Healthy Lifestyle ॐ - Surviving University

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.10.15
09:55

Хепи бърдей! :)

06.10.15
10:00

Честит рожден ден, Теди! Бъди здрава, щастлива и умиротворена!

06.10.15
10:05

Честит рожден ден, Теди :) Пожелавам ти здраве, баланс и приятни преживявания :) (cake) (F)

06.10.15
10:16

Честит рожден ден! :)

06.10.15
12:11

Честит рожден ден, Теди :* Пожелавам ти много здраве, щастие, успешна реализация и любов :) Бъди все така позитивна (F) !

06.10.15
23:21

Ч.Р.Д.!

07.10.15
13:14

С малко закъснение,но честит рожден ден и от мен. (sun)

Teddy Stefanova

09.10.15
02:02

Хеейй, много благодаря за всички пожелания и честитките! Много ме зарадвахте (sun) :*
Не можех да си влизам в профила до сега, за това не писах, ноо днес вече успяхме да оправим проблема :D

Иначе за тези дни ако трябва да обобщя.. ами минават бързо. В момента съм си в някакъв мой емоционален период и се надявам да мине. Не става въпрос да ми е тъжно, просто ми е трудно все още. На всичко отгоре малко съм качила покрай стреса и знаете това как някак си допълва картинката (когато ежедневието ти е танци и обличане в бодита и клинчета). Повлия ми и раздялата иии така.
Но държа се де, не е да съм омърлушена хах просто ми е нервно че малко кривнах от баланса. Временно е :)
Рожденният ден мина добре, с приятелка от София си бях, не исках да излизам а и гледам да пестя сега. Все здравословно съм си хапвала, просто по повечко от нужното от време на време (dull) Не спя.. отразяват се доста неща.
Качвам малко снимки от тези днии (нали се старая да вкарвам позитивизъм :D ), пожелавам ви хубава вечер иии ще пиша възможно най-скоро! (F)

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 09.10.15 03:13.

Ая Палачинкова

09.10.15
10:39

Уникални рисунки,Теди (bow) (F) Едната ми хареса за татус (giggle)

Teddy Stefanova

09.10.15
11:46

Благодаряя (blush) Ами викам си нищо друго като не правя като хората в момента, поне да порисувам да се успокоя :D
Иначеее аз скоро отивам за трети татус, тези тъкмо заздравяха вече (wasntme)

’‘I am not what happened to me, I am what i choose to become.’’ .. ии мястото (inlove)

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 09.10.15 11:51.

Ая Палачинкова

09.10.15
11:58

казано от Teddy Stefanova на 09.10.15, 11:46:

’‘I am not what happened to me, I am what i choose to become.’’ .. ии мястото (inlove)

много е зарибяващо нали :D и аз обмислям ръкавче (giggle)

09.10.15
12:25

казано от Teddy Stefanova на 09.10.15, 11:46:

Благодаряя (blush) Ами викам си нищо друго като не правя като хората в момента, поне да порисувам да се успокоя :D

Не знам къде са ти другите, но мен на глезена ужасно ме боля...особено отпред. По едно време исках да стана и да си тръгна, ама нямаше на нищо да прилича резултата. :D

Teddy Stefanova

09.10.15
23:53

Марги, едната ми е на ръката, другата на гърба. Тази на гърба определено си болеше повечко ама търпях :D
За глезена съм чувала колко боли, но пък там искам от самото начало, порсто реших да започна с нещо по-безболезнено за да свикна и да видя как е. А и имам толкова идеи че просто трябваше да си избера една/две от всички и да изчакам за другите :D
Ще стискам зъбии :)

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 10.10.15 00:05.

Teddy Stefanova

10.10.15
01:05

Днес беешее... адски дълъг и странен ден! :D Бях на балет, от там учих за една презентация в библиотеката, от там ходих до банката, до разни места да давам CV-та, после в relax зоната на университета да си заредя телефона и почина, после по магазини, до Бирмингам (уникален град), после пазаруване за храна и готвене иии сегаа сядам (whew)
Имаше няколко странни неща в деня ми хахах, но най странното беше когато ходих да си оставя CV-то на няколко места.
Тръгвам аз подред, отивам на първото -оставих си го.. и още на второто стана интересно. Влизам, казвам на мениджърката че съм студентка и ако имат работни места да ми звъннат и си давам CV-то, и тъкмо тръгвам да се обърна да тръгна ии тя ми казва ‘’ Ейй много ме кефиш, че и татус имаш’’ и аз отвръщам ‘’ О, аз имам два, но ако започна да работя скоро ще имам още’’ при което тя ми казва ‘’ Утре започваш в 9ч., носи си черна тениска, 4 дни докато учиш ще си на по-ниска заплата защото е обучение и после си си на нормалната, ще ми кажеш кои дни можеш да работиш.’‘
И това беше... от утре съм на работа! :D :D
Местенцето е мноого приятно и е на 5-7 минутки от вкъщи, едно кафенце с малка градинка. Супер уютно (inlove)

