Важно е да разбера има ли значение големият интервал между храненията?

13.02.16
00:25

Здравейте, искам да ви попитам нещо относно храненето, тъй като ценя мнението ви на хора, интересуващи се и разбиращи от тези неща. Смятате ли, че големите интервали между храненията вредят РЕАЛНО на организма ми.. просто откакто започнах с режимите (вече ги спрях) , но времето, когато се храня остана едно и също.. закуската ми е към 12:30 най-рано, късният ми обяд е към 17:30 най-рано, след което ям плод и към 20:30 обикновено вечерям.. ЗНАМ, осъзнавам, че звучи абсурдно и глупаво, но просто ми стана нещо като психическа нагласа, казвах си ,,Абе да... скоро ще започна работа, а хората, които работят или които имат ангажименти нямат време да ядат стриктно час по час, особено като са затрупани от работа.. по-добре да си хапвам така, че да свикна тъкмо с този тип хранене’’ ... А според мен е дълбоко в това, че просто като обядвам към 3-4… пак ми се яде нещо, дори и да съм яла протеин+въглехидрат, а до 20-20 и нещо има доста време, и затова един вид се презастраховам, като обядвам в 5:30-18:00 и след това хапна и плод и докато дойде време за вечеря не съм умряла от глад... да... знам, че е много тъпо и определено смятам да го променя, но искам мнението ви  според вас наистина ли вреди този голям интервал между закуската и обяда, който се превръща в 1 на куп, и ако да, моля, споделете ми какви неща най-вече причинява в организма ми, за да съм поне сигурна, че е правилно да спра този объркан начин на живот.. Благодаря ви много предварително.

П.С: моля ви само нека да не качвам примерното ми меню, тъй като съм го правила преди време в същия форум :)

13.02.16
00:26

Не, не вреди.

13.02.16
01:11

Не, не вреди бъди спокойна.

Дори има режими, които са базирани точно на това. Голям интервал без храна, последван от 6-8 часов прозорец в който си набавяш нужните калории за целият ден :)

14.02.16
00:08

Добре де, а през тези големи интервали организмът ми не се ли стресира и не започва да складира мазнини?

15.02.16
13:22

Ще складира/стреми да складира мазнини , само ако не му доставяш оптималното количество хранителни вещества според ежедневните му нужди, което се получава при преяждане/недояждане съответно и то за по-големи интервали от време (няколко последователни дни и нагоре). Мисля, че няма от какво да се притесняваш, ако тези часове те устройват.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1