07.02.16
14:18
Здравейте хора :)
Преди няколко месеца преживях доста тежка раздяла и от тогава леко казано направо си е..х майката. Пуша по кутия цигари на ден , трудно заспивам , никакви витамини а яденето е под всякаква критика. Никаква физическа активност или натоварване. На моменти и при най-лекото натоварване и сърцето ми ще превърти.. Усещам че е момента за промяна и ви моля за насоки и съвети. Никига не съм бил запален фитнес човек но съм тренирал и мога спокойно да кача че даже и леки плочки имах :) Въпреки че знам че не е редно успях да си навредя на тялото и искам промяна.. За няколко 4..5 месеца от оформено 90 кг тяло заприличах на нищо и паднах до 82..83. Висок съм 187..9см. Всякаква помощ ще е добре дошла! Благодаря ви :)
Темата беше редактирана от Петко Дачев на 07.02.16 19:43.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.02.16
18:14
Как искаш да ти помогнем? Ти сам трябва да си помогнеш, а щом се самосъжаляваш няколко месеца, значи си слаб човек. Почни да се грижиш за себе си, защото никой друг няма да го направи.
07.02.16
19:02
Това ми е ясно и без да ми го казваш :) въпоса ми е за тренировка,кардио храни и т.н
07.02.16
19:06
Питам за помощ защото ако сега почна да бягам за кардио като побъткан или да вдигам и да се гъча с някакви храни нз дали няма да си навредя след този стрес на тялото . мисля че нямаш правото са ми казваш що за човек съм а и изобщо тук не е мястото за това :)
07.02.16
20:38
Тежко и бавно се преживява нещо, в което човек е вярвал дълго време. Много ще ти помогне да ангажираш вниманието си с нещо полезно. На първо време грижата за себе си е правилният избор. Когато постепенно започнеш да се чувстваш добре, това ще си проличи и околните ще започнат да те възприемат по различен начин. Така си увеличаваш шансовете да срещнеш нови хора, а защо не и да намериш и нов човек до себе си.
Храната е хубаво да ти е разнообразна. Месце, риба, яйца, прясна салата всеки ден, качествени млечни продукти (препоръчвам ти много ЕлБи), ядки (за предпочитане сурови), студенопресовано олио (шарлан, зехтин, орехово, сусамено и т.н.), пчелни продукти, качествен хляб, ориз, паста. Ако си падаш кулинар опитай сам да си омесиш квасен хляб.
Избягвай олиото и маргарините (почети за трансмазнините и ще разбереш защо), също сведи до абсолютен минимум обработените храни в целофанче. Не забравяй да пиеш достатъчно вода. Избягвай алкохола.
Колко точно да се храниш и в какво съотношение - опитай по усет. И без това, както казваш, си отслабнал, не се тормози да се тъпчеш с храна, просто внеси малко повече качествена и калорична храна.
Вземи си добавка рибено масло и мултивитамини. Аз съм доволна от съотношението цена/качесто на Doppelherz A-Я с лутеин.
За заспиване вечер - чаша топло мляко с мед. Топъл душ също върши идеална работа. От билките - едно хапче вечер преди лягане мента/глог/валериана помага за общо успокоение. Избягвай тренировките късно вечер, поне в началото докато се адаптираш, за да не ти попречат на съня. Опитай сауна и масаж. Опитай всякакви неща, които биха ти доставили удоволствие - качествен шоколад също спада в тази графа.
Тук можеш да прегледаш различни рецепти от фитнес общността ни.
Спортуването е неизменна част от процеса. Между другото не е задължително да е фитнес. Бокс, бойно изкуство, борба, атлетика.... Изборът е твой :) Фитнесът е много достъпен и ако си се обърнал към него потърси във форума примерни кръгови тренировки за цяло тяло. Ето една добра примерна програма. Форумът е пълен с информация. На правилното място си.
08.02.16
10:22
казано от Петко Дачев на 07.02.16, 19:06:
Питам за помощ защото ако сега почна да бягам за кардио като побъткан или да вдигам и да се гъча с някакви храни нз дали няма да си навредя след този стрес на тялото . мисля че нямаш правото са ми казваш що за човек съм а и изобщо тук не е мястото за това :)
Ами да прав си, ако от заседнал живот почнеш изведнъж 2 часа кардио с някакъв орязан хранителен режим няма да е добре.
Почни с леки тренировки и постепенно увеличавай. Тези насоки за хранене горе-долу покриват как трябва да се храни човек за да бъде здрав. Можеш да си ядеш и свинско (не знам защо е извадено).
08.02.16
17:45
Повече тренировки с тежести, това кардио няма много работа тук...
08.02.16
20:24
Тежестите не са проблем. Спича ме това че като почна някакво натоварване и още в началото и сърцето ще превърти. Преди бягах по 20 мин преди да почна да тренирам а сега след тези цигари имам усещането че ще хвърля водите
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече