29.09.15
21:47
Някакви коментари по отношение на храната..? (в случай, че не е ясно всичко към, което не е упомената изрична обработка е в суров вариант)
Мнението беше редактирано от soul search на 30.09.15 07:22.
30.09.15
07:25
Идеала ми за женско тяло (nlove10)
30.09.15
07:35
Искаш да изглеждаш като нея или просто на такава визия се възхищаваш?
30.09.15
07:43
И двете, долната част я имам, остава горната :D
30.09.15
09:07
Мишел Левин?
Тези бедра?
http://www.girlswithmuscle.com/images/full/325507418.jpg
Уау, доста самоуверено изказване, може ли да видим твоя снимка :)
30.09.15
09:25
Може би ако мн се изчистя ще изглеждат така(+доста по-изразено задно бедро), въпреки че засега нямам подобно желание. Имах предвид по-скоро снимката, която аз представих(тъй като тялото на Мишел постоянно се мени и не е мн адекватно да се ползва коя да е нейна снимка). Снимки на крачетата ми си има в профила ми, нищо не е заключено, нямам апарат нито работа за момента така че не очаквайте добро качество в близко бъдеще.
30.09.15
09:33
Ето и няколко нейни снимки за обща информация
30.09.15
22:41
Храна:
48г. кекс + 27г. жълтък + 13г захар
200г салата
62г хляб+50г кайма(мляно телешко сърце с подправки)+40г сирене
45г кекс+28г жълтък+13г захар
300г ориз със зеленчуци+16г я.оцет
180г ябълка
228г варен картоф+100г сирене+10г я.оцет
Тонизираща домашна тренировка:
раменна преса 25кгх12 + х10
стискане пружина л. и д.р. х 75 х3
сгъване лост 25кг х 8 х2
сгъване с дъмбел 90* върху крак 10кг х 30
комплексни упр с 5кг гир
20 лицеви опори
тренировчиците до сега явно имат ефект, обикновено си правя към 10ина лицеви и то с леко измъчване : ))
30.09.15
23:25
Не, ако имаш желание ги сметни : )) а това за “макротата” всъщност незнам какво имаш предвид...
Макротата - макронутриенти - белтък, мазнини, въглехидрати.
Според мен калориите и белтъка са ти малко.
01.10.15
07:27
Без да се засягаш - не те познавам и не вкарвам нищо лично в коментарите си - но да, виждам снимката - хубаво дупе, излишно големи импланти :) Мисля, че си доста далеч от формата на Мишел Левин. Разбира се, това е САМО ЕДНА снимка, която не отразява актуалната ти форма -според която мисля, че имаш нужда от покачване на активно тегло и сериозно намаляване на мазнините - ако искаш да се доближиш до предсъстезателна форма.
Пишеш, че си 80 кг на 162 см, което е свръхтегло за ръста ти. Това устройва ли те, как се чувстваш?
Не е и нужно да се стремиш да приличаш на някой друг, освен на най-добрата си форма. Едва ли с тази храна и упражнения обаче ще я постигнеш. Напълно липсват протеини. Ок, не обичаш месо, набавяй ги по друг начин. Но без тях бодибилдинг всизия - няма да стане. Защо хапваш само жълтъците? Белтъците в кекса ли отиват?
Гледам че за седмица имаш 4 еднакви тренировки , всичките само с бутащи движения- лежанка и лег преса. Мисля, че упоритостта ти в тази посока ще доведе до ако не до травми, то поне до болки в ставите- коленете, кръста, раменете...
Понеже имаш идеал за подражание , има някои неща, които те спират по пътя към него.
Задното бедро на снимката изглежда добре, не мисля, че има шанс да е преразвито - чисто физиологично е пъти по-слабо от квадрицепса, а едва ли си тренирала само тяга години наред, за да започне да доминира. Има си нужда от адекватно натоварване заедно с квадрицепсите.
Има нужда от постоянна работа върху глутеусите- както за визуалното им оформяне и изпъкване, така и за силата, която искаш. Понеже имаш травми в коленете, тук се включват упражнения като хип тръста с тежест, тягата.
