09.11.15
15:35
Здравейте на всички :) От два месеца посещавам фитнес зала, два пъти в седмицата. Но ми се иска да получа малко повече насоки относно това на какво да наблегна, какво да правя. На 34 години съм , 163 см. висока, 60 кг. Целта ми е да отслабна с около 5 кг., да се стегна. Проблемни зони: корем, ханш, но желая цялостно отслабване. Да си призная не знам имената на фитнес уредите, но правя упражнения на уредите за крака, с гирички, коремни преси, 10-15 мин. на пътеката, като редувам ходене и бягане, и винаги завършвам с 30 мин. на кростренажора. Хранителен режим не спазвам, мисля че прекалявам с тестените изделия :) Помогнете ми с насоки, какво да правя във фитнеса, за да има ефект, на какво да наблегна. Благодаря Ви предварително :)
09.11.15
17:32
Направи посещенията поне с още едно, два пъти не е достатъчно.
И на мен ми се иска да увелича посещенията във фитнеса, но на този етап не мога. На кардиото ли да наблегна или на силовите тренировки?
09.11.15
21:16
казано от Merry на 09.11.15, 15:35:
Здравейте на всички :) От два месеца посещавам фитнес зала, два пъти в седмицата. Но ми се иска да получа малко повече насоки относно това на какво да наблегна, какво да правя. На 34 години съм , 163 см. висока, 60 кг. Целта ми е да отслабна с около 5 кг., да се стегна. Проблемни зони: корем, ханш, но желая цялостно отслабване. Да си призная не знам имената на фитнес уредите, но правя упражнения на уредите за крака, с гирички, коремни преси, 10-15 мин. на пътеката, като редувам ходене и бягане, и винаги завършвам с 30 мин. на кростренажора. Хранителен режим не спазвам, мисля че прекалявам с тестените изделия :) Помогнете ми с насоки, какво да правя във фитнеса, за да има ефект, на какво да наблегна. Благодаря Ви предварително :)
Ако имаш 2 дни за тренировки, то е добре в тези 2 дни да тренираш цялото тяло. За да знаем обаче какво да коментираме по отношение на сегашните ти тренировки, ще се наложи да ги опишеш по-добре. :)
Колкото и да тренираш, каквото и да правиш, ако хранителният ти режим не е съобразен с целта отслабване, то няма как това да се случи.
Ето защо е добре да споделиш и начина си на хранене.
Няма как да сваляш от конкретни зони - това си е цялостен процес; от едни места ще свалиш повече, от други - по-малко.
За да сваляш тегло, трябва да си в калориен дефицит.
Благодаря за включването :) Както писах не спазвам хранителен режим, не се храня по-много, но честно казано не се и ограничавам :) Слабост са ми тестените изделия, обикновено през седмицата закусвам сутрин със закуска (баничка, пица), на обяд хапвам нещо сготвено, вечер салата или нещо леко. Ще съм Ви благодарна, ако ми препоръчате хранителен режим за отслабване. Във фитнеса загрявам леко на пътеката, после преминавам на бедрено разгъване, бедрено сгъване, аддуктор машина. Правя по 2 серии по 12 за сега. После правя клекове, напади - не много, още ми е трудно. След това ползвам един уред за талия, не знам как се казва, усуквам се настрани :), правя коремни преси 2х20, и 2х10 на пек-дек машина, 30 мин. на кростренажор. Това е :) Надявам се да съм била изчерпателна. Ще очаквам вашите насоки :)
Мнението беше редактирано от Merry на 10.11.15 13:45.
25.03.16
20:48
http://www.nikolamilanovich.com/грешки-жени-фитнес/