Limka - по пътя

Темата е заключена.
Прескочи до:

24.08.16
09:52

23/08 вторник
Тази седмица ми е яко смотано; спи ми се много, не ми се ходи на работа. Искам само да лешперя

Тренировка:
няма
бях решила да се прибера и да слагам рафтчета на гардероба. Преди това реших да мина през Лидл, то стана голямо пазарене и мъкнене на покупки към къщи. И нервотрошене, защото бях с Миа и влжих безкрайно много енергия в разубеждаване и обяснения, защо няма да й купя Х (Х= кроасан, бисквити, блузка, обувки, йогурт, и т.н. до безкрай)

В крайна сметка се прибрах, тръгнах да прибирам покупките и реших, че трябва да разчистя шкафовете с брашна, варива, подправки - от няколко седмици много гадини ми излазват от там. Ядем пълни боклуци - изхвърлих неотворени пакети ориз, леща, макарони, в които имаше молци и някакви други гадове...много ме е яд така!

Храна:
кафе с краве и кокосово масло, елда със сирене и масло
7 оризовки, 4 от тях намазани с по 1 ч.л. смес от слънчогл тахан с мед
салата айсберг, рукола, пипер, синьо сирене, сушена смокина, бадеми, малко меден дресинг; 20 гр черен шоколад
салата айсберг, краставица, домат, чушка, скариди;; Пица маргарита,
6-7 оризовки с някаква йогурт глазура

Сън: около 7.5 ч., стабилен
Добавки: рибено масло, пробиотици

Забележка:
да спра да купувам оризовки. пристрастих се, а далеч не съм убедена в ценността на тази храна.
мдам и първата статия, която цъкнах по въпроса

24.08.16
10:18

казано от Limka на 24.08.16, 09:52:

...
Забележка:
да спра да купувам оризовки. пристрастих се, а далеч не съм убедена в ценността на тази храна.
мдам и първата статия, която цъкнах по въпроса

И без да съм чел статията, все ти повтарям - това е СТИРОПОР, не храна!

24.08.16
14:18

казано от Vic на 24.08.16, 10:18:

казано от Limka на 24.08.16, 09:52:

...
Забележка:
да спра да купувам оризовки. пристрастих се, а далеч не съм убедена в ценността на тази храна.
мдам и първата статия, която цъкнах по въпроса

И без да съм чел статията, все ти повтарям - това е СТИРОПОР, не храна!

Съвсем съгласна. След обработка на нискокачесртвен ориз на стотици градуси под огромно налягане, няма как да се нарече “храна”.
Вземайки пример от Азиатските държави, от ориз могат да се приготвят чудесни неща, но ние сме избрали да унищожим всяко хранително вещетво и да продаваме пакетиран стиропор, при това се пробутва на пазара като здравословен.

Според мен всичко опира до това колко се яде и с каква честота.
Ако са ти основен и единствен източник на въглехидрати - това не е ОК (едно, заради потенциална опасност, а друго - все пак не са богати на ценни хранителни вещества, каквито един разнообразен режим може да осигури).
Ако присъстват ежедневно в менюто, това не е ОК, както и ако се прекалява, но ако се появяват през някакъв период от време (да кажем 2-3 дни седмично) и не ядеш по 5 пакета (примерно число, за да илюстрирам “прекалено”)/ден, не мисля, че е нещо чак толкова тревожно за възрастен.
Доколкото съм срещала по публикации, се говори главно за деца под 5-6 години - при тях  е добре изцяло да се избягват, както и да се следи количеството на rice-based продукти (включително мляко).
Ето какво имам аз по темата: 

“She says: “As with anything, nothing is good in large quantities.”
http://m.huffpost.com/uk/entry/9086568

“However, there’s no reason to panic quite yet, because levels of contamination are usually small and vary according to the variety of rice. Most rice cakes are made with puffed white rice, which have lower levels of trace arsenic. The cause for concern, many doctors and nutritionists suggest, is low.”

