Сваляне на килограми и трупане на мускулна маса.

25.10.15
20:43

Здравейте, аз съм на 14 и искам да сваля малко килограми, както и да натрупам малко мускули. Не се чуствам комфортно в тялото си, както и имам малко коремче. (което за жалост се забелязва) Висок съм 175см и съм 67 килограма. Хранителния ми режим не е особено здравословен, за това мисля и него да го променя коренно. Разполагам с 3 дни в седмицата, в които мога да правя упражнения. Въпроса ми към вас е, какви упражнения да правя в началото за отслабване, а после за мускули ? Но основната ми цел е да вляза в форма. Също и да ми кажете с какво основно да се храня и какво да избягвам. :)

Ще съм ви МНОГО благодарен ако ми помогнете. :)

25.10.15
20:56

Изкарай целия сезон с тежки тренировки и яко ядене. След като започнеш да тренираш, а и да се храниш добре, ще свалиш мазнини и едновременно с това ще качваш мускули. Естествено това е в началото, след това става по-трудно, но сега се фокусирай просто към това да да научиш движенията(упражненията) добре, да си изградиш хранителни навици и така поне половин година.

Най-важното е, че след 1-2-3 месеца няма да си станал такъв, какъвто искаш да си, но това не трябва да те отказва. Евентуално, ако всичко е наред, може пролетта да си качил вече килограми и да можеш да изчистиш мазнините, но след като си на 14г аз ти предлагам въобще да не мислиш за това, а просто да тренираш и да се храниш качествено ;)

ПП: Направи си дневник - ще научиш много :) Иначе като първа програма - кръгова тренировка за цяло тяло, като е добре, както казах, някой да ти покаже първо кое как се прави.

25.10.15
21:12

Благодаря ти за помоща. :) Да, знам, че това няма да стане бързо, но изобщо не ме отказва.
Имам един въпрос: Ходенето помага ли с нещо ? Защото мога да ходя много, но не и да тичам. :)

Мнението беше редактирано от Николай R. на 25.10.15 21:14.

25.10.15
21:27

http://www.bb-team.org/workout/4624_trimesechen-kurs-na-joe-weider-za-nachinaeshti
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742

Прегледай тези неща. Не казвам, че това трябва да е програмата ти, просто нещо подобно :) Състави си режим, според възможностите, и пиши пак ;) Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1