22.02.16
18:55
Здравейте, на 02.04 ми предстои физически изпит за НВУ. Проблемът е, че трябва да сваля 30 секунди от бягането на 1000 метра и 3-4 секунди от совалки 10х10. Някой ако може да сподели каква тренировка да правя и някакви тънкости при совалките и бягането на 1000 метра, защото гоня резултат 03:10 което ми се вижда направо невъзможно. Приятел ми сподели за някакви хапчета за астма които се пият преди състезания или изпити и много подобряват обема на белите дробове, някой ако знае нещо по въпроса ще бъде доста полезен.
Тренирам лицеви, коремни, ходя на фитнес и бягам всеки ден, но резултатите при бягането не се подобряват особено.. Коремните и лицевите не са проблем.
22.02.16
19:05
казано от rooof на 22.02.16, 18:55:
Здравейте, на 02.04 ми предстои физически изпит за НВУ. Проблемът е, че трябва да сваля 30 секунди от бягането на 1000 метра и 3-4 секунди от совалки 10х10. Някой ако може да сподели каква тренировка да правя и някакви тънкости при совалките и бягането на 1000 метра, защото гоня резултат 03:10 което ми се вижда направо невъзможно. Приятел ми сподели за някакви хапчета за астма които се пият преди състезания или изпити и много подобряват обема на белите дробове, някой ако знае нещо по въпроса ще бъде доста полезен.
Тренирам лицеви, коремни, ходя на фитнес и бягам всеки ден, но резултатите при бягането не се подобряват особено.. Коремните и лицевите не са проблем.
Търси.... Славко ;)....
22.02.16
20:04
3.10 мин. на километър е зверско време за непрофесионален бегач.Аз съм правил 3.20 на км. ,но натоварването е смазващо.Според мен това 3.10 е непостижимо за много народ,така че ще трябва да се потрудиш доста.Трябват ти дълги отсечки от 400-600-800 м.,които да бягаш с по-високо темпо от темпото на 1 км.,за да можеш да имаш прогрес.А
Ако има някой,който е по-запознат да сподели.
23.02.16
16:43
Като нямаш нужната подготовка, магичесткото хапче няма да ти помогне (което в случая е кленбутерол). Започни да наблягаш на обема и нещата ще дойдат от самосебе си. Иначе тия мнения, че 3:10 е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО за непрофесионален бегач може да ги пренебрегнеш преспокойно.
23.02.16
22:52
А бе сериозно бягане е 3.10 за километър, иска доста бегова подготовка или адския талант и ген за бягане.
За питащия - отсечки с обем, помощни бегови упражения(скокове, различни начини на бягане) на равно и на стълби, по-дълги бягания(но не над 1600 метра) и най-вече хубава и правилна механика на бягането. Ако си във форма и не си много далече от това време може и да се справиш.
24.02.16
10:22
Питащият има да свали 30 сек. ,което означава,че сега бяга 1 км. за 3.40 мин.Който е бягал това разстояние за време знае какво означава 3.10 и как се свалят 30 сек.
Мнението беше редактирано от cRossfit на 24.02.16 12:18.
24.02.16
11:19
Принципно ако свалиш от личното тегло, времето автоматично ще падне с доста. Както и ще станат по-лесни упражненията със собствено тегло. Но не си написал колко тежиш и имаш ли за чистене.
Е да де. ама не видяхте, че този резултат го иска до 2. Април. От 3;40 на 3:10 ...
Такава химия няма. Много е кратък срока за такова подобрение.
3:10 ли е норматива за НВУ? Това за каква специалност е?
Изпитът за физическа годност се провежда по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест. Следователно 3:10 за 1-ва възрастова група е за максимален брой точки 100, което е много рядко срещано явление. Смятам, че 3:30, 3:40 ще е идеално като време, стига да се справиш и с другите компоненти на нужното ниво. Има достатъчно информация в сайта на НВУ “Васил Левски” колко точки трябва да събереш и кое колко ти носи. Успех!
Благодарв за мненоята. Иначе 82кг на 185съм. Нещо напоследък и лицевите не ги правя повече от 60 и се притеснявам.. Какви тренировки да съчетая с бягането на отсечки? Някакви добавки? Също, ако някой има опит и със совалките, може да сподели подходяща тренировка, там макс точки е за 24секунди 10х10. Лицевите са зс минута 75.