“If you are a person who is eating rice every day, and also snacking on rice products, then that five micrograms from rice crackers becomes significant,” Dr. Brian Jackson, director of the Trace Metal Analysis Core Facility at Dartmouth Collegetold The New York Times. “If once a month, not so much. The idea is to eat a varied diet — and be aware of how much rice you are eating.”
http://www.thedailymeal.com/news/eat/yes-rice-cakes-contain-arsenic-here-s-why-shouldn-t-worry-you/020116

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=hottopic&dbid=6

“...thus, it can be concluded that the sportspeople group is not at a significant risk regarding the intake of i-As. However, further studies are needed to evaluate their whole diet and not only rice-based products. Finally, it is important to claim that companies producing rice products include as much information as possible about the rice used in their products, including rice percentage and geographical origin.”
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26990091

Аз лично ще продължа да ги ям, защото ми харесват, а и диетата ми включва достатъчно разнообразни храни и не цикля само на ориз и оризови продукти.
И... ще чакам още изследвания.

Лим, под твоята статия не открих препратки и ще се радвам, ако дадеш (ако разполагаш вече с такива). Любопитно е. :)

24.08.16
15:36

Благодаря за дискусията.
То е ясно, че оризовките не са идеалната храна. И също е ясно, че разликата между лекарство и отрова е в дозата.
На мен са ми вкусни, но ми става малко прострастяващо, а това вече не е добре. Не че и количествата са кой знае какви - 1 пакет за седмица, не е страшно, но аз като цяло опитвам да бягам от всичко, което започва да клони към зависимост.

Ви,
Не съм търсила подробна информация - нямам нужда от такава, за да зная, че това е непълноценна преработена храна.
Това беше първото нещо, което ми изкара гугъл. Не точно научно изследване, но както казах не ми е необходимо...

24.08.16
16:00

казано от Вероника Налбатска на 24.08.16, 15:17:

Лим, под твоята статия не открих препратки и ще се радвам, ако дадеш (ако разполагаш вече с такива). Любопитно е. :)

Научната информация много лесно се манипулира и поема в желана от заинтересована страна посока. Малко common sense е необходим, за да разпознае човек добрата храна от боклука. Ако едно нещо прилича на стиропор, мирише на стропор и има вкус на стиропор, малко вероятно е да има хранителна ценност, колкото и фъстъчено масло да му се намаже отгоре. ;)
Съжалявам ако разводнявам дискусията, но открай време считам за крайно неприемливо да се пробутват подобни боклуци за здравословна храна, и ако виждам начин да съдействам на нкого да бойкотира консумацията на подобна гняс, с готовност гоправя. ;)

25.08.16
09:53

24/08 - сряда
Е тази седмица явно ще е смотана...Пак се карах с Икеа...побългариха хубавата работа. Изключително лош график на доставки, пълна липса на информация кое къде е и кога ще бъде доставено! И след като отправих гласно критика; получих наглото, с весел тон: Благодаря ви за консктруктивната критика! Добре, че мебелите поне не се правят в БГ (част се правят всъщност, но поШведски лиценз и одобрение и няма компромис с качеството)

Сън: 7,5-8 ч и пак не ми беше достатъчно
Добавки: рибено масло, вит, пробиотици

Тренировка
бърза загрявка, мачкане и леки разтягания
10 кръга
3 Обръщания от земя @ 40 кг
3 Трастъра @ 40 кг
6 лицеви опори
=11:17 мин
Доста бавничко. Имам синки на ключицата и много я пазех. Китката ме предава малко. А лицевите опори бяха ох мале...само първата серия без откази

Още разтягания
След това кипинг набирания 5х3
Финишър
100 swings @ 24 kg = 2:32 min

Храна:
кафе с кокосово и краве масло; сварена елда с масло и сирене
2 шоколадови бонбона Мерси
1 свинско шишче с 5 хапки месо; домати, краставици, печен пипер салата; слънчогледов тахан с мед, 2 шоколадови бонбона Мерси
1шоколадов бонбон Мерси
Кьополу; салата печени чушки с чесън; пилешко бяло месо, 1 крилце + шепа картофи , готвени в слоукукъра; 1/2 бира
1/2 кис. мляко верея 3.6% + 2 с.л. лиофилизиран пробиотик + 4 смокини

25.08.16
10:05

Аз пък не виждам причина да е вредно,не ми  мирише на стиропор и не ми и прилича на него,а по-скоро на сбити  пуканки.
Сега ще кажете ,че и пуканките са вредни...Направата на пуканките и оризовките не се различава особено.

