16.04.16
00:49
Здравейте, на 15 години съм и тежа около 40-45 килограма и съм висок около 170.Въпроса ми е следният искам да кача около 10 килограма защото всички ми се подиграват.Започнах фитнес но ми трябва маса,може ли да ми помогните да кача килограми до лятото.Приемам и малко до кача килограми да пия нещо до около 20 лв.Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Koci Ivanov на 16.04.16 00:53.
16.04.16
01:21
Хапвай здравословна храна в прилични количества, тренирай редовно, нещо което ти харесва и бъди търпелив. Бързото качване на килограми, не е за предпочитане.
Предпочитай висококалорични, но полезни храни като ядките, слагай зехтин в салатите, плодове всякакви - банани, ягоди, мед и пчелни продукти. Важно е да хапваш редовно месо, риба, яйца- това е градивен материал за мускулите. От млечните продукти кашкавал, зряло сирене, пълномаслено кисело мляко (без плодовите, че ги бухат със захар). Сега не е сезона на варивата, но и тях си ги хапвай - ориз, грах, леща.. Картофи също. Ако разполагаш с излишни средства можеш да си купиш рибено масло и да пиеш по няколко грама на ден. Може да минеш и без това, ако консумираш редовно риба. Също може да си вземеш комплекс мултивитамини.
Избягвай джънк - опаковани лъскави вафлички, кексчета, чипсчета и т.н. Ако ги ядеш ще качиш, но мастна тъкан, а предполагам не това е идеята. Освен това с тях внасяш в организма всякакви шлаки и химия, които не са полезни в дългосрочен план.
16.04.16
21:15
Яж Яж и пак Яж.
казано от Koci Ivanov на 16.04.16, 00:49:
Започнах фитнес но ми трябва маса,може ли да ми помогните да кача килограми до лятото.Приемам и малко до кача килограми
А какво правиш във фитнеса? По програма ли тренираш и знаеш ли какво да правиш в залата?
19.04.16
09:26
казано от Теди Илиева на 16.04.16, 01:21:
Хапвай здравословна храна в прилични количества, тренирай редовно, нещо което ти харесва и бъди търпелив. Бързото качване на килограми, не е за предпочитане.
Човека очевидно има проблеми с яденето на големи количества храна, та в този смисъл да го съветваш да яде “чисто” не мисля че е най-добрия вариант за качване. 45 килограма си е модел на Аушвиц - момчето отчаяно се нуждае от някаква маса и то спешно!
На 15 години организъма може да толерира много джънк без да се отразява кой знае колко.
Аз казвам да ядеш повече протеин (~100гр на ден) и останалото не му мисли толкова поне докато не влезеш в някакви нормални килограми. Целта ти е да ядеш 2500+ калории.