Горната част има нужда от много работа и то предимно по гърба и раменете. От начина по който си застанала, би трябвало да изпъкне перката на широкия гръбен мускул. :)
Именно затова се чудя защо толкова наблягаш на лежанката. Реални погледнато, имаш импланти , които скриват пекторалисите и едно изразено каналче между тях не е най-удачният вариант. Мисля, че доста по-добре би било да работиш с дъмбели и машини, за да постигнеш по-дълга траектория на движение и по-добро разпъване на гръдните мускули.
Нека , разбира се, да се изкажа и някой друг, но това са ми основните съвети.
Имаш воля и голяма мотивация, пожелавам ти успех в постигането на целите ти!
01.10.15
14:17
Хайде пак с великите “импланти” преди време цяла тема се наспами с дискусия по темата...(накратко имплантите са в нечие въображение).
Мисля че нямам особена нужда от покачване на активно тегло, щом като съм 70кг корема ми в общи линии е плосък(макар и далеч не в идеална форма) Но както уточних по-рано и както ти отбелязваш, горната ми част е доста по-зле от долната, което е единственото което ми се иска да поправя. Колкото до формата на Мишел, претендирах само за мускулите на краката и то на снимката която аз дадох за пример, все пак никога нито съм се чистил нито е бил ангажиран цял снимачен екип, за д ами изпъкнат ефективно мускулчетата.
Белтъците ми са и в кекса и в ориза рецептите са описани в преден пост и се вижда. Какво ще рече не обичам месо... почти винаги имам филийки с мляно телешко...(или това не е месо). По принцип белтъци в особени количества ми предизвикват гадене така че нещо от сорта на 10белтъка на ден и то всеки ден ми е тотален абсурд. Пия си жълтъците защото са абсолютни мултивитамини, което в моята глава е доста важно. Кои са ми мазнините които трябва да огранича...?
Не че квадрицепса ми е закърнял.. но определено смятам че не е по-добре развит...
Колкото до идеала за поддържание, за него и за чистене нямам намерение да мисля преди да натрупам задоволителна мускулна маса и в горната си част.
Воля че имам имам, но мотивация не бих казал... странни са малко нещата при мен :D
Мнението беше редактирано от soul search на 02.10.15 18:19.
01.10.15
14:44
http://www.bb-team.org/hrani/id/371880_teleshko-sartse-surovo
50 гр. каймичка - 8 гр. протеин + 2 яйца- още 15 гр, протеин. Нещо не ми се струват достатъчно за целта. Но ти си знаеш, просто посочвам.
В крайна сметка колко си - 80 или 70 кг? Не мога да преценя колко е активното ти тегло по снимка, струва ми се че имаш повече мазнини или вода от нужното, за да се личат мускулите.
01.10.15
15:02
В момента съм си 80 на снимката от поста съм около 72, което е и по принцип стандартното ми тегло. БМИ-а ми в момента е към 25, което се води в категория “средно” към “идеално”, но определено е много, ако говорим за изчистено тяло. А дали ще са 50 или 5гр протеин не виждам особено значение да го мисля при положение че тялото ми не ми позволява да приемам повече... Сърцето ако го постна заради мазнините, преди да ми го смелят ги карам да махат колкото могат, иначе е абсолютно непоносимо, лепне ти небцето от мас :D
Мнението беше редактирано от soul search на 01.10.15 15:10.
01.10.15
15:10
:D за Кобричката...понякога трябва да оставиш хората да правят това, което правят
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.10.15 15:12.
01.10.15
15:17
Не мога да разбера какво се смееш, Васко :)
Има огромно значение дали ще приемаш 50 или 5 гр. протеин. Не разбирам как тялото ти не го приема. Ако имаш бъбречна недостатъчност или друг физиологичен проблем и не може да метаболизираш белтъци, това е сериозно. Ако си 80 кг и имаш амбиции за “качване “на маса, то и храната ти трябва да е съобразена с тях. За твоите 70 кг това са между и 100 и 150 гр. протеин на ден. (изобщо избягвам темата, че си 80кг и че смяташ, че е толкова лесно и безопасно за организма ти да свалиш или качиш 10 кг.)