25.08.16
10:33

Четете прекалено много глупости в интернет. Така се пораждат митовете за хомеопатията, микровълновите печки, ваксините и и смъртоносните храни. Които при задълбочен анализ се оказва че далеч не са смъртонсни, нито доказано опасни, нито дори съмнителни.
Преработената храна в почти всички случай е по-пълноценна, обогатена с вещества, с калории и много лесно усвоима. Неправилната консумация създава вредните последици. Всяко е в баланса и самоконтрола.
Храненето с 500 гр. ориз на ден е далеч по-голямо количество от 50 гр. оризови пуканки. За мен е въпрос на предпочитание дали да се яде в тази форма. Както дали ще се ядат ядки с шепата или смляни на каша като  тахан - все тя.

25.08.16
10:38

И за ориза ще ти обяснят..че не си яла истински- сят и събиран на ръка от куца индонезийска баба...

25.08.16
10:41

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 10:33:

Четете прекалено много глупости в интернет. Така се пораждат митовете за хомеопатията, микровълновите печки, ваксините и и смъртоносните храни. Които при задълбочен анализ се оказва че далеч не са смъртонсни, нито доказано опасни, нито дори съмнителни.
Преработената храна в почти всички случай е по-пълноценна, обогатена с вещества, с калории и много лесно усвоима. Неправилната консумация създава вредните последици. Всяко е в баланса и самоконтрола.
Храненето с 500 гр. ориз на ден е далеч по-голямо количество от 50 гр. оризови пуканки. За мен е въпрос на предпочитание дали да се яде в тази форма. Както дали ще се ядат ядки с шепата или смляни на каша като  тахан - все тя.

Кобре, извинявай, ама написаното от теб показва всякаква липса на съзнателност (и информираност дори) по изброените ит теб точки. Понякога надминаваш най-смелите ми представи за кон с капаци. Ще ме извиняваш, нищо лично, ама разшири малко кръгозора си.

25.08.16
10:52

Нqма да споря с теб. Достатъчно съм разширила кръгозора си, за да видя, че много от подкрепяните от теб неща са nonsense. Ти си изповядваш една идея и аз не искам да ти преча.
Здравословното хранене е прост баланс на хранителни вещества и вманиачаването по източника и формата им не е никак полезна.

Не виждам поводи за такива тревоги по отношение на оризовките.
Но ако Лимка наистина усеща пристрастяване към тях, това е добра причина да се опита да ги намали и то не, защото са нещо опасно, а защото пристрастяването до такова ниво не е много “здравословно”. Така че в това й начинание я подкрепям. :)

Не е хубаво да прекаляваме, да се обсебваме от нещо и т.н.

Ето как се правят оризовките, интересно е:

How rice cake is made

Теди Илиева

25.08.16
10:57

Ей, не се карайте в дневника на този хубав човек :)

Оризовките с ким и сол на мен са ми най-вкусни и понеже са много леки, не натежават везната в полза на вредното преработено. Всеки сам решава какво да си сложи в устата.

Оп, Верчето ме изпревари. Тъкмо щях да питам как се правят.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.08.16 10:58.

BigLamer

25.08.16
11:07

Маргарита Манева и Queen Cobra, моля за конкретика и по възможност факти. По мое лично мнение, твърденията без обосновки, нямат кой знае каква тежест. А кръгозорът, никога не е достатъчно разширен.

25.08.16
11:10

Ние говорим по принцип, не са оризовките. :)

25.08.16
11:21

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 10:52:

Ти си изповядваш една идея и аз не искам да ти преча.

Аз не изповядвам каквото и да е. Аз прилагам изппитани във времето и практиката неща, а ти вярваш, че хранителната индустрия се интересува от твоето здраве, вместо от милиардите печалба. ;) За мен в това няма логика и дори не е nonsense, а е чиста проба bullshit.

Това кето е пуснала вероника е само последен етап от оризовките. Важно е какво се случва преди да ги изцвъкат.

