14.08.16
23:51
Здравейте. Ще карам направо на кратката версия. На 15 съм , 165 см , 52-53 кг. Миналата година бях с 10 или повече (не съм сигурна) килограма отгоре. Не беше от най-нормалните неща , но да кажем , че някак успях да ги сваля. Спрях да ям хляб и почти всякаква храна ( по принцип от малка не мога да ям всичко ). Постепенно от ядене всеки ден като за петима постепенно започнах да ям по-малко , доста по-малко. От тогава до днес ям горе долу това :
Закуска : плод или зърнена закуска
Обяд : плод
Следобед : плод отново ( но не винаги , тъй като нямам точно определени часове , а и понякога просто не чувствам глад )
И вечеря : кисело мляко ..
Така , знам , че сега всеки ще си помисли , че съм меко казано луда , НО поне ден в седмицата ям яйца , някакво месо (колкото и да мразя) , салати ... Е , проблема ми е , че има и дни , в които просто се натъпквам като за месец напред .. може би е нормално с ядене на едно и също месеци наред .. Въпроса ми е .. защо вече не отслабвам ? Тоест .. преди свалях , не се меря често на месец , може би , но от два-три месеца си седя 52-53 , а искам да сваля поне до 45 .. Забравих да кажа , че тренирам всеки ден в домашни условия. Ако някой има съвет или не знам и аз .. може би ще трябва да променя менюто си и то доста ..
Благодаря предварително :)
Темата беше редактирана от Мони В. на 14.08.16 23:52.
15.08.16
00:12
Едно нещо знам аз и то е, че последното нещо, от което имаш нужда, е да станеш 45кг или дори и 48-50, т.е. нямаш нужда “да сваляш” :) Мога да ти го обясня с точно 3 думи, мога да ти го обясня и с 3 страници, но истината е, че ти няма да ме отразиш :)
Ще ти кажа само едно, за да не ме определиш чак пък като кръгъл идиот, а по-скоро като полуидиот :) На 15 си, сега се развиваш - тялото ти хич пък няма нужда от тия глупости. Истината е, че никога няма да се харесаш, защото на тая възраст няма как да изглеждаш по тоя начин, който си представяш. Нямаш мускули, не си се развила достатъчно - единственото, което може да направиш, е да си слаба, за друго #шапочакаш :)
Започвай да ядеш чиста храна по няколко пъти дневно, количествата да са такива, че да се нахраниш добре - нито да изпитваш глад, нито да се подуваш. Започни някакви тренировки, зависи от това вече какво те вълнува теб. След това само чакане, чакане и чакане :)))))
15.08.16
07:53
казано от Мони В. на 14.08.16, 23:51:
. Е , проблема ми е , че има и дни , в които просто се натъпквам като за месец напред ..
:)
просто затриваш всичко)))
За човек, който не работи активно и не тренира, яденето на белтъчини и то пълноцени, може да нее ежедневие. Но ти, тренираш и за това, пълноцения белтък трябва да се употребява всеки ден. Това е белтък от млечни продукти, яйца, месо, риба, някои бобови и зърнени и т.н.
Трябва да си изградиш хранителни навици и да имаш подходящ хранителен режим. Когато го направиш, няма да има нужда да сваляш килограми, просто тялото ще се трансформира само. Местата, които искаш да са слаби - ще бъдат такива, ще бъдеш с изградено активно тегло, без сланините да изпъкват ;)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.08.16 08:32.
15.08.16
12:10
казано от Мони В. на 14.08.16, 23:51:
От тогава до днес ям горе долу това :
Закуска : плод или зърнена закуска
Обяд : плод
Следобед : плод отново ( но не винаги , тъй като нямам точно определени часове , а и понякога просто не чувствам глад )
И вечеря : кисело мляко ..Въпроса ми е .. защо вече не отслабвам ? Тоест .. преди свалях , не се меря често на месец , може би , но от два-три месеца си седя 52-53 , а искам да сваля поне до 45 ..
Здравей!
Отговора на въпроса ти се крие в начина ти на хранене или по-скоро в недостатъчното и небалансирано хранене.
Спряла си да отслабваш, защото не даваш достатъчно енергия и градивен материал на тялото си за нормалното му функциониране. Повече можеш да четеш тук.
Имаш нужда не да отслабваш и да мислиш за диети в контекста им “ям възможно по-малко”, а да се научиш да се храниш редовно, достатъчно и с храни, които са добри източници на протеин и полезни мазнини.
В менюто ти липсват именно тези важни макронутриенти.
Продължавай да спортуваш, да се движиш, но успоредно с това заучавай нови хранителни навици.
Обсъди със семейството си, защото в момента, по това, което си описала, ядеш недостатъчно. Добави месо, яйца, риба, млечни продукти, зърнени храни, зеленчуци (сезонни), краве масло, зехтин и други полезни мазнини.
Разгледайте съветите от тази статия, въпреки че в заглавието е адресирана до малко по-големите.