Anything is possible!

Прескочи до:

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

23.02.17
11:34

Алкохол не приемам, Ели!

И какво сега за калориите? Да не вярвам на написаното на етикетите ли? Ми то се губи смисъла на всичко тогава. Те, хората си пишат грешни данни на опаковките... АЗ не съм ОРАКУЛ да знам вярно ли е написано на опаковката не е ли... и тогава какво? Да спирам да смятам?
Или да се отказвам да водя дневник? Че то май се губи смисълът и от него? Смятам ГРЕШНО ... Тренирам ГРЕШНО...

ПП: Тези моите калории и сметки и предния път когато спрях да пиша бяха трън в очите на някой... та затова спрях дневника си. Май и сега ще спра заради това.

ВЯРВАМ на написаното на опаковките, защото ако не се доверявам на написаното.. трябва да си го измислям!
И СМЯТАМ! ТЕГЛЯ! ВСИЧКО ТОЧНО!

Мнението беше редактирано от Green на 23.02.17 11:39.

23.02.17
11:35

казано от James Hinks на 23.02.17, 11:09:

Противоречиш си :) Хем не целиш мускули, хем искаш стягане. Кое да се стегне тогава?
.

Намирам разлика между стягане и мускули!

23.02.17
11:38

Никъде не съм твърдяла, че приемаш. Просто обсъждаме от какво може на практика да идва разликата. След като не приемаш алкохол, значи идва от нещо друго.
Според мен просто сравнявай етикетите с таблици в интернет - примерно ползвай 3 източника, докато добиеш усет кои стойности са по-реалистични от други.
Всичко това го пиша, защото очевидно за теб е важно колко калории приемаш. Според мен ти изобщо нямаш за сваляне. Не го пиша за себе си.

Мнението беше редактирано от Елена на 23.02.17 11:39.

23.02.17
11:41

Тук възникват въпроси, поне от мое гледище...
Не са ли ти прекалено еднотипни тренировките в голяма част от случаите? (кростренажор, предизвикателство или 2(примерно число) вида твоя си тренировка)
Как ги изпълняваш, имаш ли усещането, че си натоварила мускулатурата, което си целяла(това във връзка с първия въпрос, защото можеш да си правиш едно и също без много зор и естествено ефект)? /изпотяването, дори и обилно не е гаранция за пълноценна тренировка/
Чувстваш ли се добре и тонизирана в ежедневието на основа на тези тренировки?
И активна си ли достатъчно в ежедневието, като изключим дневната тренировка?

Бия към момент, в който проблема би следвало да е от тренировките, е не от храненето.

23.02.17
11:43

казано от Елена на 23.02.17, 11:38:

Никъде не съм твърдяла, че приемаш. Просто обсъждаме от какво може на практика да идва разликата. След като не приемаш алкохол, значи идва от нещо друго.
Според мен просто сравнявай етикетите с таблици в интернет - примерно ползвай 3 източника, докато добиеш усет кои стойности са по-реалистични от други.
Всичко това го пиша, защото очевидно за теб е важно колко калории приемаш. Според мен ти изобщо нямаш за сваляне. Не го пиша за себе си.

Ели, на мен ми отнема по 20 минути дневно да смятам и въвеждам в таблицата си данните, защото всеки ден ям различни храни... имам примерно 5 вида сметани в таблицата си.. имам и 10 вида айряни и млека... всичко въвеждам за всеки отделно... не ползвам едни и същи... защото ако съм пила айрян боженци, утре пия пилос ..примерно! И данните не са еднакви!
Така е и за останалите храни. Всичко си записвам и тегля!

Нямам излишно време да търся на 3 различни места данните, след като и имам ТОЧНО за това, което съм консумирала!

Ти проверяваш ли на 3 места?
Аз ако трябва да сравнявам и търся..не ми мърда 1 час...които мога в нещо по - смислено да оползотворя.

23.02.17
11:46

Да, ако ти отнема 1 час, много ясно, че няма да проверяваш 100 източника.
Аз, както казах, мисля, че ти нямаш никаква нужда от сваляне на килограми. James Hinks и Дани са ти дали добри насоки за размисъл.
Аз се оттеглям.

Мнението беше редактирано от Елена на 23.02.17 11:47.

23.02.17
11:49

казано от Danny||| на 23.02.17, 11:41:

Тук възникват въпроси, поне от мое гледище...
Не са ли ти прекалено еднотипни тренировките в голяма част от случаите? (кростренажор, предизвикателство или 2(примерно число) вида твоя си тренировка)

Целя се да разнообразявам. Не всеки ден са едни и същи - с изключение на кростренажора. Той ми служи за загрявка преди останалото.