25.08.16
11:28

Не, аз не чакам някой да се интересува от моето здраве. Да, моето здраве и благополучие трябва да е приоритет на социалната политика. Здравите и щастливи хора поддръжат икономиката.  Извън лекцията по социология, то е моя отговорност. Хранителната индустрия не ми пречи в това, а може да ми помогне, ако съм достатъчно информирана и съобразителна.
Ако някой вярва, че някоя организация работи целенасочено срещу него и неговите интереси и права, това е някакъв вид параноя.
Щом имаш желание, сади си сама ориз.

BigLamer

25.08.16
11:35

Понеже гледам е навик тук, хората да се поправят за тъпи грешки, ще си позволя и аз да кажа, че оризът се сее, не се сади. :D
.... И се извинявам, че взимам участие в спама. Няма повече!:)

25.08.16
11:35

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 10:52:

Нqма да споря с теб.

И аз не искам да споря с теб, но изказванията ти са толкова генерални и категорични, че ме дразнят.

25.08.16
11:39

За щастие мен не ме дразниш. Твое категоричнио мнение е, че всичко сътворено от човек последните 150 год. областта на храненето и здравеопазването. е пълен булшит.

25.08.16
11:42

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 11:39:

За щастие мен не ме дразниш. Твое категоричнио мнение е, че всичко сътворено от човек последните 150 год. областта на храненето и здравеопазването. е пълен булшит.

Не. Това не е мое категорично мнение.Ти така мислиш, защото много слабо ме познаваш. Предпочитам да не ми приписваш мнения, мисли и емоции. Особено вдневника на Лимка.

Теди Илиева

25.08.16
11:43

А защо се прескача критиката за бонбоните “Мерси”? Това според мен е по-неподходящото съдържание в дневника от оризовките.

Мила

25.08.16
11:46

Стана ми интересно и почнах да чета и да ровя. То естествено установен източник на информация няма, просто ето тук е описан процесът стъпка по стъпка за направя на оризовки.

Посочили са, че се правят от ориз и вода, сол и евентуално подправки. Описали са и процеса през който преминава направата им.

Та моите въпроси са кое мислите, че е притеснително - че се правят от някакъв остатъчен продукт и се добавят вредни съставки или самата обработка? Или пък всичко взето заедно?

Аз до този момент наистина не съм си и помисляла, че може да има нещо вредно в тях. Може и така да е.

Де да знам, на мен лично тези, които ям ми харесват и на вкус, не ми изглеждат стиропорени. Нямам чувството, че се пристрастявам. Един пакет го ям около 10 дни.

Мнението беше редактирано от Мила на 25.08.16 11:48.

25.08.16
11:48

Аз пък призовавам за Мир и Любов и без личностни нападки, ако обичате
Всеки има свой мироглед и живее според него.
Това не значи , че не можем да уважаваме гледната точка, знанията и труда на ‘опонента’ си.
Не смятам, че идеята на споровете е да наложиш своята гледна точка, а да разчушиш мисленето и да се обогатиш с нещо.
Затова и благодаря на всички участващи.
За себе си зная, че крайностите не са добри и гледам да не изпадам в тях.

25.08.16
11:50

казано от Мила на 25.08.16, 11:46:

Та моите въпроси са кое мислите, че е притеснително - че се правят от някакъв остатъчен продукт и се добавят вредни съставки или самата обработка? Или пък всичко взето заедно?

Мен лично биха ме притеснили ниското качество на ориза, който се използва; високата температура и налягането при което се произвеждат. Като краен продукт могат да се сравнят с УХТ млеката - всичко хранително е унищожено.

Мнението беше редактирано от Margi на 25.08.16 11:52.

25.08.16
11:54

казано от Теди Илиева на 25.08.16, 11:43:

А защо се прескача критиката за бонбоните “Мерси”? Това според мен е по-неподходящото съдържание в дневника от оризовките.

