Аритмия на сърцето

03.01.16
11:42

Здравейте, моля ви за съвет, вече пет години не спортувам от страх и ви моля за съвет към тези които разбират от фитнес. Проблема е че преди пет години както си спортувах, доста активно, веднъж във фитнеса сърцето ми излезе извън ритъм до такава степен, че  бе невъзможно да се преброят броя да ударите които сърцето правеше в минута. Последваха нови и нови пристъпи, дори в покой, това окончателно ме отказа от спорта, дори след като изследванията бяха отлични и сърцето ми да бе в отлично здраве. Последващите години започнах да получавам по един пристъп на година, най често когато се наведа рязко или вдигна нещо тежко. Правиха ми изследвания отново при натоварване с колело, но отново ми казаха че всичко е в нормата, макар че това не успя да предизвика пристъп. Сега искам отново да тръгна да спортувам, събрал съм смелост, но за пет години застой, сърцето ми е буквално детренирано, до такава степен, че изкачването на три етажа стълби ме задъхват. Какви тренировки ще ми препоръчате, трябвали да започна с леки такива, целта ми е да си направя корем най вече, не държа на гърди и ръце. Трябва ли според вас да тръгна на фитнес или домашните условия ще ми свършат работа ?

Здравей.
Не знам какво е било нивото ти на активност за тези 5 години, ето защо ще стрелям в тъмното, а ти ще прецениш дали съветите са ОК или не.

Ако си водел напълно застоял начин на живот, можеш да започнеш с разходки, като постепенно увеличаваш разстоянията и нивото на трудност (от равен терен през пресечена местност).
Можеш успоредно да започнеш и тренировки в домашни условия / лостове със собствено тегло, като ги съобразиш със състоянието си. И на фитнеса ще му дойде времето, но определено съдейки по написаното е добре да започнеш с по-леко натоварване и да увеличаваш плавно.

Замислял ли си се за воден спорт? Плуване, аеробика, спининг? Разбира се, по-леко натоварване и там в началото.

Какво значи да направиш корем? Хубаво е цялото тяло да се тренира, а не да наблягаш само на една част от него. :)

03.01.16
16:27

не толкова застоял начин ан живот нямам, а и работата ми е постоянно движение, разходки си правя. За плуване съм се замислял, но мисълта че там във водата може да ми се случи и ще съм в абсолютна безизходица ме възпира. Мислите ли че е добре да започна с кардио, без тежести, макар че имам малък корем иначе като цяло съм слаб, прави ми впечатление че пулса ми винаги е 100 чувал съм че това и е добре и не е.

В покой ли е 100?

И по-важен въпрос - как го мериш?

03.01.16
18:46

В покой е 100/106 но не винаги, меря го с апарта за кръвно налягане на баща ми. Иначе кръвното ми е перфектно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1