Хранителен режим и тренировки на 14!

Здравейте! Аз съм на 14 години (на 9 Май правя 15) 59кг. съм и съм висок 1.70. Може ли някой да ми даде добри насоки какво да правя? Ходя от 1 месец на фитнес редовно без прекъсвания, тренирам 4 дена в седмицата и те са понеделник,вторник,четвъртък и петък. Тренирам по тази програма:

Ето снимки: Снимка 1 , Снимка 2 , Снимка 3

  Понеделник:
- Гърди и корем -
повдигане на щанга от полулег - 4 х 8
повдигане на щанга от лег - 4 х 8
повдигане на дъмбели от полулег - 4 х 8
пек-дек - 4 х 10
коремни преси - 3 х 20
повдигане на краката от вис - 3 х 20


  Вторник:
- Гръб -
гребане с щанга - 4 х 8
набирания - 4 х 10
мъртва тяга - 4 х 8
придърпване на хоризонтален скрипец - 3 х 8
хиперекстензии - 3 х 20


  Четвъртък:
- Крака и корем -
клякане с щанга - 4 х 10
напади с щанга - 4 х 10
лек екстензия - 4 х 10
бедрено сгъване - 4 х 10
повдигане на пръсти на калф машина - 4 х 15
коремни преси - 3 х 20
повдигане на крака от вис - 3 х 20


  Петък:
- Трицепс,бицепс,рамо -
раменна преса пред гърди - 4 х 8
разтваряна с дъмбели встрани - 3 х 8
повдигане на дъмбели встрани от наклон напред за задно рамо - 3 х 8
трапецовидно повдигане с щанга - 4 х 10
повдигане на щщанга от лег в тесен хват - 3 х 8
френска преса - 3 х 8
трицепсвото разгъване на скрипец - 3 х 8
бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 х 8
бицепсово сгъване с дъмбели - 3 х 8 ( 16 общо на серия за двете ръце)(8 на ръка на серия)
концентрирано сгъване - 3 х 8 ( 16 общо на серия за двете ръце)(8 на ръка на серия)
Това е програмата ми!

Не спазвам хранителен режим,просто наблягам на месото и яйцата...Ще ми препоръчате ли нещо което да ям? Ако на някой му се занимава ще може ли да ми направи хранителен режим за всеки ден от седмицата (закуска,обяд,вечеря) с точна бройка,грамаж или подобно? Програмата добре ли е или е много натоварването в петъка (аз лично не мисля че е доста,все пак след това почивам 2 дена)?  Давайте някакви препоръки моля!
Стремя се към покачване на мускулна маса!

Темата беше редактирана от Мартин Каменов на 29.03.16 20:02.

Здравей!

Според мен нямаш нужда от трениране на една мускулна група в тренировка, както и от толкова много упражнения за мускулна група.
Не знам защо масово твои връстници се хвърлят на нещо подобно, мислейки си, че колкото повече неща правят, толкова по-бързо ще качат мускулна маса. :)

В тези 4 тренировъчни дни, ако си направиш тренировките така, че да тренираш 2 пъти големите мускулни групи, с по-малко на брой упражнения (но предимно многоставни), вероятно ще ти бъде по-добре.
Дори можеш да не тренираш бицепсите и трицепсите.

Едва ли някой ще се хване да ти изготви такъв хранителен режим, но можеш да отделиш време в четене и на база това, какви храни обичаш и как се храниш сега, да съставиш сам хранителен режим, да го споделиш и да се коментира.
Месо, яйца, млечни, бобови, пълнозърнести изделия, картофи, ориз, плодове, зеленчуци, полезни мазнини -> общо взето около такива храни се върти. Храни се достатъчно, спортувай, въоръжи се с търпение - няма как за 1 месец да очакваш чудеса. :)

А добре ли ще е да тренирам 5 дни в седмицата? Тренирам по точно тази програма http://www.bb-team.org/workout/1283_efikasna-programa-za-pokachvane-na-muskulna-masa сега съм слял 4 ден с 5… Какво да правя дайте насоки

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1