Това зачита ли се за кардио дейност?

Здравейте! В момента, работата ми е хигиенист на апартаменти. Сутрин се събуждам около 6:00 часа. Проблема е, че апетитът ми идва, чак към 9:00-9:30. Затова работя на празен стомах, просто сутрин рано, нямам никакъв апетит. Та на въпроса, нека ви опиша, какво точно представлява работата ми, като цяло. Първо вървя един километър пеша, докато стигна до блока, после слизам в мазата вземам си лопатата и метлата и не използвам асансьори, изкачвам стълбите пеша. От мазата до тавана са точно 100 стъпала. После започвам да мета от горе до долу и усещам, как ми се движи цялото тяло. После пак слизам в мазата, вземам кофа с вода и бърсалка, и този път изкачвам стъпала със собственото си тегло и плюс 10 килограма отгоре. Започвам да мия от тавана до мазата и усещам, как пак цялото ми тяло се движи. При метенето и миенето, усещам натоварване, най-много в коремната мускулатура, а при изкачване на стъпалата в бедрата и прасците. Свършвам си работата за около 90 минути. После вървя, пак един километър пеша до вкъщи. И вече съм гладен и си запарвам 100 гр овес с 50-60 грама сирене и един банан за десерт. Аз лично си отговарям, че това е вид, кардио дейност! Защото съм чувал, че на гладно или след тренировка, каквото и да е дейноста е кардио. Но все пак искам, да си допитам до по компетентни хора, от мен, просто от чисто любопитство. Благодаря предварително за отговорите! :)

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 28.06.16 12:38.

28.06.16
12:36

Всяко нещо, което ти ускорява сърдечния ритъм е кадио.

28.06.16
13:31

Освен кардия, вършиш и страхотна обществено - полезна дейност!!! Но сменяй водата по-често, на всеки 20 стъпала да речем - хем повече усилия, хем по-добра хигиена. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1