Въпрос за топене

29.12.15
21:27

Здравейте и весели празници, извинявам се предварително ако не съм сложил темата в подходящия раздел.Ходих на фитнес 2 месеца от октомври с програмата, която ще покажа по - долу. Първия месец пиех само протеин, втория започнах креатин, след това спрях за месец и от миналата седмица започнах пак, защото почна да ми излиза бирено коремче, което искам да сваля. От тези два месеца качих около 7-8 до 10 килограма.Въпроса ми е дали хранителния режим, който сам си го направих е добър за резултата, който искам, корема не е огромен, не съм дебел, но е неприятен и искам до 2-3 месеца да пробвам да направя преса, висок съм 165 см и тежа 69 кг. Сутрин закусвам и ям плодове, на обед ям каквото е сготвила жената, след тренировка ям задължително един банан и портокал, а вечер ям следното : ако има месо (пържола, наденица, кренвирш) си вземам по едно парче, правя си салата (моля да не се коментира, мое производство е, просто искам мнение дали продуктите не са вредни вечер) домати, краставици, сухар, соев сос, зехтин, оцет, сол, кашкавал, сирене и яйце с по една консерва царевица.Преди фитнес вземам 15 мл ел - карантин.Във фитнеса тренирам следното (не знам дали съм записал всички упражнения правилно, моля да не се обръща внимание) :

Понеделник -  Гръб, Трапец, Задно Рамо
  1. Гребане с щанга 4х10
  2. Горен скрипец зад врат – 3х12
  3. Горен скрипец тесен хват – 3х10
  4. Долен скрипец тесен хват – 4х12
  5. Хиперекстензии – 2х20
  6. Повдигане на раменете с гири за трапец – 5х16
  7. Задно рамо на pek-dek машина – 4х15
след тренировка кардио 20 минути Велоергометър и 20 минути степер

Вторник - Крака
  1.Клек – 4х12
  2. Разгъвач – 4х10
  3. Сгъвач – 5х12
  4. Прасец прав – 4х25
  5. Коремни преси - 5х20

Сряда - кардио 20 минути Велоергометър и 20 минути степер ( не всяка сряда, мога да ходя, по принцип трябва сряда да ми е почивен ден)

Четвъртък - Трицепс, Бицепс                   
  1. Избутване на скрипец – 4х12          
  2. Френско – 3х10                          
  3. Кофички – 4хотказ                 
  4. Бицепс прав с пост – 4х10            
  5. Скотово – 3х12                      
  6. Чукове – 2х10                      

Петък - Гърди – Рамо, Корем
  1. Лежанка – 5х10
  2. Горна лежанка с дъмбел – 3х12
  3. Кофички за гърди – 3хотказ
  4. Раменни преси – 4х12
  5. Разтваряне в страни – 4х12
  6. Коремни преси– 5х20
  7. Повдигане на краката от вис – 4хотказ
след тренировка кардио 20 минути Велоергометър и 20 минути степер
Благодаря много предварително !

Темата беше редактирана от Христо Минчев на 29.12.15 21:28.

Четох до кренвирш.

30.12.15
02:44

Здравей,

Няма как да се отговори дали това, което си писал като хранене е ок за целите ти, тъй като първо не си описал количеството, второ не е ясно какво готви жената :) Използвай формулата тук http://www.bb-team.org/articles/914_kalorien-balans-i-kalorien-optimum и след като изчислиш калориите си гледай да си на минус 200-300-400. Достатъчно е, за да сваляш качествено (здравословно и с минимален разпад на мускулна тъкан). Вкарай и някакъв бърз белтък в закуската, само плодове не е добра идея. Общо взето при всяко хранене гледай да имаш доволен прием на белтъчини.

Колкото до кардиото, не е нужно да му отделяш цял ден (Сряда). Също така 40 минути са прекалено много. 3 пъти седмично високоинтензивно кардио по 20 минути след тренировка ти е достатъчно. Като цяло не е и необходимо кардиото (конкретно за сваляне на килограми), но с него нещата може би ще станат маааалко по-бързо, ако приемем, че се храниш правилно.

.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 30.12.15 02:47.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1