Искам да попитам когато ми се яде сладко какви храни мога да консумирам (процес на сваляне )

24.04.16
00:03

аз консумирам мед или нискомаслен сладолед стават прече ли че са с висок г.индекс в диета за сваляне ?
на цяло ли трябва да се спре сладкото ?

24.04.16
10:19

Когато чувстваш глад за сладко - смесваш 500 мл вода и 3 с.л. мед. Бас ловя, че няма да си гладен през следващия час-два.

24.04.16
13:19

казано от Стилиян Tp на 24.04.16, 00:03:

аз консумирам мед или нискомаслен сладолед стават прече ли че са с висок г.индекс в диета за сваляне ?
на цяло ли трябва да се спре сладкото ?

Гликемичния индекс не е нещо, което да те притеснява.
Не е нужно да се спира изцяло сладкото, докато си на диета за сваляне. Просто трябва да ограничаваш храни, които не ти носят нищо полезно, защото в този случай ще трябва да орежеш калориите от останалата храна. Освен това, тези храни не засищат, а напротив, възбуждат апетита и ще огладняваш по-лесно, съответно ще ти е по-трудно да спазваш диетата. Така че, ако не можеш да си контролираш апетита, т.е., не можеш да хапнеш малко и да спреш - по-добре наблягай на качествени и засищащи храни.
Но ако става въпрос да ги ядеш рядко, (1-2) пъти седмично и малко, няма особено значение. Даже едно такова “зареждане” 1-2 пъти седмично може да ти е от полза.

казано от ANZy на 24.04.16, 10:19:

Когато чувстваш глад за сладко - смесваш 500 мл вода и 3 с.л. мед. Бас ловя, че няма да си гладен през следващия час-два.

А меда не се ли води за сладко? 3 супени лъжици мед са около 60 грама - чист въглехидрат (фруктоза и глюкоза).

24.04.16
15:23

Медът е здравословно сладко. Много хора понякога усещат, че са гладни, но искат да похапнат сладко, а медовината засища т.н. “глад за сладко”
Мерил съм с ел. везна 1 с.л. мед е 8-10гр. зависи какъв мед мериш, липовият е по-лек в сравнение с други.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1