Как ги изпълняваш, имаш ли усещането, че си натоварила мускулатурата, което си целяла(това във връзка с първия въпрос, защото можеш да си правиш едно и също без много зор и естествено ефект)? /изпотяването, дори и обилно не е гаранция за пълноценна тренировка/

Имам усещането, че съм натоварена. Затова и през ден два съм с мускулна треска.

Чувстваш ли се добре и тонизирана в ежедневието на основа на тези тренировки?

Да, чувствам се прекрасно! Тренирам сутрин на гладно и това ме тонизира много!

И активна си ли достатъчно в ежедневието, като изключим дневната тренировка?

Активността ми е според деня. Иначе работя по 6 часа на бюро. Като имах гривна, движението ми беше от 4 до 10 хиляди крачки дневно.

23.02.17
11:55

От два месеца тренирам с по-предизвикателни тежести. Искам да ти кажа, че отчитам визуален прогрес повече, отколкото за цялата предишна година. Особено в краката, които са ми проблемна зона. Можеш да видиш снимки в дневника ми, няма кал да съм по-далече от груба мускулатура.

23.02.17
12:04

Разлика повече от 10% е нещо повече от статистическа грешка. Или етикетите са неточни или нещо друго.
Просто дай пример, ако има такъв, за който се съмняваш в хранителната стойност.

Пример случайно взет от 12.02
Изислила си калории: 991,88 кал
НО
Белтъчини: 40,88 грама =163,52ккал
Мазнини: 88,49 грама = 796,41
Въглехидрати: 54,42 грама =217,68 ккал

Общо са  1177,61 ккал , а не 991
за мен няма разлика, 100-200 какл за мен са  нищо, но ако ще смяташ точно. има :)

=====
аз пък има  мускули по ръцете и големи бедра ... бляк (tmi)

Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 23.02.17 12:05.

23.02.17
12:12

казано от Green на 23.02.17, 11:34:

... Тренирам ГРЕШНО...

Не, ти просто не тренираш. Не правиш разлика между тренировка(нещо, което изгражда някакви качества) и активност(нещо, което носи допълнителен енергоразход без да изгражда някакви качества). Тези две категории понякога се припокриват, понякога едната минава в другата. При теб някога е било тренировка, сега е просто активност.

казано от Green на 23.02.17, 11:35:

казано от James Hinks на 23.02.17, 11:09:

Противоречиш си :) Хем не целиш мускули, хем искаш стягане. Кое да се стегне тогава?

Намирам разлика между стягане и мускули!

А би ли ми я обяснила каква е? Интересно ми е кое може да се “стегне” ако не е мускул? Кожата?

казано от Green на 23.02.17, 11:49:

Имам усещането, че съм натоварена. Затова и през ден два съм с мускулна треска.

Мускулната треска не е тренировъчен показател, освен, че си направила нещо, което те е натоварило по начин, за който тялото не е било готово.

23.02.17
12:38

Разбрах, че не тренирам, а се движа ... правя нещо, а всъщност нищо.
Май най - добре пеша да вървя, кво си губя времето в “активности” по час... като мога да съм активна и с ходене.
Как не се сети някой да ми каже по - навреме, че си губя времето с уж тренировки! ЖАЛКО! Загубила съм толкова много!
Разбрах и че не смятам, всъщност че не трябва да гледам опаковките и данните .. Що ли въобще си ги пишат някви там глупости като не са верни. Да взема да им пиша на защита на потребителите ли? Бива ли такова нещо... Пф! Аман от измамници..

Стягам уж нещо, ама какво и аз не знам... май кожа! Да бе! Кожата си стягам! Ми то с тези тежести от по 1 и 10 кг кво да очаквам?

Мнението беше редактирано от Green на 23.02.17 12:39.

23.02.17
12:44

казано от Green на 23.02.17, 11:43:

не ползвам едни и същи... защото ако съм пила айрян боженци, утре пия пилос ..примерно! И данните не са еднакви!
Така е и за останалите храни. Всичко си записвам и тегля!.

Винаги съм казвала че броенето на калории е най-безрезултатната дейност, с която човек може да си загуби времето и нервите. Ако използваш това време за да се интетесуваш от качеството на това, коеро ядеш, ще спечелиш много повече. Самия факт че споменаваш боженци и пилос, ми говори, че не те бърка много какво ядеш.
Ппдкрепям напълно това, което Сашо ти е писал за тренировките.
С което се получава, че извършваш каква да е дейност, която ти прахосва енергията и после ядеш каква да е храна, за да върнеш част от нея. Без да имаш полезно действие нито от тренировки, нито от храна.
ПП: И ядосвайки се когато ти покажат грешките, също не печелиш.

Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.17 12:45.

23.02.17
12:48

казано от Margi на 23.02.17, 12:44:

казано от Green на 23.02.17, 11:43:

не ползвам едни и същи... защото ако съм пила айрян боженци, утре пия пилос ..примерно! И данните не са еднакви!
Така е и за останалите храни. Всичко си записвам и тегля!.

Винаги съм казвала че броенето на калории е най-безрезултатната дейност, с която човек може да си загуби времето и нервите. Ако използваш това време за да се интетесуваш от качеството на това, коеро ядеш, ще спечелиш много повече. Самия факт че споменаваш боженци и пилос, ми говори, че не те бърка много какво ядеш.
Ппдкрепям напълно това, което Сашо ти е писал за тренировките.
С което се получава, че извършваш каква да е дейност, която ти прахосва енергията и после ядеш каква да е храна, за да върнеш част от нея. Без да имаш полезно действие нито от тренировки, нито от храна.
ПП: И ядосвайки се когато ти покажат грешките, също не печелиш.

Това, че споменавам боженци и пилос, не значи че се храня с каква да е храна.
Когато съм навън и нямам под ръка домашно кисело мляко, ям боженци, защото за мен това е най - доброто на пазара.
Предпочитам да изям едно кисело мляко боженци, отколкото да стоя гладна.

Далеч си от представата за това с каква храна се храня и качеството и. Ако беше в обкръжението ми щеше да го знаеш.
Затова всички хора ми казват, че съм луда на тема био и здравословно хранене. Не консумирам нищо, което е със съмнителен произход и 90% от храната ми е ДОМАШНА!

Мнението беше редактирано от Green на 23.02.17 12:49.

23.02.17
12:53

Бпженци не само не е най-доброто на пазара, но дори в топ 10 не влиза.
Домашно е много общо. Баницата също може да е домашна с кори с 10-тина подобрителя; тората също може да е домашна, с блатове от бяла захар и бяло брашно...
Не казвам че знам с какво и как се храниш, защото храната в дневника ти е само числа. Изхождам от примера ти с кисело мляко. И не пиша само за да има нещо писано, а за да забележиш евентуално къде грешиш. За да не си доволна от резултатите, явно нещо не е окв изпълнението.
ПП: Подкрепих мнението ти по грешка. :)

Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.17 12:55.

23.02.17
12:58

казано от Margi на 23.02.17, 12:53:

Бпженци не само не е най-доброто на пазара, но дори в топ 10 не влиза.
Домашно е много общо. Баницата също може да е домашна с кори с 10-тина подобрителя; тората също може да е домашна, с блатове от бяла захар и бяло брашно...
ПП: Подкрепих мнението ти по грешка. :)

Аз не гледам кое мляко влиза в топ 10! Опитала съм ги всичките, които се предлагат на пазара.
Интересно ми е за теб кое е най - доброто мляко!

Домашно мляко значи: домашно мляко, от село, жълто, маслено, отделящо 2 пръста каймак!
Домашно кисело мляко значи: домашно мляко, подквасено с друго домашно! Отгоре образувало 1 пръст кора от каймака!

ЕТО С ТАКОВА МЛЯКО СЕ ХРАНЯ АЗ!

От това ДОМАШНО кисело мляко си цедя и правя салати или ям с лъжица!

От това ДОМАШНО прясно мляко си правя прясно сирене и моцарела, извара и прочие!

Тортите няма да ги засягам, че много подробности ще станат, за хора, които дори не ги е грижа!

Мнението беше редактирано от Green на 23.02.17 12:58.

казано от Green на 23.02.17, 12:38:

Как не се сети някой да ми каже по - навреме, че си губя времето с уж тренировки! ЖАЛКО! Загубила съм толкова много!

Всъщност преди време се опитахме няколко човека да ти кажем, но ти реагира по сходен начин. :)

Не, че си губиш времето - допълнителната активност и движението е добре дошло, особено когато имаш по 6 часа седене дневно. Въпросът е, че можеш за същото време, което отделяш сега, да получаваш по-добри резултати и да постигаш това, което целиш, ако си склонна да промениш някои неща и да излезеш от зоната си на комфорта.

23.02.17
13:03

Добро кисело мляко за мен е това, което има най-добри показатели за брой живи бактерии, липса на примеси от допълнителни мазнини, сухо мляко и др. Понеже знам кои млека на пазара отговарят на тези критерии, си позволявам да коментирам. Не мисля че е добра идея тук да споменавам марки.
Всъщност, има публилувани някои изследвания по различни критерии.
ПП: Когато ползваш домашно мляко, добре е да знаеш ефекта на пресните сирена върху организма и да прецениш дали отговаря на твоите цели. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.17 13:06.