Защото аз коментирам, че прекалявам с оризовките напоследък и смятам това за грешно. Аз за себе си.
Бонбоните Мерси - чак пък критика за 5 бонбона, хайде моля.
Аз си живея живота с всичките му украски,. Имала съм периоди,в които съм се чувствала виновно и гузно за шоколад.
Колкото повече ограничаваш нещо , което ти е вкусно и го желаеш, толкова повече го желаеш. Така че...
Яде ми се, ям. Гледам да е максимално добро като източник, по възможност домашно приготвен.
В случая не е така, ама.. е и?

BigLamer

25.08.16
11:57

казано от Limka на 25.08.16, 11:54:

Колкото повече ограничаваш нещо, което ти е вкусно и го желаеш, толкова повече го желаеш.

Мъдри слова изричаш, Лимка.:)

Теди Илиева

25.08.16
12:01

Лим, мисля че 50 гр. купешки шоколад със захар и куп неиздържани съставки не са за пренебрегване. Аз също обичам и като теб не си кривя душата, когато хапна, но гледам да е много рядко. Не съм ти чела дневника много назад и не знам дали си открила божествената смес на лешников тахан с мед (inlove) Мен това ме изкушава в пъти повече от купешкия. С най-добри чувства :)

Да допълня, че отдавна чакам обещаната статия от Марги за шоколада!

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 25.08.16 12:03.

25.08.16
12:07

казано от Теди Илиева на 25.08.16, 12:01:

Лим, мисля че 50 гр. купешки шоколад със захар и куп неиздържани съставки не са за пренебрегване. Аз също обичам и като теб не си кривя душата, когато хапна, но гледам да е много рядко. Не съм ти чела дневника много назад и не знам дали си открила божествената смес на лешников тахан с мед (inlove) Мен това ме изкушава в пъти повече от купешкия. С най-добри чувства :)

Да допълня, че отдавна чакам обещаната статия от Марги за шоколада!

Хохо, всякакъв тахан с мед ми е дрога. Към твоята любима смес пробвай да добавиш малко кокосова паста и какао, да видиш тогава за какво иде реч :)) Експлозия от вкусове :))

Мерсито - на работа, на около 4 крачки от мен, в постоянна видимост, цял ден имаше кутия мерси, покрай която минавам всеки път като ходя за вода, 00 или т.н.
Слаб ми беше ангела - иначе съм съгласна за качеството на купения шоколад. Но и не ям особено често такъв , така че не правя драма от това. Simple as that

25.08.16
12:11

Аз започнах за стиропора, пардон - оризовките, но отказвам да продължа спора. Не защото не се чувствам прав, а защото е безмислено.


Кобре, извини ме, но ме сърбят пръстите да те заям и после няма да коментирам повече:

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 11:28:

Да, моето здраве и благополучие трябва да е приоритет на социалната политика.

Ключовата дума е “трябва”. Евентуално. В държава, наречена “Утопия”. На практика не е приоритет, каквато и реторика да използват, каквито и лозунги да вдигат.

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 11:28:

Здравите и щастливи хора поддръжат икономиката.

Не. Нездравите, немислещи, частично образовани, лесно подвеждащи се и вярващи в добрите намерения на “държавата” роби-консуматори са поддържащите икономиката.

казано от Queen Cobra на 25.08.16, 11:28:

Ако някой вярва, че някоя организация работи целенасочено срещу него и неговите интереси и права, това е някакъв вид параноя.

ВСЯКА държавна организация, както и самата държава има една единствена цел - да се самоподдържа и увеличава властта. В преследване на тази цел, тя погазва целенасочено правата на тези, които не могат да й се противопоставят и лицемерно поддържа и ласкае тези, които са достатъчно силни и значими и/или обединени в достатъчно големи групи и/или са в състояние по един или друг начин да разклатят статуквото. Факт. Всяка вяра, че законовата уредба е създадена с цел справедливост, а не практичност, се основава на непознаване на принципите на държавата и историческа слаба памет. Това, че в отделни случаи прилагането на закона съвпада със справедливостта, не променя изначалната цел.

П.П.
Ако Лимка пожелае, ще зачистя всички постове, несвързани с темата на тренировъчния дневник (включително моите постове).

