Азотен Бустер за 15 годишен да или не ?

Здравейте,на 15 години съм чел съм много по темата , но все пак искам да видя какво ще ми кажете за азотния бустер знам че на тези години не е хубаво да се пие.Ако някой може да предложи подобен продукт който да е по безвреден ще бъда благодарен .Спрял съм се на марката  “BSN THE NEW N.O. XPLODE” знам че е една от добрите.Като стаж имам 3 години пил съм BCCA протеин и креатин.Благодаря предварително.

11.03.16
12:46

Не е подходящо да пиеш такъв тип продукти на твоята възраст. А и не мисля, че ти е нужен.

11.03.16
13:40

Знаеш много, ама нищо не знаеш.

Реално ти знаеш, че не ти трябва такъв продукт, ама питаш с надеждата някой да ти каже, че няма лошо да вземеш, защото ти се иска да пробваш.

Бухай яко, даже под 5 дози не взимай........

No xplode не си взимай обаче, защото знам че така или иначе ще пробваш :)

11.03.16
13:51

И родителите са за бой ... Дават по 5 лева на децата си за фитнес, колкото да не им се мяркат пред очите и дотам. Повечето не се интересуват какви са тренировките, с какво се хранят децата им, с какви хора общуват по залите . Като им открият бурканчетата с добавките , в най-лошият случай следва едно конско за норматив, без самите родители да знаят какви са реалните опасности , които крие употребата на някои спортни добавки.

Отговорът е категорично не. Нито от тези продукти има голяма полза, нито ти имаш нужда от тях.

Друг е въпросът, че младежите често прекаляват с кока-колата, която може да сложи всеки буустър в джоба си, що се отнася за количествата кофеин. Да не говорим и за Зеро с нейния аспартам... Получава се забава за нервната система.

11.03.16
23:26

Кока-колата, че е боклук - боулук е , но какво общо имат кофеин и аспартам с азотен бустър? Към автора на темата  - аз лично не виждам абсолютно никакъв проблем да вземеш азотен бустър, полза особена не виждам също обаче. Все пак ако така и така решиш да взимаш, по-добре си го сглоби сам, излиза по-евтино и доста по-ефективно - AAKG, Citrulline Malate, agmatine sulfate, каквато и да е комбинация от тези в адекватни количества би била доста по-ефективна от който и да е бустър.

Мнението беше редактирано от rvg на 12.03.16 02:04.

11.03.16
23:35

TOQ POST MA KARA да си скъсам дипломата за виШО, пОскам сАлза и каквото още се сетите ...
Кофеинът е основна съставка на повечето азотни буустъри. Менделеев , да беше попрочел някой-друг етикет на подобен продукт преди да даваш идеи за бъркочи в стил “Бон Апети”

12.03.16
01:59

Скъсай си дипломата за виШо, ниШо, че и за елементарна логика даже. Коефеинът няма НИЩО общо с азотен буустър. Това, че разни идиоти го завират в “азотните” си бустери, в които има 1 грам Цитрулин, 2 грама безполезни боклуци и 300 грама кофеин си е техен проблем и на тия които им купуват буламачите, но не придава на кофеина свойство да покачва азотния баланс.
Малко елементарна култура също едва ли ще ти е излишна.

Мнението беше редактирано от rvg на 12.03.16 02:07.

12.03.16
09:18

Както казах- кофеинът е основна съставка на повечето азотни бустъри на пазара. За азотния баланс е от ясно , по-ясно.Нали за това уж са създадени. Повечето бустъри, които ми изникват в съзнанието като марки, са бъкани с кофеин . Буквално изпържват нервната система.Един такъв продукт не е подходящ за 15-годишен при всички положения. Може да е ефективно и целесъобразно да се набуха с AAKG, Citruline Malate, Agmatine , но при всички положения не е нужно на момче на тази крехка възраст. Единственото нещо, от което има нужда е силна и разнообразна храна . Дори и с тежестите не бива да се прекалява.

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 12.03.16 10:33.

казано от rvg на 11.03.16, 23:26:

Кока-колата, че е боклук - боулук е , но какво общо имат кофеин и аспартам с азотен бустър? Към автора на темата  - аз лично не виждам абсолютно никакъв проблем да вземеш азотен бустър, полза особена не виждам също обаче. Все пак ако така и така решиш да взимаш, по-добре си го сглоби сам, излиза по-евтино и доста по-ефективно - AAKG, Citrulline Malate, agmatine sulfate, каквато и да е комбинация от тези в адекватни количества би била доста по-ефективна от който и да е бустър.

Разбира се, че има много общо. Вредните съставки в буустърите са именно стимулантите. Какво очакваш от обикновени аминокиселини като цитрулин и аргинин?

Огромните количества кофеин изгарят нервната система и водят до адренална умора. Аспартамът също не е цвете за мирисане и превъзбужда нервната система.

12.03.16
15:15

Добре, и защо някой би си купил бустър натъпкан със стимуланти и аспартам, при положение, че нито едно от двете няма нищо общо с азотния баланс? Това са неадекватни съставки за такъв продукт. Какво да очаквам от ААКГ и цитрулин освен повишен азотен баланс и напомпване? Ако не вярваш изпии по 5 гр преди тренировка и провери сам.

13.03.16
22:27

Аз нямам нужда от една торба добавки да си подобрявам азотния баланс и напомпването , същото важи и за 15-годишния, който пита и най-вероятно няма какво да помпи ;)

13.03.16
23:00

Добре, и защо някой би си купил бустър натъпкан със стимуланти и аспартам, при положение, че нито едно от двете няма нищо общо с азотния баланс?

1. Защото е модерно.
2. Защото не разбира.
3. Защото е прост.

То не че и тия велики съставки като цитрулин малат, ААКГ и т.н. повишават кой знае колко каквото и да е.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1