Движение:
- Балет
- Много ходене и пазаруване и посещение на разни неща цял ден

Храна:
- Кафе
- Банан, чаша смути от ябълка и кейл
- Chai лате с нормално мляко и канела
- Кутийка хумус + моркови и купичка доматена супа
- Доста кафяв ориз с къри ии рукула и червено цвекло
(беше пак повече отколкото трябва и мога да изям (nbad) мразя да се храня когато съм супер изморена)

* Спирулина, Калции, магнезии и цинк

Пак ще се опитам да ви потопя в интересният си ден с малко снимки и видео (sun)
Забележете библиотеката :D Не стига че е огроомна ами и рафтофете се отварят така като на клипа за да има повече място ли и аз не знам, но има ненормално много книги и учебници.

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 10.10.15 04:41.

Teddy Stefanova

10.10.15
02:43

Иии не мога повече да понасям пъпките по лицето, подуването след всяко хранене, непрестанният глад, качването на кг. .... тук във всичко има тон захар и консерванти! (dull)
От утре започвам опити за палео отново. Адски трудно ще ми е защото никак нямам време да готвяя месо... даже не съм яла месо откакто съм тук освен риба тон и филе готово(не че изгарям от желание де), но ще се постарая и това е! То така не се търпи.
Ако имате идеи за бързо приготвяне на месо и така че да стига за няколко дни напред и да не готвя често. Или пък да взимам готово пиле на грил например.. не ги знам що за стока са тези?
А ако имате идеи да избягвам многото захар и въглехидрати и да не подпухвам непрекъснато, която не включва месо.. ще съм още по-благодарна :D
Абе всякакво предложение или просто мнение по въпроса ще е от ползаа (особено на хора които са в Англия и знаят как е храната) :)

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 10.10.15 04:44.

Teddy Stefanova

10.10.15
21:17

Днес първи ден на работа  - скъсахаа ни от работа :D Оказа се че е на два етажа и че събота и неделя има адски много хора. Пък и няма райони, всяка сервитьорка където й падне и малко се бъркаме. Сервираме пици и всякакви храни ии напитки, от което ръцете ми от носене на тежко още ме болят, а кракта не си чувствам от търчене по сътлбите. Наистина се изморих, днес бях от 9 до 18ч. но всеки път е различно горе-долу. Понякога ще съм 8 часа, ако има работа и по повече, понякога и по-малко ии така. Доста бързо научих всичко и свикнах поне, днес до края вече носих големите табли наредени с чинии само на една ръка и си отварях вратите.
Най-хубавите страни са че перосналът е страхооотен (има и 2-3 българки),няма никакво напрежение между тях а дори бих казала приятелство и помагане дори в най-заетите часове и трудни ситуации. Това просто ти залепя една усмивка на лицето.
Другото е че мога да пия и хапвам каквото си искам от там безплатно, имам и 30 мин почивка и мога да си поръчам абсолютно всичко, през другото време мога да си пия чайчета и латета и сокове.Че даже си и сядаме на маса като клиенти хаха. Също така напълно се съобразяват със свободните ми дни. Иии не боравя с пари,защото клиентите плащат на бара като казват само номера на масата,дори касова бележка не нося.
Иииии така днес активността ми е 8 часа супер бързо ходене,стълби, носене на неща.
Нищо не съм яла че не искам,само чай пия. Прекалено нервно ми е за това че не си намирам баланса с храната и просто не исках да погледна такава. Ще се наспя добре сега, ще си събера мислите и ще видим утре каква ще я направя. :)
Лека вечеер! (F)

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 10.10.15 23:33.

10.10.15
21:42

С храната е лесно но ще ти трябва скара ......аз лично си правя една мощна скара с всякакви меса и риба през уикенда и цяла седмица си имам за хапване ...пести ми адски много време тая операция ....:)

Teddy Stefanova

10.10.15
22:12

Ееее със скара и аз мога :D Пък и тоо въобще не искам да ям месо и търся начини без него (освен риба де) да свалям пак. До сега никога не съм успявала да сваля освен ако не започна да ям месо.... и се изнервям!

Teddy Stefanova

11.10.15
19:45

Реших! :D Ще пробвам нещо което не съм пробвала до сега, да видя дали мога да сваля няколко кг. така. За да не ми се налага на минавам на палео и да ям месо което не искам. Скоро ще се снабня и с още витамини надявам сее.
Таа, ще си броя калориите и ще гледам да не минавам 1300 на ден за първата седмица, постепенно искам да увелича до около 1500.
Не знам колко действа това, но при положение че са си все от хубава храна би трябвало да е Ок. Не знам обаче дали тези калории не са за поддържане, а за сваляне да ги намаля още? Но пък не ми се струва редно под 1300ккал за момиче с нормална физ.активност.