Как измери тези 25% мазнини?
едит: ОСтавям хората да правят това, което правят. Желая ти искрено успех, Soul search!
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 01.10.15 15:18.
01.10.15
15:22
БМИ калкулатор, описано е в по-задните постове
Смятам че е лесно понеже тялото ми постоянно си сваля и качва кг-ми без да се замислям по темата та за това не ме притеснява че сега съм 80, преди няколко месеца бях 90 :D
01.10.15
15:25
Васко карбохидратов, мненията никога не са излишни, ако смятах така щях да си водя дневника само в тетрадка, а не публично ;) То така или иначе хората си правят, каквото си правят :D
Мнението беше редактирано от soul search на 01.10.15 15:28.
Чакайте сега, дали не бъркате малко индекс на телесна маса и процент телесни мазнини?
Индексът на телесна маса е мярка за зависимостта между ръст и тегло, нищо повече. При трениращи с голямо активно тегло не е никакъв показател. Иначе индекс на телесна маса от 25 включително нагоре се смята за наднормено тегло, а над 30 - за затлъстяване първа степен. Не знам как си го смятала, но за да имаш ИТМ 25 при 80 кг тегло, трябва да си висока към 180 см.
Процентът телесни мазнини е съвсем друго нещо. От снимката мога да съдя, че при теб със сигурност е над 25, а може би и над 30, но за по-точна оценка трябва да си го измериш по един от няколкото възможни метода (никой от тях не е кой знае колко точен, но все пак помагат за ориентация).
01.10.15
15:36
http://fitbg.net/калкулатор-bmi.html Намерих го ейй :)) с това го смятах
01.10.15
15:47
казано от soul search на 01.10.15, 15:25:
Васко карбохидратов, мненията никога не са излишни, ако смятах така щях да си водя дневника само в тетрадка, а не публично ;) То така или иначе хората си правят, каквото си правят :D
ако не ти прави прави впечатление, държиш се по същия начин, като онова момче, на което му даде съвет.....)) не че нещо, ама си има прилика)))))
казано от soul search на 01.10.15, 15:36:
http://fitbg.net/калкулатор-bmi.html Намерих го ейй :)) с това го смятах
Не знам какъв е този калкулатор, но отгоре пише “Индекс на телесна маса”, а отдолу дават резултат в процент мазнини. :) Нещо тотално са се объркали.
ИТМ се смята, като се раздели теглото на ръста в метри на квадрат - просто и ясно. Ако си 80 кг и 180 см, ИТМ ти е 80/(1,8*1,8) = 24,7
А въпросът ми беше по-скоро дали наистина си висока метър и осемдесет.
01.10.15
15:55
Кое не ми прави впечатление...? Нещо грешно ли казах на момчето..?
280 съм направо :)) честно казано калкулатор отчитащ само ръст и тегло като се има предвид, че все пак мускулната маса е от не малко значение... не си заслужава вниманието ми.
Мнението беше редактирано от soul search на 01.10.15 16:01.
казано от soul search на 01.10.15, 15:55:
Кое не ми прави впечатление...?
280 съм направо :)) честно казано калкулатор отчитащ само ръст и тегло като се има предвид, че все пак мускулната маса е от не малко значение... не си заслужава вниманието ми.
Явно изобщо не си наясно с това какво измерваш, какво пресмяташ и какво искаш да получиш, но това не ти пречи да изказваш мнение.
Хайде сега прочети пак това:
казано от Boby_ на 01.10.15, 15:31:
Чакайте сега, дали не бъркате малко индекс на телесна маса и процент телесни мазнини?
Индексът на телесна маса е мярка за зависимостта между ръст и тегло, нищо повече. При трениращи с голямо активно тегло не е никакъв показател. Иначе индекс на телесна маса от 25 включително нагоре се смята за наднормено тегло, а над 30 - за затлъстяване първа степен. Не знам как си го смятала, но за да имаш ИТМ 25 при 80 кг тегло, трябва да си висока към 180 см.
