни
2ро: като правиш някое упражнение не гледай нагоре! Главата трябва да е в права линия с тялото
3то: загрявай хубаво врата и раменете (нищо чудно да си разтегнал нещо понеже не си загрял добре)

да не съм го разгрял добре и при самите кофички си стегнах главата без да искам и от там дойде проблема

Цялото нещо не плаче, ами крещи за “преглед”. Може (и вероятно) нищо да ти няма, но не ми звучи като нещо, което да пренебрегваш. Аз мога да си представя редица грешки и проблеми, с които можеш да разполагаш, но едва ли това ще се реши през форум. Не дишаш, кривиш си врата, тренираш несъобразено с възможностите си (както личи от другата ти тема за лактите), може да има някакви предразполагащи фактори в ежедневието ти (ергономия) и т.н.

казано от Цветан Василев на 16.09.15, 22:36:

Цялото нещо не плаче, ами крещи за “преглед”. Може (и вероятно) нищо да ти няма, но не ми звучи като нещо, което да пренебрегваш. Аз мога да си представя редица грешки и проблеми, с които можеш да разполагаш, но едва ли това ще се реши през форум. Не дишаш, кривиш си врата, тренираш несъобразено с възможностите си (както личи от другата ти тема за лактите), може да има някакви предразполагащи фактори в ежедневието ти (ергономия) и т.н.

Дишам си правилно , нищо не кривя и си тренирам съобразено спрямо възможностите си така че не си прав , а и проблема с лакътя ми е от рождение.

казано от Христо Налбантов на 17.09.15, 14:59:

Дишам си правилно , нищо не кривя и си тренирам съобразено спрямо възможностите си така че не си прав , а и проблема с лакътя ми е от рождение.

в момента лакътя не ми пука , а започва само когато го претоваря

Ако смяташ, че не съм прав, а моето мнение е, че има някаква вероятност нищо да ти няма, то мястото на твоите въпроси е в лекарския кабинет, а не във форума.

казано от Цветан Василев на 17.09.15, 15:45:

казано от Христо Налбантов на 17.09.15, 14:59:

в момента лакътя не ми пука , а започва само когато го претоваря

Ако смяташ, че не съм прав, а моето мнение е, че има някаква вероятност нищо да ти няма, то мястото на твоите въпроси е в лекарския кабинет, а не във форума.

Защо се заяждаш сега ? Не съм казвал че нищо ми няма , разбрах си грешката сега ще си почина няколко дни и така.

Aз явно съм недобре, щом се заяждам с всички.

Просто се опитах да проследя някаква логическа последователност, която започва с вероятността да ти няма нищо (да няма патология) , проследява 2-3 лесни и вероятни неща, при отхвърлянето на които проблемът ти става по-скоро медицински. Във всички случаи ми звучи като дати трябва помощ отвън.

Задължително се консултирай с доктор :)

казано от Севдалина Тасева на 17.09.15, 18:11:

Докторът какво може да ми каже , освен да спра с тренировките просто ми трябва почивка.

17.09.15
20:55

казано от Христо Налбантов на 17.09.15, 20:49:

казано от Севдалина Тасева на 17.09.15, 18:11:

Докторът какво може да ми каже , освен да спра с тренировките просто ми трябва почивка.

Онези, които предварително знаят какво ще им каже лекар-специалист, се делят на две групи - хора, които наистина са наясно какво им е и това е подплатено с богата медицинска и обща култура и такива, които проявяват арогантно невежество, водещо до пренебрежително отношение към медицината, породено от собствената им ограниченост. Не ми изглежда да си от първите.

П. П. И аз съм висок метър и деветдесет, а не съм забелязал да ми се “изпъват” прешлените, пък все съм потренирал малко повече от теб.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 17.09.15 21:07.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1