23.02.17
13:06

казано от Вероника Налбатска на 23.02.17, 12:59:

казано от Green на 23.02.17, 12:38:

Всъщност преди време се опитахме няколко човека да ти кажем, но ти реагира по сходен начин. :)

Не, че си губиш времето - допълнителната активност и движението е добре дошло, особено когато имаш по 6 часа седене дневно. Въпросът е, че можеш за същото време, което отделяш сега, да получаваш по-добри резултати и да постигаш това, което целиш, ако си склонна да промениш някои неща и да излезеш от зоната си на комфорта.

Което значи да не тренирам по програмите на Руми Илиева, което значи че не трябва да тренирам с тежести от 1, 5 и 10 кг.
Което ЗНАЧИ, че трябва да започна да ходя да ТРЕНИРАМ във ФИТНЕС зала, защото иначе в домашни условия не мога да постигна нищо и само си губя времето!
Това ли да разбирам, че трябва да започна да правя? А също и да не си губя времето в смятане на макроси? А защо 90% от трениращите го правят, за да постигнат по - добри резултати?
Прието е че се смятат х4 и х9 и това е ЗАКОН!  Така ли?

23.02.17
13:09

казано от Margi на 23.02.17, 13:03:

Добро кисело мляко за мен е това, което има най-добри показатели за брой живи бактерии, липса на примеси от допълнителни мазнини, сухо мляко и др. Понеже знам кои млека на пазара отговарят на тези критерии, си позволявам да коментирам. Не мисля че е добра идея тук да споменавам марки.
Всъщност, има публилувани някои изследвания по различни критерии.
ПП: Когато ползваш домашно мляко, добре е да знаеш ефекта на пресните сирена върху организма и да прецениш дали отговаря на твоите цели. ;)

Отговорът ти не е задоволителен! Посочи марка, както съм го направила аз. А може би и твоето е един от всичките боклуци и затова не го посочваш!! :D :D :D иначе щеше да го посочиш!

ПП: Сега и сирената ли засегна? Ние млякото не сме оправили, пък сега сирена. Много компетентни хора имало тук!

Мнението беше редактирано от Green на 23.02.17 13:10.

23.02.17
13:10

Ами всъщност е закон, да.
Смисъл...  Знаеш ли какво се означава с единицата калория?

23.02.17
13:13

казано от БПН на 23.02.17, 13:10:

Ами всъщност е закон, да.

След като си купя в рамките на няколко часа нещо, което не е сметнато х4 и х9 ... директно ще изпратя снимка на етикета на определените органи, следящи това. Не може да пишат грешни неща по етикетите си и ЗАБЛУДЕНИТЕ хора като мен да им вярват.

23.02.17
13:20

Мда, има компетентни хора, но ти знаеш най-добре от всички и не приемаш помощ. Аз нямам “мое” мляко, не произвеждам. От други съображения не написах марка. Аз приключих с идеите към теб, само още едим съвет - избягвай да говориш с подобен тон на хора, за които не знаеш почти нищо, и с какво точно биха могли да са ти полезни.

23.02.17
13:24

казано от Margi на 23.02.17, 13:20:

Мда, има компетентни хора, но ти знаеш най-добре от всички и не приемаш помощ. Аз нямам “мое” мляко, не произвеждам. От други съображения не написах марка. Аз приключих с идеите към теб, само още едим съвет - избягвай да говориш с подобен тон на хора, за които не знаеш почти нищо, и с какво точно биха могли да са ти полезни.

Този съвет ти го препоръчвам и на теб! Не давай непоискани съвети и особено на хора, които не познаваш и не знаеш нищо за тях!

казано от Green на 23.02.17, 13:06:

Което значи да не тренирам по програмите на Руми Илиева, което значи че не трябва да тренирам с тежести от 1, 5 и 10 кг.

Тежест от 1 и 5 кг не ги броим за тежест в твоя случай, а 10-те кг - зависи за какво ще се ползват.
Така че ако тренировките на  въпросната дама не позволяват включването на по-предизвикателна тежест, то да, за целите, които имаш, е нужно да се преориентираш.

казано от Green на 23.02.17, 13:06:

Което ЗНАЧИ, че трябва да започна да ходя да ТРЕНИРАМ във ФИТНЕС зала, защото иначе в домашни условия не мога да постигна нищо и само си губя времето!

