Начинаеща търси помощ

Здравейте. Нуждая се от вашите съвети и помощ.Малко ме е срам да пиша но отчаянието е страшно.Казвам се Евгения.От София .На 49 години съм и тежа...108 кг.Преди осем години съм оперирана от хашимото и от тогава всеки божи ден се блъскам с хормони.Еутирокс 125.Борбата през тези години беше страхотна.Зверски диети,глад,балансирано здравословно хранене,курсове за последното...и какво ли още не.Килограмите постоянно нагоре - надоло.Йо йо ефект.Никак не става.Заседнал живот...донякъде и от килограмите.Боли ме кръста,болят ме краката.Исках да си сложа стомашен пръстен,но е прекалено скъпо.Мразя се,срамувам се ,като се погледна в огледалото изпитвам погнуса,това аз ли съм?Какво да направя? Моля за помощ.Имам нужда от хранителен режим които ще бъде ефективен спрямо моето заболяване.Имам нужда от тренировачна програма и треньор които ще бъде до мен на всяка тренировка.Да ме разбира и подкрепя.Надявам се присъствието ми тук да е началото на нещо добро за мен.Очаквам мненията ви.Благодаря.

10.08.16
00:19

Здравей. Най-важното е да не се отчайваш и да вярваш, че може да промениш нещата. Килограмите не са страшни, страшно е примирението. Като за начало промени заседналия живот. Ходи пеш възможно повече - на работа, до магазина, навсякъде. За тренировки е хубаво да започнеш с добри треньори, които да ти изготвят хранителен режим според състоянието ти и да те наблюдават непрекъснато. Това няма да е евтино, но със сигурност си заслужава инвестицията, а и така няма да може да кръшкаш и да се скатаваш :) Ще ти изпратя на лично контакт с хора, в които вярвам и със сигурност могат да ти помогнат. Тук във форума има и много други и чак се учудвам, че никой не се е включил в темата ти.

Carbohydrate

11.08.16
15:42

Ами защото никой не е видял....аз сега я видях тази тема. Никога не съм се сблъсквал с такава диета.....сега чета на руски...пишат, че ограничението на калории трябва да е минус 500 ккал, от дневния калориен баланс, но не по-малко или равно от 1200 ккал, защото се обостряло заболяването.....ядене на всеки 3 часа....много минерална вода....повече зеленчуци...повече белтъчини (млечни по възможност)...без животински мазнини (сланина, свинско мазно)....повече продукти със съдържание на Омега мастни киселини....
..като прочета още малко, ще мога сигурно да съставя примерно меню в екселска таблица.....

Значи така....ДКБ - дневен калориен баланс ти е от 2000 ккал приблизително. Отнемаме 500 ккал. Остават 1500 ккал за деня!. От тук ще смятаме вече менюто...
На пръв поглед е така.....ще трябва още информация...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.08.16 15:52.

Здравей Евгения!
Случайно попаднах на твоя зов за помощ. Наскоро си поръчах омега 3 мастни киселини от интернет магазина на bb-team, като за целта си направих регистрация. Разглеждайки сайта се натъкнах на теб.
Не се отчайвай, защото има сравнително лесен начин да подобриш състоянието си. Храната е в основата на всичко. Тя може да е отрова, която ни разболява, но може да е и лекарството от което се нуждаем. Ще споделя моя скромен опит за това как лесно човек може да направи много за своето здраве. На 44 г. съм и бях с 35-40 кг. над нормата. От 1998 г. имам хронично бъбречно заболяване (автоимунно, каквото е и твоето), което не се лекува. Поради нездравословния начин на живот (без физическа активност, неправилно и нередовно хранене), в съчетание с лекарствата които приемах, постепенно напълнях, кръвното ми налягане се повиши, получих и други странични отрицателни последици. Отскоро коригирах начина си на хранене и много неща се промениха. Сега се чувствам много по-добре. Имам повече енергия, някои болежки отшумяха, а други постепенно намаляват. За около 80 дни съм свалил 8-9 кг. без някакви физически натоварвания и без гладуване. Това са средно по около 100 гр. на ден стопени мазнини. Подчертавам мазнини, а не загуба на вода и на мускулна маса, както се случва с диетите за отслабване. Спрях да взимам всички лекарства, с изключение на тези за кръвното. Все още съм далеко от идеалното си тегло, но постепенно ще стигна и до него, като се надявам тогава да не се налага да взимам лекарства за кръвно. За всичко това е виновна храната. Освен правилно подбраната храна, много важно е да се приемат адекватни количества омега 3 мастни киселини. Въпреки, че не съм стриктен в „диетата“, защото правя нещата на око, съм много доволен от резултата.
Тайната за успеха (достигане до супер здраве) е открита от д-р Бари Сиърс. Силно ти препоръчвам да прочетеш неговите книги – ЗОНАТА и ОВЛАДЯВАНЕ НА ЗОНАТА. Могат да се изтеглят от интернет (преведени на български език), а доколкото ми е известно книгите са изчерпани по книжните магазини. Освен тези две книги има и други негови книги (които не са преведени, с изключение на 1-2), но това са най-важните. Аз съм ги чел по 2-3 пъти и продължавам да си правя справки. Също така има сайтове и форуми посветени на зоната, където има полезна информация и съвети. Зоната не е диета, а правилния начин на хранене, с което се постига състояние на супер здраве, а странични ефекти са редуцирането на теглото, „поумняване“ (по-добра концентрация, справяне със стреса и др.), прилив на енергия и т.н. Тя е полезна за всеки, без значение дали е пълен или слаб, здрав или болен. Дори и за фитнес маниаците. В тези книги (най-вече в първата книга - ЗОНАТА) подробно и на разбираем за всеки език е описано как храната въздейства на организма и при какви условия се изгарят натрупаните мазнини. Описано е как всеки човек индивидуално може (трябва) да си изчисли процента на телесните си мазнини и как според своето състояние и според физическото си натоварване да определи точното дневно количество протеин, който му е необходим. След това се определят необходимите въглехидрати и мазнини. При всяко хранене трябва да се контролира съотношението между тези 3 макроелемента. изчисления са много важни, защото когато са точни и се спазват препоръките на д-р Бари Сиърс, при всяко свое хранене човек ще се намира в „зоната“, през следващите 4-6 часа, до следващото хранене и така до края. Може да изглежда сложно, но изобщо не е. Всеки прочел и изпитал на своя гръб това, ще потвърди за положителните ефекти от „диетата“. Тя работи дори без допълнителни физически натоварвания, но се препоръчва физическа активност. Първоначално е достатъчно ходене пеша по 30-ина минути на ден. С подобряване на състоянието може да се увеличава натоварването. Също така, когато се спазват препоръките, не е нужно да се обръща внимание на калориите, които се приемат, защото това си е ниско калорийна „диетата“, а недостигащите калории са за сметка на изгарянето на телесните мазнини.
Ето два линка с допълнителна информация и с книгите. Първо прочети книгите, а после ако имаш нужда и искаш може да търсиш допълнителна информация и съвети, но съм срещал неправилни съвети или коментари от хора, които вероятно не са наясно с материята. Между другото много от лекарите също не са наясно.
http://www.vzonata.com/
http://dreamland-bg.com/index.php?topic=1053.0
Пожелавам ти да достигнеш целта си и вярвам, че ще успееш!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1