Лека атлетика - лека подходяща еклектика.

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.10.16
13:55

Вчера без тренировка, поради ангажименти - не друго.

Днес тренировка по подобие на тази във вторник.
Ще мога и да побягам :)

Вечерта бягане 15 + 25, разкъса се, но все пак беше приятно и на дневна светлина.

Мнението беше редактирано от Danny||| на 14.10.16 06:50.

14.10.16
09:09

Днес
25 мин велоергометър
20 мин гребен тренажор

Вечерта, ще правя малко отсечки 10-12 x 400.
В неделя на състезание.

21.10.16
16:27

Бях болен тия дни...
Което не ми попречи да си потренирвам леко-полеко вкъщи. :)
Вчера и побягах малко по едно хубаво байрче, което го взех доста добре, въпреки лихсата на такава подготовка скоро, та съм доста доволен.
Всичко е ок, върви както трябва.

02.11.16
08:49

Здравейте!
Отбивам се за малко, само да кажа, че всичко е наред - основната цел се изпълнява по най-добрия начин и се надявам до пролетта да постигна оптимално тегло и да си подновя сериозно беговите тренировки.
За момента доста добре ми влияе ОФП-то, връщам силата лека-полека, работя за ядрото и се чувствам доста добре.
Бягането е сведено до 2-3 пъти седмично, нещо в най-общия случай относително дълго(около час), не съвсем разхождане.
В останалите дни кардио вкъщи и ОФП.
Рядко почивен ден от тренировки.

С воденето на дневника изглежда нещата няма да се получат, не ми е привично да го правя публично, не е като да имам проблем на водя дневник за лични нужди, даже го правих доста подробно(излишно подробно), но в момента не ми е кой знае колко нужно, защото е ангажимент, който понякога натоварва психиката с очаквания и въпроси. :)
Успех на всички!

03.11.16
00:16

:) Ами успех, аз тъкмо щях да те питам дали ще зазимяваш и явно да. Ама то не е лошо даже е хубаво да се взима почивка и да се правят други неща. Ти зимата като паднат температурите под 0 градуса тичаш ли навън “?

03.11.16
08:44

В интерес на истината, въпреки че съм свалял килограми с бягане(около 25) и съм поддържал също с бягане и с ядене на какви ли не глупости с обем около 50-70 км, на този етап не смятам, че бягане и сваляне ще са по-добър вариант от тежести - гимнастика - кардио вкъщи и бягане навън, та затова така.
Много е важно да се бяга през периода и да има кардио и вкъщи.
Не ми пречи студеното време, най-вече проблем е когато има лед, въпреки че имам шпайкове и мога да бягам с тях без да се пребия :)
Единствено при студено време добре да се разгрее преди това и да са покрити колене, глезени, защото от студа, неравния терен и неподготвено тяло за тренировка риска от контузии се увеличава доста.

09.12.16
10:35

Здравейте!
Всичко е наред с хавата, даже и фитнеса в кондиционната му част доста започна да ми допада и да ми влияе(надявам се благотворно) за бъдещата ми бегова подготовка за догодина. :)
За момента овладях техниката на мъртвата тяга и пробвах как се получават клековете, което при мен не беше абсолютно пълно движение до клякане, но съм доволен и на това.
Оборудвам се лека-полека с тежести, не следвам някаква изготвена от специалист програма, но си изграждам навици и смятам основно на база на опит да прогресирам. За момента съм доста доволен от състоянието на кръста си, тъй като го усещам по-здрав и тягата се очертава като едно от любимите ми упражнения, другото мисля, че са нападите, но за момента те не включват допълнителна тежест, а са само със собствено тегло.

Относно бягането, за 3-4 пъти седмично мисля, че ми се получава добре.
Но утре ще си направя едно контролно в парка, така че ще споделя как е.
Като тегло кантара показва положителни резултати(въпреки че не се чувствам много лек), а огледалото също е на мнение, че ще се получи работата(и ще се орелефяваме бавно, но славно).
Утре ще Ви драсна и ще видим как върви и с бягането, да се надяваме на не много студен въздух. :)

10.12.16
18:01

5kmrun - 18.18 с едно 10 секундно спиране за връзване на връзки на една пейка :D
Положението е силно обнадеждаващо :)

27.12.16
17:26

Здравейте!
Що се отнася до скромната ми особа и двигателните ми навици - за щастие те се реализират на задоволително ниво, изцяло на базата на тренировки вкъщи, включващи кардио, тежести и основни движения предимно за корем и крака.
Нокаутирах се за доста време, с доста количество поет студен въздух, което доводе до това, но учудващо бягането не ми липсва кой знае колко, въпреки че то е голям наркотик.

И сега по-важното:
Да допринеса за позитивното настроение в този празничен миг с едно пожелание, насочено основно към новата година...