Съвсем не значи това.
Можеш да продължиш да тренираш в домашни условия и има много примери за добри резултати, постигнати в такава среда.
Инвестирай в повече свободни тежести (дискове, лост, дъмбели), пудовка, ластици и т.н. - тези теми са коментирани много във форума, както и идеи са давани.
И не си мисли, че ако сложиш повече от 10 кг ще направиш огромни и грозни мускули. :)

23.02.17
13:30

казано от Green на 23.02.17, 13:13:

След като си купя в рамките на няколко часа нещо, което не е сметнато х4 и х9 ... директно ще изпратя снимка на етикета на определените органи, следящи това. Не може да пишат грешни неща по етикетите си и ЗАБЛУДЕНИТЕ хора като мен да им вярват.

колегите от БАБХ директно
http://www.babh.government.bg/bg/Page/problem-phone/index/problem-phone/0700 122 99
http://www.babh.government.bg/bg/Page/problem_signal/index/problem_signal/Подай сигн�

23.02.17
15:10

Ще го кажа така  - когато храненето и тренировките не водят до желания резултат, трябва да се обърне внимание на хормоните - полови, щитовидни, инсулин. Аз лично години наред нямах прогреса, който се очакваше да имам, тъй като съм страдала от некоригиран хипотироидизъм, за който някак си не бяха успели да ме диагностицират овреме. Вземи и си направи изследвания, консултурай се с ендокринолог и ако, дай Боже, си здрава тогава има два варианта:

Вариант 1: тренировките и храненето ти постигат цели, които са различни от твоите. Приемаш го и продължаваш да се храниш, тренираш и изглеждаш по същия начин.

Вариант 2: Избираш хранителен режим и тренировъчен метод, адекватни на целите ти и следваш тях. За 2-3 месеца обикновенно става ясно дали човек е на прав път.

23.02.17
18:02

Green, можеш да пробваш млечните продукти на Алфатар.

23.02.17
21:03

казано от Danny||| на 23.02.17, 18:02:

Green, можеш да пробваш млечните продукти на Алфатар.

Купувам и от тях, но не навсякъде ги зареждат. Предимно в метро ги намирам, както и в по - малки магазинчета също.

23.02.17
21:07

казано от BP на 23.02.17, 15:10:

Ще го кажа така  - когато храненето и тренировките не водят до желания резултат, трябва да се обърне внимание на хормоните - полови, щитовидни, инсулин. Аз лично години наред нямах прогреса, който се очакваше да имам, тъй като съм страдала от некоригиран хипотироидизъм, за който някак си не бяха успели да ме диагностицират овреме. Вземи и си направи изследвания, консултурай се с ендокринолог и ако, дай Боже, си здрава тогава има два варианта:

Вариант 1: тренировките и храненето ти постигат цели, които са различни от твоите. Приемаш го и продължаваш да се храниш, тренираш и изглеждаш по същия начин.

Вариант 2: Избираш хранителен режим и тренировъчен метод, адекватни на целите ти и следваш тях. За 2-3 месеца обикновенно става ясно дали човек е на прав път.

Правила съм си изследвания по друг случай - опити за забременяване, но всичко е в норми. Точно преди два месеца ги правих и всичко ми е добре.

Спряла съм се на вариант 2 и именно затова си смятам калориите и сменям постоянно тип натоварване. Но явно това, което правя се оказва грешно според хората, изразили се днес в дневника ми.

Мнението беше редактирано от Green на 23.02.17 21:08.

23.02.17
21:54

казано от Green на 23.02.17, 21:07:

Правила съм си изследвания по друг случай - опити за забременяване, но всичко е в норми. Точно преди два месеца ги правих и всичко ми е добре.

Спряла съм се на вариант 2 и именно затова си смятам калориите и сменям постоянно тип натоварване. Но явно това, което правя се оказва грешно според хората, изразили се днес в дневника ми.

Т.е. TSH ти е между 0.3 и 1.5 (толкова е добрата зона за забременяване), нямаш инсулинова резистентност и си на тези каалории и не сваляш?!?!

А допускала ли си, че може би хората тук се опитват да те накарат да се замислиш, дали с такъв тип тренировки е възможно изобщо да постигнеш това, което искаш. Аз не виждам някаква драстична промяна да е направена. Не говоря само за абсолютната стойност на тежестите, с които тренираш, а и за начина, по който е структурина тренировката. Да споделя - имах най-малко дупе, най-стегнато и добре оформено точно преди да забременея, но кляках с 50 кг. на смит машина, дърпах си сама тягата и бях забравила за съществуването на машини за “крака” (айде, с изключение на лег пресата). Бях пo-тежка от сега и носех два номера по-малки, скини дънки.

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1