25.08.16
13:15

Ба тия оризовки,нека помислим малко за температурата и налягането е така просто ...
Колко пък е висока температурата при изготвянето им а?Ми то пламната точка на оризовото олио  е около  200°С - 250°С.
Оризовките не ги продават нагорели???
Я сега да видим някой  разкъсал ли е  веригата на аминокиселините на протеините с високо налягане (то като ги разкъса та много важно де)???Изрично споменавам високо,а не ниско -защото там картинката е друга.
И сега да съберем двете компоненти с ориза:
Защо при толкова “висока” температура и толкова “високо” налягане не се палят в тези проклети бутала???
Явно не са толкова високи и двете?!
И накрая за ориза...той като е нискокачествен нещо с камъни и нафта  ли е или с какво???
Не втирай мне какую-то дичь...Пожалуйста

Мнението беше редактирано от nervak на 25.08.16 13:16.

26.08.16
09:55

Така...било к’вот било с оризовките, моля :)

25/08 - четвъртък

Забавен ден. Приятна тренировка.още ни вест, ни кост от Икеа.
Почива ми се. Ходи ми се на плаж. Разхожда ми се. Не ми се седи в офис.

Тренировка
Самомасаж, разтягания, висене. Задният ми бедър и прасците нещо са се одървили...Не мога да си стигна обичайната дълбочина на разтягане..

Заден клек до 1х120 кг; 0х125 кг
Тяга до 1х120 кг; 0х125 кг
Финишър
100 суинга @ 24 кг + 100 бърпита
= 12:14 мин
разделих ги на х25 бр., редувах 25 суинга, 25 бърпита, добре се получи

Добавки:
рибено масло, пробиотици, ензими, селен, силиций, хром пиколинат, лиофилизиран пробиотик, колаген

Сън:
около 7.5-8 ч

Храна:
Кафе; макарони от елда и ориз със сирене и масло, 1/2 краставица
Инка
2 малки чушки, пълнени с яйце + сирене (преобладаваше извара се оказа); салата цвекло; салата зеле с моркови; 15 гр Линд 99% + 1 ч. л мед
Кафе със сухо мляко + 1 хапка меденка от на Миа
Салата домати, краставици , чушка, маслини; Кьопоолу; Пилешко бяло месо не много + печени картофи в слоукукъра; ~ 2 круши
~ около 100 гр кашкавал с 2 ч.л. мед

27.09.16
11:02

Един месец, една почивка, едно усукано коляно, един болнични по-късно...се чувствам леко депресивно...
Много минимално количество тренировки, всичките съобразени с травмата в коляното, съответно..не особено предизвикателство...
Поради това и стоенето вкъщи, доста депресивна...което общо взето значи, че и храната започва да клони към безобразно емоционално хранене. Бира и вино - ежедневно почти.
В резултат се чувствам още по-зле - и физически (подпуханла, подута, обездвижена) и емоционално (заради всичкото физическо + травмата + вината, че се тровя така)

В неделя прекарах половин ден в готвене и приготвяне на храна за седмицата, с цел да вкарам нещата в нормалните им измерения.
Днес мисля и да потренирам...доколкото мога, с 8-10 наколенки

Та, 26/09 понеделник
3 яйца с чушки, тиквичка, лук; кафе със сметана
Инка, какаов чай
пилешко филе в слоукукъра;  брюкселско зеле, морков, лук, тиквичка, задушени в масло и костен бульон; варен ориз  3 с.л.
Кафе
2 шепи фъстъци,
1/2 чушка със сирене, 15на зърна грозде
салата айсберг, кейл, спанак, чушка, домат; печени пълнени патладжани с кайма;  2-3 лъжици макарони; доста фъстъчено масло (100на гр вероятно) с 3 ч.л. мед

Много богато :))) Явно връщането към нормалното ще е бавно и плавно :)))

Много малко движение, ходене

27.09.16
17:44

Желая ти да се възтановиш по-бързичко! :) Радвам се, че писа... вече се чудих от къде ще вземам идеи за комплексчета :D

28.09.16
10:01

казано от Membaris на 27.09.16, 17:44:

Желая ти да се възтановиш по-бързичко! :) Радвам се, че писа... вече се чудих от къде ще вземам идеи за комплексчета :D

