Централна Африка те обезоръжава!

Привет друзя,
Казвам се Даниел, на 27. Наскоро бях командирован в централна Африка. Еуфория голяма, слънце , манго, муладки, и фитнес за 4лв на месец. Да ааааама не. След първата седмица във фитнеса нещо взе да ми става тежка работната тежест. Отдадох го на африкански стомашни вируси или нещо подобно. Да ама се мина време  и не само че не се оправям ами силата ми намаля още. Наред с това започна световъртеж след края на всяка серия, типичен синдром за липса на кислород. Понеже сме командировани 4 колеги, всичките фитнес ентусиасти, косултирах се с тях, тъй като си мислих че е само с мен, а се оказа че е еднакво при всички ни. Стигнахме до  извода че е точно от липса на кислород. Намираме се на 3 метра надморско. А днес стана направо нетърпимо. След всяка серия сядам на земята щото ще падна буквално. А циганетата нямат тоя проблем. Дробовете им са адаптирани към тоя климат. Въпроса ми е, колеги, има ли бегачи, спринтьори или други можещи да дадат съвети и опит какво да правя в тази ситуация, защото съм тук още 7 месеца !!!!!!!!! Ако не мога да тренирам ще откача ! Благодаря предварително !

16.12.15
14:49

Не се сещам за нищо друго, освен да тренираш внимателно, да се храниш добре и да чакаш адаптацията - все някога ще дойде.

16.12.15
15:11

В доста страни, където климата е тропически или екваториален, се предпазват от заразите чрез храната - затова храните им са толкова люти. ;) От полза ще са ти пробиотици и храносмилателни ензими.
На надморска височина 3! метра няма как да има недостиг на кислород (освен ако не си в свръхзамърсена среда). По-скоро е липсата на адаптираност към климата. Обикновено за адаптация към различен климат помага ходене бос, за минерализиране на тялото - водата от млади кокоси (ще се учудиш как половин литър от тази течност те “връща в боя” на жегата). Не можеш да очакваш от тялото да работи еднакво при различни условия.

ПП: И внимавай с мулаДките. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 16.12.15 15:21.

Благодаря! Ето такива малки хитринки имах предвид. Ще ги опитам всичките. Дано още запознати се включат в темата.

Адаптацията ще дойде с времето, няма какво да направиш....

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1