02.04.16
10:25
Здравейте в момента съм в период на чистене и мисля да започна да приемам протеин.1 защото преди около година имах доста наднормено тегло и започнах да да тренирам и натрупах доста солидна маса но си нямах на представа от хранен методи на тренировка и т.н.Маса имаше но мазнините си оставаха и започнах да свалям но с това сваляне изчезна мускулната маса.От около 2 месеца съм в период на чистене както споменах горе и така искам да приемам протеин за да не изчезна и таза маса която е останала 2 за да възстановявам по бързо.И така не съм много наясно с протеините става въпрос за марка и качество.Препоръчаха ми HL Nutrition ето разфасовките 908гр- 29 лв 2270 гр - 58 лв (ще прикача снимка на самия протеин и хранителните стойности) знам че няма да е от най-качествените продукти но като за начало дали ще е добре ако не е можете ли да при препоръчате нещо на по прилична цена.Също така погледнах и протеина на MEX American Standart прочетох добри отзиви за него.Говорих и с инструктор в фитнеса в който тренирам и той ми каза че може да взимам и BCCA но реших първо вас защото винаги съм получавал много добри съвети от всички в форума.
Модерация: Моля, придържайте се към Условията за ползване!
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.04.16 16:51.
05.04.16
13:41
Привет,
Да, достатъчното количество протеин е едно от основните неща, които намаляват значително загубата на мускулна маса по време на периоди на редуциране на излишните мазнини.
Ако смяташ, че не си набавяш достатъчно от храната (около 2 г на килограм активно тегло) и не можеш да си подобриш храненето, може да добавиш като добавка.
Не съм запознат с продуктите и качеството на HL Nutrition, но това, че не мога да намеря техен уебсайт ме притеснява и в такъв случай бих ти препоръчал да се насочиш към нещо друго.
Ако търсиш нещо на ниска цена, може да се спреш на бленда на Сайтек - 100% Whey Professional. Малко по-скъп е, но поне производителят е по-сигурен.
На този етап не мисли за BCAA. Да, може да включиш, няма да навредят, но щом тепърва навлизаш в сферата на добавките, още е рано, за да можеш да извлечеш максимална полза от тях.
Поздрави,
Тишо
Много ви благодаря за подробното мнение.Сайта го бях споделил но тъй като не отговаря на изискванията на форума темата беше модерирана и лъкънкът беше премахнат. И като се замисля по-добре да отделя повече средства за да съм сигурен че ще взема нещо малко или много качествено.
Какво мислите за суроватката на my protein заслужава ли си или не,тъй като цената е приемлива
казано от sayler на 17.04.16, 13:47:
Какво мислите за суроватката на my protein заслужава ли си или не,тъй като цената е приемлива
Зависи на каква цена я намериш.
казано от sayler на 17.04.16, 13:47:
Цената е повече от приемлива, а продуктът хич не е лош.
Ами 5 либри овкусен 60 лв
Неувкосен 50лв мисля че е добра цената и дори да не е от най-качествените няма да ме е яд толкова за парите
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.16 23:14.
казано от sayler на 18.04.16, 19:39:
Ами 5 либри овкусен 60 лв
Неувкосен 50лв мисля че е добра цената и дори да не е от най-качествените няма да ме е яд толкова за парите
Супер е. Взимай.