На първо място, нека бъдем живи и здрави!
А сетне, при изпълнени първи условия, да развием търпението и дисциплината си, на която основа можем да постигнем целите си, ако вложим достатъчно усилия, за достатъчно дълъг период и чрез ползата на правилна методика.
Да бъдем уверени, но не самонадеяни, да се наслаждаваме на пътя към целта, защото той ни носи промяна и удовлетворение, както и да бъдем достатъчно отворени и отговорни към новото и новите решения, за да се развиваме в желаната насока.
И да има с кого да споделяме тежките моменти, както и поводите за радост! :)

08.01.17
20:35

Здравейте!

Айде малко да се отчета, така за новата година. :D
Като цяло, що се отнася до тренировки те са си същите както съм споменавал напоследък - повече тежести, малко собствено тегло и също така повечко наблягане на корема.
Което няма невероятно осезаем резултат, като външен вид съм слабо подобие на Митьо Пищова - хем има мускули, хем има издут корем :D

Това леко ме радва, тъй като се чувствам много добре, много спокоен и уверен, мисля, че и по-разумен, що се отнася до натоварване, което неминуемо ще се отрази на бягането, което не толерира глупости.

Като оставим това, започнах и малка суплементация - витамини и рибено масло, занапред обмислям и включването на някакви адаптогени и протеин(особено след тежко натоварване),  въпреки че от приема си на родиола не съм останал с впечатление за действието му що се отнася до физическо натоварване, но определено мисля, че имаше ефект що се отнася до ментално натоварване.

Ето и малко вдъхновение за бегачите, за мен това е изключително полезно видео:
https://www.youtube.com/watch?v=Dr7DfCbLMwo

08.01.17
21:04

казано от EcreasAuthor на 08.01.17, 20:35:

Като оставим това, започнах и малка суплементация - витамини и рибено масло, занапред обмислям и включването на някакви адаптогени и протеин(особено след тежко натоварване),  въпреки че от приема си на родиола не съм останал с впечатление за действието му що се отнася до физическо натоварване, но определено мисля, че имаше ефект що се отнася до ментално натоварване.

Не мисля, че адаптогените са от добавките, чието действие е силно осезаемо...както предтренировъчни бустери, да кажем...зависи какво очакваш да се случи. :)
Вместо пдротеин на прах, аз лично бих предпочела аминокиселини.

08.01.17
22:45

Благодаря ти за включването, тайно даже се надявах да се включиш и го оценявам наистина. :)

Общо взето, идеята ми е да се възстановявам добре, както и да поддържам общото си здраве.
Протеина и адаптогените са просто разсъждения, тъй като в момента е подходящо да обърна внимание на подготовката в бъдеще, тъй като не съм запознат с добавките като цяло - не съм се интересувал и дълго време ги смятах за нещо подобно на допинг...тъй като не харесвам нечистия спорт.

За щастие отворих съзнанието си, за да осъзная полека по-подходящ път, който да включва и нормални добавки, които е естествено да се ползват при активен спорт на полу-професионално ниво.

Имам очаквания само към протеина(а вече и към аминокиселините, след твоята препоръча), да подпомогнат възстановяването след тежки тренировки, тъй като често ги правя вечер и освен полезно е и много удобно да се приемат тогава.

Ще се вслушам в съвета ти определено, що се отнася до подбора. :)

23.01.17
15:55

Здравейте!
Най-общо тренировките си вървят.
Модела за момента е велоергометър, кростренажор(ок. 3-4 пъти седмично по около 40-50 минути със слабо съпротивление за да се запази тонуса на мускулите най-вече).
Базови упражнения - тяга, клек; раменна преса с щанга, мечка(по-рядко);
СТ: Лицеви опори, AB Wheel, коремни преси(вкл. странички) и повдигане на крака от лег, напади СТ и с лост(10.5кг вероятно).
Бягане: изключително рядко, когато се оправи времето започвам да акцентирам на него.

Що се отнася до диетата, имам идея да опитам нещо ново...
Хранене с повече протеин, като няма да следвам класическа схема само и единствено протеин, зеленчуци и мазнини.
Закуска и вечера ще съдържат протеин(100-150гр), докато обяда ще съдържа въглехидрати.
Целта на това хранене ще е да мога да спортувам по този модел, да се чувствам добре(физически и психически) и да поддържам калориен дефицит.
Мнения?

23.01.17
17:37

Здрасти! Надявам се, че си съобразил хранителния режим с това, в коя част на деня е тренировката/ите и техния брой. При мен за доброто ми представяне по време на тренировка (визирам бягания и бегови тренировки) значение има стомахът да не е пълен. Дори и да се храня няколко часа преди тренировка не консумирам месо, както и не прекалявам с фибрите. От друга страна обаче познавам лекоатлети, при които това да обядват пържола и салата, и след няколко часа да имат тренировка не ги притеснява особено... Така, че пробвай и ще чакаме отзиви!

