iPhone 5c или Sony m4 aqua

Здравейте приятели,
От няколко дни започнах да си търся телефон спрях се на iPhone 5c и Sony m4 aqua.
Но незнам кое от двете да избера и двата телефона са хубави,но ми трябва някой който има и двата телефона или разбира от телефони,за да ме напътства.

04.01.16
21:26

казано от Мария Филипова на 04.01.16, 19:06:

Здравейте приятели,
От няколко дни започнах да си търся телефон спрях се на iPhone 5c и Sony m4 aqua.
Но незнам кое от двете да избера и двата телефона са хубави,но ми трябва някой който има и двата телефона или разбира от телефони,за да ме напътства.

Зависи какво очакваш от телефона. Аз от доста време ползвам паралелно iPhone и Sony и двата имат предимства и недостатъци. За iPhone основният недостатък е липсата на слот за външна памет, т.е. ако искаш да си качваш музика и разни свалени от нета неща е неудобно и трудно; средния ценови сегмент на Sony е по-добър в сравнение с повечето марки, но все пак по показатели като камера и процесор не може да се сравнява с iPhone, (което е странно, при положение че Sony правят камерите за IPhone); липсата на USB OTG също е минус за това Sony, както и прегряването на телефона при натоварване на процесора; екрана на м4 е от темперирано стъкло, а не от Горила, така че вероятно е добре да предвидиш поставяне на протектор. Но ако търсиш добър баланс между цена, слушане на музика, геймплей, добра ОС, сносна батерия бих заложил на Сони.

04.01.16
21:38

В случая операционната система е определяща според мен, както и липсите на основни възможности при всички iPhone-и - SD карта, нормално прехвърляне на файлове, невъзможност за споделяне на едни и същи файлове между различни приложения и т. н. Откакто за пръв път пипнах устройство с недоразумението iOS, недоумявам как човек с някаква горе-долу средна техническа грамотност (т. е. човек, който може да чете гладко непознат текст) би дал пари за iPhone…

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.01.16 21:39.

Аз бих заложил на 5с

05.01.16
00:10

казано от Boby_ на 04.01.16, 21:38:

В случая операционната система е определяща според мен, както и липсите на основни възможности при всички iPhone-и - SD карта, нормално прехвърляне на файлове, невъзможност за споделяне на едни и същи файлове между различни приложения и т. н. Откакто за пръв път пипнах устройство с недоразумението iOS, недоумявам как човек с някаква горе-долу средна техническа грамотност (т. е. човек, който може да чете гладко непознат текст) би дал пари за iPhone…

Според мен е просто въпрос на вкус. Много от новите андроидски флагмани са без SD слот, а при много от средния и ниския клас телефони файловете на SD картата се държат по малко по-различен начин отколкото тези на харда; прехвърлянето на файлове от Android към IOS е по-лесно от обратното; съвместимостта на приложенията е именно причината повечето фирми, които разработват приложения да ги пускат първо за IOS, a едва след това за Android (затова и все още на IOS има повече приложения и игри). Една от чертите на IOS която много ми допада е, че при инсталация на приложения разрешителния режим е диалогичен - пита те за отделните неща вкл. достъп до местонахождение, лични данни и т.н., докато при Android е пакет с да или не; облака на IOS e по-добре структуриран и с повече приложения.

Има го и елемента с качеството на използваните материали при iPhone -  не правят компромиси с качеството и затова в обръщение са още модели отпреди 5-6 години, които си работят без забележки.

Но наистина разликата е отворен код срещу затворен; Android дава повече възможности за преработка на база собствени предпочитания и позволява да се ползват пиратски приложения, което е огромен плюс.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 05.01.16 00:19.

13.02.16
18:59

Аз съм с Iphone 6, набутах се много с този телефон, мислех наскоро да го продавам но ще се набутам с 300лв, ако имах възможност сега, бих си взел Samsumg S6 classic.

14.02.16
02:02

И аз бих заложил на самсунг или LG. На LG-то снимките по нищо не остъпват на iPhone-то ... то май те им ги изпълняваха и сега използват технологията в собствените си производства. Корейците в момента са си сила в технологиите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1