Колебания между прием на суроватъчен протеин и BCАA

02.04.16
10:25

Здравейте в момента съм в период на чистене и мисля да започна да приемам протеин.1 защото преди около година имах доста наднормено тегло и започнах да да тренирам и натрупах доста солидна маса но си нямах на представа от хранен методи на тренировка и т.н.Маса имаше но мазнините си оставаха и започнах да свалям но с това сваляне изчезна мускулната маса.От около 2 месеца съм в период на чистене както споменах горе и така искам да приемам протеин за да не изчезна и таза маса която е останала 2 за да възстановявам по бързо.И така не съм много наясно с протеините става въпрос за марка и качество.Препоръчаха ми HL Nutrition ето разфасовките 908гр- 29 лв 2270 гр - 58 лв (ще прикача снимка на самия протеин и хранителните стойности) знам че няма да е от най-качествените продукти но като за начало дали ще е добре ако не е можете ли да при препоръчате нещо на по прилична цена.Също така погледнах и протеина на MEX American Standart прочетох добри отзиви за него.Говорих и с инструктор в фитнеса в който тренирам и той ми каза че може да взимам и BCCA но реших първо вас защото винаги съм получавал много добри съвети от всички в форума.

Модерация: Моля, придържайте се към Условията за ползване!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 02.04.16 16:51.

Привет,

Да, достатъчното количество протеин е едно от основните неща, които намаляват значително загубата на мускулна маса по време на периоди на редуциране на излишните мазнини.

Ако смяташ, че не си набавяш достатъчно от храната (около 2 г на килограм активно тегло) и не можеш да си подобриш храненето, може да добавиш като добавка.

Не съм запознат с продуктите и качеството на HL Nutrition, но това, че не мога да намеря техен уебсайт ме притеснява и в такъв случай бих ти препоръчал да се насочиш към нещо друго.

Ако търсиш нещо на ниска цена, може да се спреш на бленда на Сайтек - 100% Whey Professional. Малко по-скъп е, но поне производителят е по-сигурен.

На този етап не мисли за BCAA. Да, може да включиш, няма да навредят, но щом тепърва навлизаш в сферата на добавките, още е рано, за да можеш да извлечеш максимална полза от тях.

Поздрави,
Тишо

05.04.16
20:35

Много ви благодаря за подробното мнение.Сайта го бях споделил но тъй като не отговаря на изискванията на форума темата беше модерирана и лъкънкът беше премахнат. И като се замисля по-добре да отделя повече средства за да съм сигурен че ще взема нещо малко или много качествено.

17.04.16
13:47

Какво мислите за суроватката на my protein заслужава ли си или не,тъй като цената е приемлива

18.04.16
13:31

казано от sayler на 17.04.16, 13:47:

Какво мислите за суроватката на my protein заслужава ли си или не,тъй като цената е приемлива

Зависи на каква цена я намериш.

18.04.16
14:48

казано от sayler на 17.04.16, 13:47:

Цената е повече от приемлива, а продуктът хич не е лош.

18.04.16
19:39

Ами 5 либри овкусен 60 лв
Неувкосен 50лв мисля че е добра цената и дори да не е от най-качествените няма да ме е яд толкова за парите

Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.16 23:14.

18.04.16
21:31

казано от sayler на 18.04.16, 19:39:

Ами 5 либри овкусен 60 лв
Неувкосен 50лв мисля че е добра цената и дори да не е от най-качествените няма да ме е яд толкова за парите

Супер е. Взимай.

27.04.16
10:35

Myprotein са супер фирма. Имат всякакви качествени продукти. Няма да сгрешиш с тях !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1