Движение:
- 5 часа сервиране и стълби
-  30 дни йога с Adriene - Day 1 (това с цел да намаля стреса)

Храна:
- 3 бъркани яйца с малко кейл,пипер и морска сол, малка ябълка; Кафе и вода с лимон и листа мента
- Лате (с нормално мляко,без захар)
- Чаша портокалов фреш
- Купа салата от кейл,чери домати и морковчета + зехтин и балсамов оцет, парче сьомга с пипер, 100гр. оризовки
Още вода с мента и чайчета

My fitnes pal:
  - 1281 calories
  Carbs: 143   Fat: 53   Protein: 58

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 11.10.15 21:15.

11.10.15
19:49

казано от Teddy Stefanova на 11.10.15, 19:45:

Таа, ще си броя калориите и ще гледам да не минавам 1300 на ден за първата седмица, постепенно искам да увелича до около 1500.

Моето мнение е, че това ще ти е пряко сили,предвид ежедневието ти.
На твое място не бих си налагала рестрикции, а бих си намерила “моя” режим, с който бих била енергична и здрава. Толкова добре започна дневника, не го разваляй с наказания към себе си. :)

Teddy Stefanova

11.10.15
19:59

Маргии, съгласна съм, обаче съм качила 5кг за 2 -3 седмици  (откакто съм тук). Нито веднъж не съм яла нещо супер вредно и джънк, всеки ден се движа освен когато бях болна няколко дни, нито да кажем съм преяждала.. просто колкото ми се хапва на пълен произвол докато се заситя. Иии реших че все пак трябва да има някакво ограничение в рамките на нормалното. Просто не ми е комфортно в момента, не се чувствам окей на танците и в дрехите си. Дори точно това ми пречи на енергията, по-бързо започвам да се изморявам като си натежа дори малко и като хапвам повече от нужното за съъвсем скромният ми ръст.
Пък и ще пробвам с 1300 за седмица да видя как върви, или най-малкото поне ориентировъчно да си смятам за да видя къде бъркам.После ще вдигна на 1500 за седмица-две и после вече на 1800-1900. Идеята ми е постепенно да се случи, никак не смятам да карам на 1300 години хаха.
Не е възможно просто всеки път в момента в който спра месото за седмица директно да качвам, не ми е ясно защо става това но ще открия начин да го оправя! Та, сега експериментирам :)

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 11.10.15 20:02.

Teddy Stefanova

11.10.15
22:52

Едит: не издържах днес на 1300, иначе нямаше да заспя :D Ще започна от утре с повечко воля хаха. Мисля че може да има и влияние това че вчера не съм яла нищо буквално. И че спя малко.
Като съм тръгнала да се анализирам: сега хапнах токлова че да се чувствам сита и като сметнах ми излязоха точно 2000 калории за деня, а храната ми е горе-долу подобна всеки ден. Значи за да се заситя (без да су чувствам преяла)  чуквам 2000 и се чудя после как за две-три седмици качвам 5кг ?
Докато като хапвах месо дори 250гр да изям това са по-малко калории от пакет 130гр. оризовки и 2 банана например, за това свалям.
Не знам как да свикна на по-малко калории...абсурд да ям толкова. А организма ми сам си ги поддържа, ама не ми поддържа теглото а го качва.

Та, за днес добавям: още 5 оризовки, 60гр микс семена (слънчогледово, тиквено и сусам) и 2 банана... и си стигнах калориите на които съм свикнала и мирясах.
Ей много гадно нещо е навикът!

ПС: Добавям снимки за доказателство че никак не си въобразявам и че имам нужда да сваля! Не знам какво се случи тия две седмици.. стрес ли беше какво беше. Та ето резултата (първите две за сравнение са от преди седмица и половина-две, другите от тази вечер преди мъничко и след две тежки смени търчане и вчера 32 часа глад т.е. не е задържана вода)

Извод: пробвайте се да сте вегетарианци само ако знаете точно как, а 90% от хората не знаем :D От  форума май само Маргарита е наясно... ех как ми се иска и аз да бях :( 

Мнението беше редактирано от Teddy Stefanova на 12.10.15 15:00.

Иван

12.10.15
07:23

казано от Teddy Stefanova на 11.10.15, 22:52:

ПС: Добавям снимки за доказателство

Искаме по-убедителни доказателства - тези са много...облечени (coffee)

12.10.15
13:16

казано от Teddy Stefanova на 11.10.15, 22:52:

Извод: пробвайте се да сте вегетарианци само ако знаете точно как, а 90% от хората не знаем :D От  форума май само Маргарита е наясно... ех как ми се иска и аз да бях :(

Е, аз пък не знам как да се храня добре с месо. ;) За мен вегетарианството е баланс, месото е крайност, веганството също...ако трябва да влизаме в рамки. Иначе, не бих се нарекла вегетарианка. Просто има неща, които други хора ядат, а на мен не ми приличат на храна.:)

Мнението беше редактирано от Margi на 12.10.15 13:17.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1