Процентът телесни мазнини е съвсем друго нещо. От снимката мога да съдя, че при теб със сигурност е над 25, а може би и над 30, но за по-точна оценка трябва да си го измериш по един от няколкото възможни метода (никой от тях не е кой знае колко точен, но все пак помагат за ориентация).
Индекс на телесна маса (или Body Mass Index, BMI на английски) е индекс, който показва съотношението между ръст и тегло. Точка. Това е по определение. Ако тежиш 80 кг и имаш BMI 25, значи си висока 180 см. Уравнение от втора степен с едно неизвестно - мисля, че е в материала по математика за шести или седми клас.
Процентът телесни мазнини от своя страна е съотношението на мазнините спрямо общото тегло на тялото. Както вече казах, от снимката личи, че при теб той е повече от 25. Можеш да се ориентираш по визуални сравнителни таблици, да го измериш на уред с импеданс или да го пресметнеш по дебелина на кожни гънки. Формулите, които го пресмятат на базата на ръст, тегло и обиколки, са крайно неточни и дават огромни отклонения.
Този калкулатор използва именно такава формула, а авторите му точно като теб бъркат индекс на телесна маса с процент телесни мазнини.
Мисля, че този път го обясних достатъчно ясно.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 01.10.15 16:18.
01.10.15
16:25
Добре, колко мускулна маса имаш? От снимките не се виждат много мускули.
Ако говорим за реални жени, и то от тук, такива с голям % активно тегло са Вероника и Благовеста. И двете имат завидни силови постижения.
При всички случаи ако имаш толкова много мускули, че да да качат теглото ти с 10-15 кг повече от идеалното, щеше да имаш повече сила от тази , която показваш. И мен този калкулатор ме изкарва 17%, но ако бях толкова, щях да си видя плочките :)
п.п. Всеки килограм, който качваш или сваляш е огромен стрес за организма ти и не е добре да гледаш с леко око на вариациите в теглото.
01.10.15
16:27
Боби, заглавието на дневника точно описва положението, мен ако питаш.
Това действително са “Разни опити”, а не целенасочени и информирани действия за постигане на каквото и да било.
Към авторката на дневника: въздържай се от съвети известно време към по-неопитни и малки потребители във форума, защото нямаш базови знания и не си в позицията да съветваш никого и за нищо свързано със спорт. Сайтът е пълен с полезна информация, за твое добро започни да го четеш.
01.10.15
16:38
Честно казано в момента всякакви сметки не ме интересуват и единственото което има в момента реално значение в главата ми е да не спирам с тренировките. Незнам как го виждаш да е повече... Виждала съм доста жени 160/60 които изглеждат абсолютно трагично в сравнение.... Може би на мен нещо ми се изкривява в главата... :D както й да е
01.10.15
16:41
Това дали ще съветвам някого или не си е моя работа, който възразява е негова работа да обори моите “съвети” по някакъв начин и съвсем отделно човека, на който се дават съветите си преценя какво, от кого и до каква степен да възприеме.
01.10.15
23:11
ХРАНА:
300г ориз със зеленчуци + 7г я. оцет
42г кекс
205г салата
200г ориз със зеленчуци + 137г картоф + 75г сирене
+50г захар с кафета и чай
Тренировчица в зала:
лег преса 120кг 8х5 + 15
лежанка40кг 5х8+2х10
бедрено разгъване80кг 3х6
гръдна преса 30кг 8 + 3х10
хиперекстензия+8кг 5х10
Мнението беше редактирано от soul search на 01.10.15 23:15.
02.10.15
00:06
И едно малко отклонение: Доста отдавна имам проблем с консумацията на белтъци, дълго време не можех да ям каквото й да било съдържащо яйца, едва в последните 2-3годинки се пооправих, въпреки че все още не мога да ям белтъци в чист вариант, но както казах и по-горе ежедневна консумация на яйца/белтъци и то в големи количества е пълен абсурд за моя организъм. С последните коментари/”мотивация” които получих наистина ще си проличи до колко ми е силна волята и дали ще съумея да удържа фронта. Благодаря ви!
