Хранително разстройство

13.03.16
09:46

Здравейте! Искам да споделя с вас един мой проблем, знам че сайта не е за лични проблеми, болести и т.н. Обаче отдавна си мислех да споделя с вас проблема си, понеже виждам, че има много хора като мен.. :( От 2 години насам страдам от хранителни разтройства. Първо едвам се измъкнах от анорексията, дълго време гладувах. След това се започна с манията по здравословното хранене - орторексия?!И накрая преяждането и още не мога да се измъкна от този омагьосан кръг. Просто наистина не мога да ви опиша колко много храна поглъщам наведнъж. Всеки ден, целодневно се тъпча. Имам голям психологичен проблем и ми е адски трудно. Не мога да ви опиша как съм си сринала храносмилателната система само от преяждане, имам огромни болки постоянно. Даже си мислех да започна пак с гладуването, но после осъзнавам че не това е решението.... Забравих да кажа, че съм на 18год. от Пловдив

Темата беше редактирана от Elena Dianova на 13.03.16 09:48.

Здравей!

Няма лошо да споделиш, дори понякога е хубаво нещата да се изричат “на глас”, но за съжаление форумът, макар и полезен като среда за комуникация, едва ли ще е достатъчен, за да работиш в посока разрешаване на проблемите от това естество. Не те познавам и не знам историята ти, но ми се струва, че ще е нужно повече.

Според мен е редно да се обърнеш към специалист, който да ти помогне. Ако си непълнолетна, обсъди със семейството си.

Желая ти успех!

(Това дневник ли ще бъде? Ако не, ще преместя темата в по-подходящ раздел)

13.03.16
10:15

Привет и от мен. Поздравления за това, че си се справила с анорексията. Според мен основният проблем при теб е нещо, което те тревожи, може би не се харесваш, търсиш съвършенството в тялото, в живота? Ако е така, не се притеснявай, много хора са като теб, но при всеки се изявява по различен начин. Аз ще се радвам да споделиш повече за себе си, може и на лично, ако те притеснява тук :)

13.03.16
15:34

Благодаря ви за отзивите! Не, това няма да бъде дневник, защото ще ми е трудно да описвам толкова много храна, а и не знам в какви количества е (освен ненормално много...). Проблемът е, че не попаднах на добри психолози. А също така родителите ми са в много лошо финансово състояние, дори единият не работи. Много е трудно лечението, когато сме в такова състояние, а наистина чувствам че имам огромна нужда от това да се оправя. Трудно е, защото не мога сама да си помогна. Пробвала съм хиляди пъти, но безуспешно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1