23.01.17
19:52

И аз съм така, може би и бягането го изисква като спорт.
За момента, тренирам най-вече един път дневно, като или е на уред(вело и крос тренажор) или базовите и собственото тегло(които си съчетавам), в повечето случаи имам възможност да хапвам бързо след тренировка, така че не е проблем.
При подобен режим(както хранителен, така и тренировъчен) вярвам, че ще мога да свалям спокойно около 3 кг месечно, а смятам, че излишните килограми са около 10.
В това време, ако мога да кача обем и малко скорост ще съм изключително доволен, а втората половина от годината мога реално да се готвя за нещо специално и да очаквам резултати. :)

25.01.17
10:38

Опис на храната... с идея най-вече да има разнообразие.
Относно захарта, нямам проблем с нея и не искам да се лишавам от сладкото, просто контрол на апетита.
Сол така и така не приемам умишлено, освен понякога чрез сирене, соев сос, но доста рядко.

Начално тегло: 85.7 кг

Хранене
24.01
3 оризовки с шунка(ок. 100гр) и микс салата, кетчуп
2 ч. чай с захар
————————————-
1 к.кисело мляко с фин овес и захар
————————————-
готвено свинско месо, 1 фх, микс салата
1 оризовка с мед и фъстъчено масло
чай

25.01
фх с шунка, лютеница, 2 моркова
2 ч. чай
————————————-
св. джолан, картофи, питка, салата краставици
————————————-
фин овес, мед, арония
малък банан
сок арония

“/” - прогнозно(планирано)

26.01
3 яйца, шунка, фх, цвекло
————————————-
ябълка, 2 малки банана, кроасан, гевречета Тарали
————————————-
пилешко, картофи, ориз, цвекло
2 малки еклера

27.01
фин овес, кестен(варен, смлян), мед, канела, сушени смокини
————————————-
3 яйца, шунка, фх, цвекло, 2 кис. краставички, малко дом. десерт
—1 оризовка с мед и фъстъчено масло
————————————-
малко шунка, малко цвекло, 2 фх, сладко от ягоди
чай

28.01
2 оризовки с мед и фъстъчено масло
фин овес, кестен(варен, смлян), мед, канела, сушени смокини
————————————-
фасул, печена тиква, 1 еклер
междинно-> банан, грейфрут, тарали
————————————-
фасул, печена тиква, малка фх със сладко

29.01
фин овес, кестен(варен, смлян), мед, канела, сушени смокини, Вива възглавнички, тиква
междинно-> грейфрут
————————————-
фасул, цвекло, тиквеник
междинно-> банан, тарали
————————————-
свинско, цвекло, тиквеник, слънчоглед

Мнението беше редактирано от Danny||| на 29.01.17 20:14.

29.01.17
20:28

Едно малко резюме...
Относно храненето съм доста доволен, не съм се лишавал от нищо, глад не е имало.
В теглото няма промяна, което не ме засяга особено.
Относно спортните ми дейности, от утре започвам полека да побягвам, за начало 4 дена по около 40 минути дневно.
В тази връзка започнах и да си съставям скелет на натоварването, което ще отнеме време, за да се получи както трябва, за да направя нещо стойностно и цялостно.

Целта за първата половина от годината е НШ писта - 5000м - 2 юни, обратното броене започва от утре. :)

***БЕЛЕЖКИ: прием Хуск, прием на повече вода
Хранене
30.01
тиквеник, гофретена вафла
————————————-
грейфрут, фасул, тиквеник
междинно -> ябълка, банан, тарали, шам фъстък
————————————-
зелен фасул, тиквеник, ябълка, грейфрут, слънчоглед

31.01
кисело мляко, ореховки, банан
————————————-
фалафел, ябълка, банан
междинно -> фх с фъстъчено масло и мед, грейфрут
————————————-
кюфтета, картофена салата, туршия, маслини, фх, тиква

01.02
кисело мляко, ореховки, банан
междинно -> ябълка
————————————-
кюфтета, фх, маслини, фх с фъстъчено масло
междинно -> тиква, бейк ролс
————————————-
нещо като зареждане
омлет, кюфтета, фх, кола, бисквитена торта, грейфрут

02.02
бисквитена торта, мюсли
————————————-
фалафел, грейфрут
————————————-
мусака, фх, кроасан, газирана напитка

03.02
мусака, фх с халва
————————————-
фалафел, грейпфрут
————————————-
банан, грейпфрут, малко пиле, мусака, слънчоглед, фх с течен шоколад

Мнението беше редактирано от Danny||| на 03.02.17 22:45.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1