02.10.15
07:13
Под “белтъци”, скъпа, имаме предвид протеини. Щом яйцата не ти понасят, те са силно алергенен продукти, то намери друг източник на протеин(белтъчини). Не знаех, че някой не прави разлика.
Половин кило ориз на ден + 50 гр. захар- не са най-добрият вариант за твоето тяло и няма скоро да си видиш плочките.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 02.10.15 07:17.
казано от Queen Cobra на 02.10.15, 07:13:
Под “белтъци”, скъпа, имаме предвид протеини. Щом яйцата не ти понасят, те са силно алергенен продукти, то намери друг източник на протеин(белтъчини). Не знаех, че някой не прави разлика.
Половин кило ориз на ден + 50 гр. захар- не са най-добрият вариант за твоето тяло и няма скоро да си видиш плочките.
Абе, Кобре, що се хабиш? :) Чукча - не читатель, чукча писатель!
Мнението беше редактирано от Boby_ на 02.10.15 09:09.
02.10.15
09:15
Да не ми тежи на съвестта. :)
02.10.15
16:01
казано от Queen Cobra на 02.10.15, 07:13:
На никой не се е случвало като се каже “белтъци” да си визуализира тези от яйцата :D
Нещо съм се разсеял по време на дискусията явно, че не съм ги възприел цялостно като протеин. И каймичката ми е 100+гр + сирене + риба и т.п. все източници на протеини.
Половин кило ориз което е част от 1900гр направени от 200гр ориз.... а и не разполагам с достатъчно финанси, за да мога да си позволя да се храня само с месце и рибка :D
Междудругото колкото й да е непонятно, нямам особен стремеж да си видя плочките, предпочитам да се съсредоточа в останалата част от тялото си :D Желанията ми на първо време са да мога да тренирам с 60 от лежанка и със 180-200на лег пресата
Мнението беше редактирано от soul search на 02.10.15 16:07.
02.10.15
16:09
Един въпрос защо говориш за себе си в мъжки род? Трансполов проблем или имаш ?
Иначе да тежиш 80 кг на 1.62 ми звучи адски много а и на снимката и аз не виждам мускули:D
И като не знаеш поне си признай а не ръси тъпизми защото по горният ти пост точно казваш за белтъците от яйцата и после си тръгнала да раздаваш съвети на ляво на дясно . Че дори имената на упражненията не знаеsh:D
Мнението беше редактирано от Бонбон на 02.10.15 16:11.
02.10.15
16:12
Това щях да питам преди 15мин някъде, ама викам айде да не наливам масло в огъня...
02.10.15
16:17
казано от soul search на 02.10.15, 16:01:
Междудругото колкото й да е непонятно, нямам особен стремеж да си видя плочките, предпочитам да се съсредоточа в останалата част от тялото си :D Желанията ми на първо време са да мога да тренирам с 60 от лежанка и със 180-200на лег пресата
Именно и затова започнах да ти пиша.
Ако искаш да прогресираш и силово и визуално, трябва да промениш коренно тренировката си. С тази упоритост към бутащите упражнения всеки ден и нетрениране на цели мускулни групи ще се почупиш.
Никъде не си записала риба, 100 гр, кайма и пр. Но има ориз, кекс и захар :)
Да си 80 кг на този ръст е ОПАСНО. Да си 70 също е свръхтегло.
Да, може да си 70кг чист мускул, но тогава би трябвало да дърпаш 140 тяга и да буташ 70-80 лежанка, нали?
02.10.15
16:20
Дали би ви било възможно драги и недраги девойки и младежи като искате да се заяждате да използвате опцийката “изпрати съобщение” дневника ми(както и всеки друг) си е да си водя записки по отношение на тренировките и храната и да получавам дори бегло свързани коментари в това отношение!
02.10.15
16:27
Записала съм “скумрия”, което си е рибка :) кекса е основно яйца и ядки(протеини) какъв е проблема..? на 70 се чувствам перфектно.... силата все пак не е правопропорционална с мускулите “трябва”, това което е.... според онзи калкулатор активното ми тегло е към 60кг ако може да ми кажеш друг начин за измерване...?