Благодаря!
Ето, идват :)

27/09 - вторник

Много малко движение през деня. На работа седя предимно напоследък, което в комбинация с криво вървене, заради коляното, доведе до болки в кръста.
Та започнах отново да работя права от време на време.
Докато съм права:
- разтягания прасци (10на за деня)
- хип лист на болното краче, да става силно пак

В обедната почивка
- висене 3х30-40 сек
- разтягания прасци обстойно, задно бедро от лег с колан още по-обстойно, хип флексори
- jefferson curl

Тренировка вечерта:
разтягания, активации, масажиране стъпало, глутеуси, пекторалиси
Техника на power clean до 50 кг. Натоварих 60 кг и..си направих една тяга . Достраша ме да подскоча...да не поддаде пак коляното...

Комплекс: ЕМОМ 20 мин
1 Power clean @ 50 kg
3 набирания със скок, но с хубава негативна фаза
5 бърпита

До 10тата мин - чудесно
Последните 5 мин бяха тегави ..оставаха ми 15 сек от минутата д възстановя дишане...което ест не успяваше да се случи

Хапване
2-3 яйца с чушки, лук, тиквички, кафе със сметана
какаов чай х 2
1/2 глава карфиол, 3 с.л. варен ориз, 100на гр печено свинско филе с подправки, 1 шок. бонбон
кафе
Печено пиле (от което за мен бялото месо ест, никой друг не го иска, било сухо (devil) ) с бейби картофчета; зеле с моркови; чаша червено вино, грозде, 2 парченца шоколад
грозде

Днес се събудих наспана...чудо невиждано :))

Мнението беше редактирано от Limka на 28.09.16 10:30.

28.09.16
10:14

Айде успех :)  да мине бързо.

29.09.16
09:38

28/09 сряда
без тренировка
около час и половина ходене
40 мин активации, разтягания, висене в обедната почивка

Храна
2 яйца с чушки, тиквичка, лук; кафе със сметана
2 х какаов чай
100на гр свинско филе с подправки;  задушени зеленчуци (брюкселско зеле, морков, лук, тиквичка) в масло и костен бульон; 3 с.л.варен ориз 
Кафе; 5-6 печени ореха; 2 мини гризини
свинска наденичка + салата зелении ( айсберг, кейл, спанак) чушка, домат; морков ;  горчица, чаша червено вино; 2 пръста шоколадов ликьор + сметана, 2 парченца шоколад
чепка грозде, 1 ч.л. мед с 4 ч.л. слънчогледов тахан

Добавки:
фолат, магнезий, колаген, рибено масло, вит Д3; ензими, пробиотици

30.09.16
12:05

29/09 - четвъртък

Супер крив ден, паля от четвърт оборот; на 2 пъти имах...близки до истеричното избухвания...

Не мога да не отбележа: Прекрасна разходка в пристанищната зона и по вълнолома по обяд

Тренировка:
активации, разтягания прасец, задно бедро, хип флексори,висене
Техника на клек с шанга над глава и изхвърляне
Клек с щанга над глава: 10 х 20 кг; 10 х 30 кг; 8 х 40 кг; 6х45 кг
Тяга с широк хват, за изтласкване 10х 30 кг, 40 кг, 50 кг, 60 кг
Изтласкване доста бройки с 20 и 30 кг; 5ка може би с 40 кг.

45 кг ме изплашиха (коляното ми поддаде точно на изтласкване, ще има доста време да боея психиката си)

Fran
21-15-9
Трастъри 30 кг
набирания
= 7:45 min
(предишно време през юни = 6:56 мин)

Храна
2 яйца с чушки, лук, тиквички, кафе със сметана
кафе; 2 шоколадови бисквити
1/2 глава карфиол, 3 с.л. варен ориз, 100на гр печено пилешко филе
кафе; шепа лешници
салата зелении (айсберг, спанак, кейл ) + чушка, лук; печени патладжани, пълнени с кайма; 1 филийка Вита с крема сирене
1.5 ч червено вино
3 смокини; 1 ч.л. мед с 3 ч.л. слънчогл.тахан

Мнението беше редактирано от Limka на 30.09.16 12:20.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1